Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ki hogyan viszonyul az ex új...

Ki hogyan viszonyul az ex új gyerekéhez?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy ez nagyon egyéni lehet, de mégis kíváncsiságból kérdezem ezt itt.

Ugyanis van egy 5 éves gyermekem, akit nagyon szeretek és szerencsére a lehetőségem is megvan, hogy hetente többször is láthassam - de a volt feleségemnek most fog születni egy gyereke (az apja valószínűleg nem lesz jelen az életükben). Ti ilyen esetben hogy viszonyultok / viszonyulnátok az új gyerekhez?

2019. márc. 6. 09:56
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:

U.i.: még csak egy fél ève vagyunk külön.

Olyan érzésem van, hogy ezzel a gyerekkel semmilyen kontaktust nem szeretnék - és emiatt az érzés miatt nem tudom, hogy velem van e a baj

2019. márc. 6. 10:04
 2/18 anonim ***** válasza:
84%
Sehogy. A világon semmi közöd ahhoz a gyerekhez, abszolút nem kell vele semmilyen kapcsolatodnak lennie
2019. márc. 6. 10:10
 3/18 anonim ***** válasza:
50%
Az a szerencsétlen gyerek nem tehet semmiről, így sem lesz neki túl jó apa nelkul.
2019. márc. 6. 10:11
 4/18 anonim ***** válasza:
89%

Figyelj csak az a pici semmiről sem tehet.

Egyébiránt meg tényleg nem kell sehogy sem viszonyulnod hozzá,nem a tiéd.A sajátoddal viszont foglalkozz sokat.

2019. márc. 6. 10:13
 5/18 anonim ***** válasza:
69%
Úgy állnék hozzá, mint egy rokon gyerekéhez. Nem próbálnék úgy tenni mintha ő is a gyerekem lenne, de nem akarnám elkülöníteni látványosan, mint egy nem kívánt elemet. Mivel testvérek lesznek, őt is elvinném a játszótérre, fagyizni és hasonlók. Bevonnám az életünkbe.
2019. márc. 6. 10:15
 6/18 anonim ***** válasza:
84%

Fél éve nem vagytok együtt, de most fog születni valaki mástól gyereke??? Ez hogy jött össze? :D

Egyébként természetesek az érzéseid, nyilván neked ehhez a gyerekhez semmi közöd, más az apja.

Viszont, majd ha nagyobb lesz, és találkozol vele, amikor mész a gyerekedért, akkor ne legyél vele ellenséges. Ő nem ártott neked semmit sem, csak egy gyerek. Illetve a saját gyerekedet se hangold ellene.

2019. márc. 6. 10:20
 7/18 anonim ***** válasza:
85%
Hál istennek az én apám jó fej volt, és amikor megszületett a kisöcsém, meghallgatta, amiket mesélek róla. És amikor óvodás lett, elhívták őt is magukhoz, amikor láthatásra mentem. Tudom, hogy ez erősen szokatlan, de tök jól esett.
2019. márc. 6. 10:29
 8/18 anonim ***** válasza:
84%
Az ötévesed az a viselkedésmintát fogja eltanulni, ahogyan te a féltestvérével bánsz.Ha látványosan utálkozol és kirekeszted akkor azt, ha elfogadod és valamilyen szintű törődéssel állsz hozzá akkor azt. Itt dől el, ki mennyire felnőtt gondolkodású.
2019. márc. 6. 10:30
 9/18 anonim ***** válasza:
92%
Hasonló szitu volt nálunk, csak én a gyerek szemszögéből írok. Anyámnak lett gyereke egy másik férfitól, aki nem részese a testvérem életének. Apukám sokszor meghívta a húgom is (idő közben apáéknál is született egy testvérem), ha én mentem hozzájuk, szereti, kérdezi mindig hogy van. Most már ritkán jön, mert már nagy, de évente 1x azért találkoznak. Mostohaanyám és a családja neki is küld mindig ajándékokat ünnepekkor. Ugyanakkor azt is értem, ha te nem szeretnél vele kapcsolatot, a gyerek viszont tényleg nem tehet semmiről.
2019. márc. 6. 11:15
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
5 évig a kapcsolatunk után azt sem tudtam, hogy van gyereke. Nem érdekel mert kiírtam az életemből és nem akarok tőle semmit.
2019. márc. 6. 11:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!