Mit tegyek, hogy ne korlátozzanak ennyire a szüleim 20 évesen?
Amikben korlátoznak:
-nem mehetek sehova /se buli, se haverok, még a rokonaimhoz sem magamtól/
- nem sminkelhetek
-nem vágathatom le a hajam
- nem kapok zsebpénzt
- nem vállalhatok semmilyen munkát, pedig szeretnék...( egy sérülés miatt halasztottam egy evet az egyetemmel...addig gondoltam keresek kis pénzt vmivel)
- nincs szavam itthon, nem hozhatok önálló döntést
- a ballagási pénzemből semmit sem láttam, a kapott 150.000-ret elrakták ők
-itthon viszem a háztartást
- folyton pampognak, hogy legyen pasim ..., amikor épp volt , akkor az volt a baj, hogy minek van barátom(?!)
Konkrétan úgy érzem magam, mint egy szobanövény vagy mint egy marionett bábu.
Bármit mondok normálisan , kulturáltan azzal semmit sem érek!
Ha egyszer veletlen fel emelem a hangom (nem káromkodva!), akkor pofon a jutalom. :/
Elmenni itthonról nem tudok hova. Rokonokhoz sem, mert akkor eljönnek a szüleim és haza visznek stb.
Nem tudom mit tegyek. Valami ötlet?
20/n
miert ne tudnal lelepni? baratodhoz,baratnodhoz,haverokhoz
nalam is hasonlo volt a helyzet
fogtam magam es atkoltoztem a baratomhoz, meg mondtam nekik ha nincs valtozas akkor inkabb elmegyek epp hogy akkor toltottem a 18at voltam suliba ugyan ugy bejartam persze, aztan a szuleim kerestek meg vegul onnantol azt csinaltam amit akartam.
#1,
Akkor megvernének, ha nem csinálnék semmit.
baratom is a szuleivel el, besegitettem a hazimunkaba es az anyukajanak egy azava se volt:) szerintem 1 honap alatt vissza konyorognenek ha tenyleg te csinalsz mindent..egyedul nem boldogulnanak
es ne mondmar hogy nincs egy agynyi helyuk.. akkor nem igazi baratok..
Nem fizetik az egyetemet... Államilag támogatott.
Konkrétan azt jelenti h nem mehetek sehova , hogy tenyleg nem engednek el a sehova, 7 km-re levő nagyanyamhoz sem, nem hogy a barátaimhoz... Itthon ülök a négy fal között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!