Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek visszavezethető a...

Szerintetek visszavezethető a zárkózottság arra, ha valakinek a szülei között nem volt sosem intimitás?

Figyelt kérdés

Pl nem látta a szüleit sosem ölelkezni,nem volt divat a családban az intimitás.

Én elég nehezen viselem,ha valaki betör az intim szférámba.

Ezen már sokat gondolkodtam,hogy lehet-e összefüggés azzal,hogy a szüleim között nem volt sosem intimitás.

2019. márc. 5. 23:36
 1/10 anonim ***** válasza:
19%
Szóval en bloc az iszlám világ, a vallásos zsidók és vallásos keresztények, buddhisták, hinduk (ez kb. 6 milliárd ember, akiknél nem divat az intimitás világnak való bemutatása és inkább 2 ember között marad) mind-mind "impotensek" a te logikádból kiindulva.
2019. márc. 6. 00:04
 2/10 anonim ***** válasza:
59%

Hülyeség a négyzeten.

Azért ennyire nem kéne mindent a szülőkre fogni.

2019. márc. 6. 00:07
 3/10 anonim ***** válasza:
80%

Tényleg divat mostanában mindenért a szülőket hibáztatni?

Az én szüleim imádták egymást. Apám állandóan csöcsörézte anyámat, ő meg nevetve sikongatott. Állandóan puszilkodtak, ölelgették egymást. Mi is kaptunk puszikat, ölelést. Én nyitott vagyok, könnyen barátkozom, a nővérem zárkózott. Pedig minket nagyon szerettek, és szeretnek ma is.A szüleim lassan 50 évesek, de még ma is ha elmennek ketten vacsorázni vagy nyaralni úgy viselkednek mintha első randijuk lenne..Komolyan, apám minden évben a házassági évfordulójukon egész nap azzal hülyül, hogy anyámat felkapja, és átviszi a küszöbön.. Anyám meg poénból felkapja a bátyám két 20 kilós súlyzóját, hogy akkor így kapja fel apu..

Szóval nálunk nem lehet azt mondani, hogy a szüleink között nincs intimitás. Mégis ahogy írtam a nővérem nagyon zárkózott, gátlásos- Én (lány vagyok) és a bátyám nem az.

2019. márc. 6. 00:19
 4/10 anonim ***** válasza:
47%
Én úgy gondolom, hogy igen ez baj. Ha a szülleid között soha nem láttál szenvedélyt, meghittséget, intimitást, ott baj volt ( van ) és te ezt öntudatlanul megtanultad. Azért kezeled nehezen, mert ez a terület idegen neked, nem tanította meg senki hogyan kezeld. Javaslok egy mentál-higiénés szakembert :)
2019. márc. 6. 01:10
 5/10 A kérdező kommentje:
Ez nem hibáztatás,vagy ilyesmi,pusztán pszichológiailag érdekelnek ezek a dolgok,hogy mi miért alakul úgy ahogy.
2019. márc. 6. 03:15
 6/10 anonim ***** válasza:

Szerintem azzal is lehet összefüggésben, ha valakit az életben sok kudarc ért, sokminden nem sikerült neki, vagy túl görcsös, nem tudja önmagát elengedni, nem tud az adott pillanatban lenni, valamiért fél az intimitástól... Először óvodában próbálgatják a gyerekek játékból, esetleg akkor is lehet gond, ha valakire keményen rászólnak, megszégyenítik...

Jártam már úgy én is, hogy valakihez kedvesen hozzáértem, mire az illető rámordított és ez az emlék nem igazán halványul, pedig több mint 15 éve volt...

2019. márc. 6. 04:35
 7/10 anonim ***** válasza:

Lehet rá hatása. Aki úgy nőtt el, hogy nem voltak közvetlenek a családban a családtagok sem egymással, annak nyilván fura, ha más meg az.

Itt is lehet olvasni, hogy sokan egy öleléstől, puszitól is kivannak üdvözléskor. Másoknak meg tök természetes.

2019. márc. 6. 09:23
 8/10 anonim ***** válasza:

Miről beszélsz? Az arab világban sokkal "intimebb" viszony van az emberek között, sokkal kisebb a személyes tér, több az érintés. Akkor már inkább a Finnek...

Kérdező

Lehet benne valami. Szerintem nem hibáztatás ez, de simán okozhatja.

2019. márc. 6. 10:33
 9/10 anonim ***** válasza:

Szerintem van benne vmi, leginkabb az, hogy én se se voltam a gyerekeimmel olyan ölelkezős-puszilkodós, és tesómmal együtt zárkózottak vagyunk, nem is mutattuk ki családon belül az érzelmeket. Aztán lett egy párom, aki nagyon igényelte ezt meg úgy mellette nekem is ez lett természetes, és azóta mindig ölelgetjük egymást napi szinten, gyeeekekkel is es kimondjuk hogy szeretlek :-) Igy sokkal jobb, a szuleim mint két kb szomszéd éltek együtt.

Azt viszont nehezebben viselem ha kollégák vagy ismerősök közel jönnek hozzám és megérintenek.

2019. márc. 6. 10:41
 10/10 Metionin ***** válasza:
100%
Valamennyire igen de sokat hozzátesz a gyerek saját személyisége. Az én szüleim se ölelkeztek soha, még kézen fogva vagy más módon egymáshoz érni sem láttam őket mióta élek. Apám alapból ilyen, eszébe se jutna "fogdosni" másokat, anyám meg mindig csak akkor akart jönni ölelgetni meg ölbe venni amikor megvert és elbújtam előle, hogy kicsalogasson. Emiatt fogalmam sincs hogy hogy kell ezekre a dolgokra reagálni. Viszont a természetem is kicsit apámra hasonlít, nem is igényeltem soha hogy engem ölelgessenek vagy puszilgassanak, míg sok hasonló gyerek igényelné. Ismerek több korombelit is, akik felnőttkorban azért ölelgetnek mindenkit mert otthon ez nem volt meg nekik. Szóval nem mindegy hogy a gyerek alaptermészete igényli-e ezt a fajta érintkezést.
2019. márc. 6. 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!