Mit tegyek, hogy ne korlátozzanak ennyire a szüleim 20 évesen?
Amikben korlátoznak:
-nem mehetek sehova /se buli, se haverok, még a rokonaimhoz sem magamtól/
- nem sminkelhetek
-nem vágathatom le a hajam
- nem kapok zsebpénzt
- nem vállalhatok semmilyen munkát, pedig szeretnék...( egy sérülés miatt halasztottam egy evet az egyetemmel...addig gondoltam keresek kis pénzt vmivel)
- nincs szavam itthon, nem hozhatok önálló döntést
- a ballagási pénzemből semmit sem láttam, a kapott 150.000-ret elrakták ők
-itthon viszem a háztartást
- folyton pampognak, hogy legyen pasim ..., amikor épp volt , akkor az volt a baj, hogy minek van barátom(?!)
Konkrétan úgy érzem magam, mint egy szobanövény vagy mint egy marionett bábu.
Bármit mondok normálisan , kulturáltan azzal semmit sem érek!
Ha egyszer veletlen fel emelem a hangom (nem káromkodva!), akkor pofon a jutalom. :/
Elmenni itthonról nem tudok hova. Rokonokhoz sem, mert akkor eljönnek a szüleim és haza visznek stb.
Nem tudom mit tegyek. Valami ötlet?
20/n
2 választási lehetőséged van:
1. Elköltözöl, kibérelsz magadnak egy szobát (30-40ezer forint/hó) és az iskola mellett dolgozol is. Ez a módszer nagyon nehéz, de akkor nem lesz senki aki korlátozzon.
2. Otthon maradsz és elfogadod azt a helyzetet amiben éppen vagy. Csináld azt, hogy amikor jó kedvük van a szüleidnek, jót beszélgettek, hozd fel neki ezt a témát, hogy te már rég felnőtt ember vagy és ne kezeljenek téged 12 éves gyerek módjára! Ha kedvesen, barátságosan mondod el nekik a problémádat, akkor biztosan enyhíteni fognak a szabályaikon. :)
Ne haragudj, de ez egyedül a te hibád. A szüleid beleszólnak, mert hagyod nekik. Én biztosan nem hagynám, hogy 20 éves fejjel ne engedjenek el valahova, bár igazándiból nem is kell az engedélyük. Bejelented, hogy most elmész randira/csajokkal kávézni/vásárolni, amit akarsz, és MÉSZ.
Az hogy nem engedik a hajad levágatni, nevetséges:D Ha le akarod vágatni, megfogod magad, elmész a fodrászhoz.
Ne legyél 20 éves életképtelen.
Ne haragudj kérdező, de az az igazság, hogy te vagy az életképtelen szó megtestesítője.
Nem engedik, hogy levágasd a hajadat? Fogod magadat, elmész a fodrászhoz, és levágatod. Nem kell ehhez szülői engedély.
Nem is tudom elképzelni azt a szituációt, amikor közlöd a szüleiddel, hogy elmész xy-nal fagyizni és beszélgetni, erre ők közlik, hogy nem, te pedig búsan visszabaktatsz a szobádba. Erre az a helyes reakciói, hogy fogod a kabátodat, és már otthon se vagy. Csak nem fognak a hajadnál fogva visszarángatni.
Nem engedik, hogy dolgozz... Ez is röhej. Jelentkezz önéletrajzzal több helyre, aztán ha hívnak interjúra, hát menj.
Kedves kérdező! Tényleg nem rosszról, de hogy képzelik a szüleid azt hogy "legyen barátod" amikor ki sem léphetsz otthonról. A hálószobában akartok randizni?
Amúgy meg legyen saját véleményed, és állj ki a mondandód mellett. Ha megvernek (ami nem normális), akkor fenyegesd őket rendőrséggel. Itt a törvény dönt, és nem a családi szokások.
Vagy mondd meg nekik ha tovább csesztetnek, hogy kiiratkozol az egyetemről, és elmész dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!