Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ki hogyan viszonyul az ex új...

Ki hogyan viszonyul az ex új gyerekéhez?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy ez nagyon egyéni lehet, de mégis kíváncsiságból kérdezem ezt itt.

Ugyanis van egy 5 éves gyermekem, akit nagyon szeretek és szerencsére a lehetőségem is megvan, hogy hetente többször is láthassam - de a volt feleségemnek most fog születni egy gyereke (az apja valószínűleg nem lesz jelen az életükben). Ti ilyen esetben hogy viszonyultok / viszonyulnátok az új gyerekhez?

2019. márc. 6. 09:56
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem is legyél pozitív a másik gyerekkel. Ha ellenséges vagy, akkor a te gyereked olyan környezetben fog lakni, elronthatod a testvéri kapcsolatot... szóval sokat árthatsz.
2019. márc. 6. 13:14
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
A volt férjemnek nincs kapcsolata a gyerekemmel akinek nem ő az apja. Ha találkozunk rá mosolyog, köszön neki, én mondom a gyerkőcnek, hogy tesó apukája. De ennyi.
2019. márc. 6. 13:27
 13/18 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem az exhez való viszonyomtól függene első sorban.
2019. márc. 6. 17:13
 14/18 anonim ***** válasza:
19%

Fél éve nem vagytok együtt, de most fog születni valaki mástól gyereke??? Ez hogy jött össze? :D

És már az a pasi is tovább repült,mai nők minden jött ment 5 honapos dugásbol szülnek,apák meg sehol se lesznek..

2019. márc. 6. 22:01
 15/18 anonim ***** válasza:
74%

"Fél éve nem vagytok együtt, de most fog születni valaki mástól gyereke??? Ez hogy jött össze? :D" - gondolom,viszonya volt valakivel, és teherbe esett - valószínűleg ezért váltak el a Kérdezőtől.

Mindenesetre ez legalább egy tiszta helyzet, így engem valszeg nem zavarna a gyerek, tudnék normálisan állni hozzá. Szemben azzal, ha a nő kakukkfióka-neveltet, vagy hazudik a fogamzásgátlás-terhesség témában....

2019. márc. 6. 22:47
 16/18 A kérdező kommentje:

Akkor most elnézést kérek mindenkitől, rájöttem, hogy a kérdésemet fogalmaztam meg rosszul (esetleg teljesen rosszul).

Aki azt írja, hogy a gyerek nem tehet semmiről, nekik azt válaszolnám, hogy persze, ezt tudom. A saját gyerekemet se akarnám ellene nevelni, nekem nem érdekem, hogy ellenségeskedés legyen a családban (az exxel is emberibb a válás óta a viszonyunk).

De, ami számomra a fontosabb kérdés, hogy egy ex mennyire vonhat be az új szituációba.

Ugye adatik egy "VOLTFELESÉG" , egy új gyerek egy új "kapcsolatból" és egy lelépett pasi...

Namármost én nem szeretnék egy pótapuka lenni, mivel már nem vagyunk együtt. Nekem van egy saját gyerekem (ugye a közös gyerekünk) és én rá szeretném fordítani a figyelmemet és az időmet. Ő is még csak 5 éves. És majd x év múlva, persze ő is eljöhet a testvérével hozzám, nem lesz kitiltva.

De az újonnan születendő gyerek (akkor is, ha biztos tündi-bündi kisbaba lesz) számomra csak egy gyerek lesz a sok közül. És mint írtam fentebb, csak azért, mert a gyerekem miatt többször is kontaktustban leszek az exxel, nem szeretnék pótapuka lenni.

Szóval mégegyszer bocs, rosszul fogalmaztam meg először a kérdésem.

2019. márc. 6. 23:55
 17/18 anonim ***** válasza:
83%
Kérdező (#16), ez szerintem teljesen természetes és rendben lévő hozzáállás, a normális kapcsolat nem azt jelenti, hogy pót-apát kellene játszanod, tökéletesen elég, ha úgy állsz hozzá, ahogy egy másik ismerős kisgyerekéhez állnál.
2019. márc. 7. 00:09
 18/18 anonim ***** válasza:
16: Érthető. A volt feleséged nem várhatja el, hogy majd te segíted az új gyerekkel kapcsolatban, mert apuka lelépett. Neked a saját gyerekedről kell gondoskodnod, nem máséról.
2019. márc. 7. 09:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!