Édesapám kiakadt, hogy külön bankszámlát akarok nyitni. Bár jogilag nagykorú vagyok, mégis félek. Mit tegyek?
Én is 22 éves vagyok, párommal élek 3 éve albérletben, ősszel fogunk lakást venni. (Sajnos idő előtt örököltem egy lakást, azt eladva.)
Ha elég lenne a fizetésed egy szobára, vagy egy garzonra, akkor nyisd meg a bankszámlád, és lécelj le,de gyorsan, mert ez egy mérgező kapcsolat. Felnőtt nő vagy, és mégis félsz.. Nem érzed úgy, hogy ez nem oké így?! Az ember tisztelheti az édesapját, de az, hogy féljen tőle..sok.
Ha nincs annyi jövedelmed, hogy elköltözz, akkor pedig próbáld meggyőzni apukádat, hogy miért lenne hasznos neked egy külön számla. (Megtanulsz takarékoskodni, trallala) Vagy fogd be a szádat, és bólogass továbbra is, fogadj szót, és törődj bele, hogy neked ez jutott. A választás joga a te kezedben van.
Leülsz, megbeszéled apukáddal, hogy szeretnél felelősséget vállalni magadért. Szeretnél megtanulni magadtól gazdálkodni a pénzzel, mert így később hiába fogja a férjed kezelni a számlát, te is sokkal felelősebben tudsz majd költekezni/ komoly pénzügyi döntéseket vele együtt meghozni.
Megegyezhetsz apukáddal, hogy a következő fizetésedet már odakapd, és egy hónapig megélsz abból. Így, ha mégis hülyeséget csinálsz, akkor ez egy egyszeri tanulópénz volt, és nem később kell rájönnöd, hogy sem te, sem a jövendőbelid nem értetek a pénzhez.
Ha valami balul üt ki, bármikor visszatérhettek a mostani rendszerhez.
Szerintem apukád nem egy századokkal visszamaradott nőgyülölő, mint ahogy egyesek beállítják, hanem csak simán nem tudja elfogadni, hogy felnőtt a gyermeke.
Bizonyos tekintetben én is hasonló cipőben járok.
Sok sikert!
Ha meg ellopja, szépen feljelented. Ne nyafogj, mint egy 5 éves gyerek. Emellett:Ha a neveden van a lakás és nem haszonélvezők, kirakhatod őket a búsba. Esküszöm nem tűnsz nagykorúnak (velem egyidősnek) annyira tartasz tőle, pedig nem akkora nagy ember, rá is vonatkoznak a törvények, ha megszegi, letartóztatják.
De ha neked így kényelmes.......
Hát ezentúl SEMMIT ne írj alá, amit nem akarsz, vagy amit nem olvashattál el. Mondd neki kedvesen, mosolyogva, hogy de hát Apu, te mondtad, hogy ilyet soha ne csináljak!
És ne is csinálj,akkor se, ha a feje tetére áll, és lelkesen bizonygatja, hogy de ezt nyugodtan, hiszen ő átnézte... Nem azért, mert rosszat feltételezel róla, hanem mert felnőtt vagy. A te aláírásod a te felelősséged. Ha nagyon erőszakoskodna, fogd a papírt, közöld, hogy átnézeted az ügybvédeddel, és sétálj ki az ajtón.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!