Nagyon sok helyen van úgy, hogy hiába nagykorú már a "gyerek" mégis a szülők óvodásként kezelik?
Csak, mert mondjuk még velük él és bejön ez "az én házam az én váram, az lesz amit én mondok" tekintélyelvű projektív, kompenzatív pótcselekvés.
Példák:
Nagykorú, huszonéves(!) fiatal, de engedély kell anyutól a tetkóra/tetováltat és hetekig nem áll szóba vele a szülő (itt olvastam).
Nagykorú, 18-at betöltött lány, hetekig(!) nem tud randira menni a tanulás meg a házimunka miatt. De még 5 percre sem engedik ki otthonról, holott nagykorú és mindent lelkiismeretesen megcsinál. (ezt is itt olvastam)
Nem engedik nagykorúként dolgozni a tanulás mellett. "Mert azt mondtam NEM, éskész" (ez is volt téma a gykn)
Nagykorút nem engednek bulizni menni.
stb stb stb
Nyugodtan, aki lelki szükséget érez, írja be, hogy nyafogó, pitschogó elkényeztett kiskamasz vagyok, aki meg is érdemli, meg nyugodtan helyeselhetik a negatív dolgokat, akik ettől jobban érzik magukat, de jelzem, hogy nem én vagyok a "szenvedő fiatal".
Szülői korosztály vagyok, nagyon sok velemkorúnak vannak gyerekei, sok helyen már 18-20 körüliek. Akikkel én járok össze, ott mindenhol olyan a családi légkör, hogy a szülők inkább támogatják a gyereket, autóval, vállalkozással, de akik nem ennyire tehetősek, azok is mebgíznak a saját maguk által "ilyenre nevelt" saját gyerekükben és nem szabotálják az ifjakat, hogy éljenek, hogy éljék meg a fiatalságukat.
Emlékszem, én 27 éves voltam, a párom 18, amikor az anyja, pedig egy ilyen szigorbigor volt, de simán elengedte velem másfél hétre nyaralni a lányt, 10-11 hónapos volt a kapcsolatunk. Nem is volt semmi gond.
Erre itt meg csomó olyan irritáló dolgot olvasok, hogy a szülők javarésze mintha direkt életképtelenre akarná nevelni a gyerekét, nem törődve azzal, hogy a gyereknek is frusztráló lehet a többiektől hallani, hogy itt voltam, ott voltam a 7vgn, ő meg otthon csiszatolta 2 nap nullahuszonnégyben a laást.
ILYEN SZÜLŐK! Ennek mi a rosseb értelme van? Nem azt mondom, hogy riherongyra kell valait nevelni, meg elereszteni a pacikat, de ez a beteges kontrollmánia nem félő, hogy ellenségességet szül hosszútávon? Vagy az ilyen szülő ezt pont leszarja, hogy rosszat tesz vele?
Utolsó!
Lehet szidni a szülőket, de mégiscsak a 31 éves kislány az, aki ezt hagyja. Ok, 18-20 evesen még tálán nincs ott agyilag, hogy lássa, nem jó ami tortenik -bar ha nem ertelmi fogyatekos akkor olyan 16 evesen mar tisztaban kell hogy legyen az élet dolgaival Elzárja a papírjaimat? Feljelentem a rendőrségen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!