Szerintetek egy 22 éves lánynak engedélyt kell kérni műkörömre az anyukájától?
Arra jöttem rá, ahogy sok sok kérdés-feleletet olvasok, illetve ahogy látom a valós életben, hogy a fő probléma nem is annyira a kontrollmániás szülőkkel van, hanem a gyermekeik félelmeivel.
Mert az egy dolog, hogy egy szülő nem gondolva, hogy ultragáz amit csinál, mindent meg akar határozni, mindenről tudni akar és minden felett befolyást akar, de a gyerekek félnek. A félelemmel etetik az oroszlánt a szülőkben.
Anyum nem engedi, nem engedné... hallom sok helyről (többek között nekem is éppen kialakulófélben van a kapcsolatom egy 18 múlt lánnyal, ő is olyan banális dolgokat ken az anyjára).
Node! Ha valakinek stabil az értékítélete, akkor nem is kell engedélyt kérnie, ha tisztaábannvagy és meg tudod különböztetni a lényegest a lényegtelentől, akkor nem foglalkozol ilyen gyerekes félelmekkel. Mert egy szülőt beavatunk esetleg kardinálisabb dolgokba, mint pl iskola vagy munkahelyváltás, de az ilyen megvehetem-e a pulcsit, megcsináltathatom-e a kis tetkót, műköröm, frizura stb ezek nem tartoznak a szülőre.
És mi van ha egy ifjú valóban nem köt mindent a kontrollmániás szülő orrára? Első időben lehet hogy kiborulások vannak. Lehet hogy egy tetkótól, fülbevalótól cirkuszolna, de aztán ha a 'gyerek' következetesen él, nem ad a szülők irreális hisztijére, a szülők előbb utóbb elfogadják a felnőtt gyerek döntéseit.
Szóval a kontrollmániás szülő az egy dolog,mde a beszari gyerek a másik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!