Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy 12 éves lánynak tényleg...

Egy 12 éves lánynak tényleg nem kéne már játszani?

Figyelt kérdés

Adott egy 12 éves kislány, aki a szabadidejében még mindig szívesen játszik játékbabákkal, Barbie-val. Illetve bicikliznek, fogócskáznak, festenek, rajzolnak, bújócskáznak, gyöngyöt fűznek, babaruhát varrnak a barátnőivel.

Valóban "öreg" már egy ilyen korú kislány ehhez?

2019. márc. 6. 13:56
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:

Úristen, ennyi idösen már Minecraftoztam meg Need For Speedeztem :D (irónia)

Egyébként ennyi idösen még sokat legoztam (a Lego imádatból jött a Mc, mai napig elöveszem), ha volt akkor távirányítós cuccokkal játszottam stb.

Egyébként meg a PC/telefonos játékok sem ördögtöl valók, sokat TeamTanksezett pl az osztály együtt régen. Vagy Happy wheels. :D

Szép volt, Jo volt.

2019. márc. 6. 22:48
 42/54 anonim ***** válasza:
7%

Nem mondom, hogy nem kéne, de szerintem is öreg már ehhez. Ő talán csak később érő típus, mint a társai.

Amiket felsoroltál, azok közül csak a biciklizés, festés, rajzolás, gyöngyfűzés az, ami nem gáz. Ez lehet egy egyszerű hobbi, akár felnőtteknél is.

De a babázás, fogócskázás, bújócskázás elég égő, ha ezt másoknak előadja netán, vagy a kortársai rájönnek. Egy felnőtt talán nem neveti ki ezért, ha ez tudomására jut, mert azt gondolja, hogy biztos kicsit visszamaradott a gyerek, de ha a kortársainak elmeséli, hát, lesz döbbenet.

Én kb. 9 éves koromig babáztam. Bújócska... kb. 7-8 évesen leszoktam róla. A fogócska sem szokás már felsőben. Emlékszem még alsóban volt ilyen, talán még negyedikben is, de ötödikben, mikor már nagyok vagyis felsősök lettünk, nem.

2019. márc. 6. 23:05
 43/54 anonim ***** válasza:
100%

Kerdezo nem tudom hol laksz de biztosan nem az en kornyekemen.

Itt 12-13 eves gyerekek mar terhesek illetve szexelnek es aki nem annak mar iphone es tabletja van es csilivili uj cuccai.

Szerintem adj halat az egnek hogy barbizik es nem az a baja hogy epp milyen uj telot akar, tok jo hogy normalis jatekokkal jatszik es nem a virtualis vilagban el. En a helyedben orulne neki

2019. márc. 6. 23:35
 44/54 anonim ***** válasza:
0%

Az osztályunkból 12 évesen már senki sem babázott ennyi idősen. És egyéb barátnők sem, akik pl. ugyanabban a bérházban vagy a környéken laktak, ők sem. És nem hiszem, hogy azért nem, mert bárki is cikinek érezte volna, hanem mert egyszerűen 12 éves korra rég kinőtt belőle mindenki, nem volt rá igényünk.

És nem most voltam már 12 éves, hanem 25 éve, tehát nem a netezés töltötte ki a szabadidőm, mielőtt még bárki ezt gondolná.

Ha jó idő volt, a játszótéren lógtunk, ping-pongoztunk, vagy csak dumálgattunk, illetve volt egy kutyusunk, vele foglalkoztam, őt dédelgettem, sétáltattam, kimentünk a telekre a szüleimmel. Vagy az anyukámat kísértem el bevásárolni, boltba, piacra, nem azért mert kötelező volt, csak szerettem vele lenne, beszélgetni vele mindenféléről. Vagy csak a városban lófráltunk ketten. Nyilván legtöbbször azért konkrét céllal, pl. venni valami felsőt, zoknit, akármit. Vagy csak kaját. Olvasni nagyon szerettem! A tiniknek való regényeket, Piknik könyvek volt akkor a menő. Könyvtárból is kihoztam ezeket, már 11 éves koromtól, de volt, amit meg is vettünk. Tinilányoknak szóló havonta megjelenő történeteket is imádtam, Denise volt a neve ennek. Azt hiszem már a 100xszépet is olvastuk ennyi idősen, (tinimagazin volt, aki nem tudná), nemcsak én, minden lány az osztályban, és nem azért mert "kötelező" volt, hanem erre volt igényünk.

Eszembe se jutott a babázás, bújócskázás, te jó ég! :) Nemcsak nekem, más velem egykorú lánynak sem, akit ismertem.

Volt számítógépünk, azon néhány fajta játék, de engem sosem tudtak ezek igazán lekötni, az egyikkel el-eljátszottam, talán volt egy olyan fél-egy év, mikor időnként lenyomtam pár menetet a játékból, de akkor sem mindennap, annyira nem érdekelt.

Ha csak otthon voltunk, tanulás, minden egyéb után, akkor meg vagy beszélgetett a család, vagy tévéztünk, vagy mindkettő egyszerre. De nem játszottam. Vagy kuktáskodtam anya mellett.

2019. márc. 6. 23:35
 45/54 anonim ***** válasza:
0%
előző vagyok, a 42-es választ is én írtam.
2019. márc. 6. 23:36
 46/54 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy öreg, teljesen normális dolog!
2019. márc. 7. 03:28
 47/54 anonim ***** válasza:
100%

Húgom 11 éves, szeptemberbe lesz 12 és ő is szokott barbizni meg fogócskázni a barátnőivel, stb.

Nincs ezzel semmi baj, hisz végülis részben mégcsak egy gyerek. Nem ő meg a lányod az átlag egyébként. A legtöbb 12 évest inkább már az ilyen sport játékok érdeklik. Pl, pingpong, kézi, stb. Ezeket egyébként a húgom is szereti.

Aztán persze sajnos van az a réteg is, akik ennyi idősen már nagyban festik magukat, bulikba járnak, szexelnek. Örülj, hogy nem ehhez a réteghez tartozik.

17/F

2019. márc. 7. 05:30
 48/54 anonim ***** válasza:
100%
játszál nyugodtan ,babákal ha van ehez ,társaságod.és szeretnél .többi játék sem cikki ,ha van társaságod hozá,és szeretnéd csinálni.
2019. márc. 7. 06:03
 49/54 anonim ***** válasza:
100%

Ezek mind tökéletes készségfejlesztő dolgok, amelyek jól jönnek a későbbi időkben.

Kreativitás, problémamegoldó készség (ugye mindig kell valami "dráma" legyen Barbie-éknál, amit meg is kell oldania a rendezőnek :D) kéz-szem koordináció, satöbbi.

A fogócska, bicikli még remek testmozgás is, nem fog a kanapéba gyógyulni

2019. márc. 7. 09:12
 50/54 anonim ***** válasza:
84%

"De a babázás, fogócskázás, bújócskázás elég égő, ha ezt másoknak előadja netán, vagy a kortársai rájönnek"

Ekkora baromságot már rég olvastam. Nézd azért, mert te ennyi idősen nem vágytál ilyesmire, szerintem a világ leg természetesebb dolga, hogy egy 12 éves elfogócskázik, szaladgál, és játszik. Van ahol több gyerek van, mondjuk ilyen korú a legnagyobb, szerinted ő nem játszik a tesóival? Akármit?

2019. márc. 7. 09:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!