Az öröklés elévülhet? Elváltak a szüleim, édesapám meghalt, de gondolom csak az új családja örökölt utána. Nekem nem szólt senki. Én is örökös vagyok, nem? Ha ez már 10 éve volt, akkor is? Akkor még nem voltam nagykorú, nem t
Nem!
Te is örökös vagy! Hacsak nem tagadott ki hivatalosan apád.
Ha lett volna örökség, akkor hivatalos úton megkerestek volna, mint törvényes örökösét.
Mivel a vérszerinti gyereke vagy, olyan nincs hogy csak az új családja örököl.
Ügyvéd vagyok. Igen is kitagadhatja az apa az egyik gyermekét de csak akkor ha azt meg is indokolja. Ha ez megtörtént köteles rész jár!!
Nyilván ehhez egy végrendeletet kellett volna írnia. Másik lehetőség nem volt semmi örökölhető tőle mivel az új családjára pl. feleségére gyerekére íratta az ingatlant.. stb..
Nem vagyok az ügyvéd úr (8-as válaszoló) ügyvédje, sem szószólója, de akik lepontozták a válaszát nem értenek az örökösödési törvényhez!
Talán az utolsó mondatát értelmezhették többen félre. Én így írtam volna: "Másik lehetőség: (tehát kettőspont)nem volt semmi örökség, ...
A válasza nagyon is helytálló!!!
Én ugyan nem vagyok ügyvéd, de annyit még én is tudok, hogy a házasság alatt keletkezett vagyon (és itt most nem a különvagyonról beszélek!) az közös szerzemény, akármelyikük nevére lett is íratva nagy csalafintán.
Tehát a Kérdező az iyenirányú tevékenységet simán megtámadhatja és ha volt ingatlan, annak az apai része arányosan jár neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!