Mit csináljak a szüleimmel ha ennyire zárkózottak?
16 éves vagyok folyton nevelni akarnak,hiába mondom nekik hogy ezzel elkéstek és ne tiltogassanak el dolgoktól stb.
Egy kb 50 milliós hatalmas házban lakunk(nagyfaterom fizette,apumnak egy élet kevés lenne h ennyi pénz félrerakjon,autónk is tőle van) távol kb 20km-re a várostól egy külvilágtól elszigetelt faluban(300lakos főleg nyugdíjasok,bolt sincsen).Amikor megkérdezem hogy miért költöztünk ide anyukám azt válaszolja hogy "azért mert itt nem megy el senki a ház előtt meg nem zavarnak a szomszédok".Annyira antiszociális zárkózott visszahúzódó emberek hogy nekem fáj.Anyumnak és apumnak sincsenek barátai,nem járunk nyaralni,egy családdal sincs jóban a családunk.Nekem sok spanom van(sajnos a faluban csak 1) és eljárok bulizni,erre kitalálják hogy engem csak a bulizás érdekel a minden mást le***rok.Zsebpénz egyáltalán nem kapok már pedig nyáron azért elmennék bulizni(keddtől megyek melózni szval ez talán megoldva),és busz is csak 5 óránként jár le a városba.Azt mondják hogy mindent megadnak nekem közben soha nem beszélnek velem másról mint a tanulásról ez a tipikus "mi volt a suliban" kérdés,pedig én próbálok velük másról is beszélni de egyből úgy veszik hogy veszekedni akarok.Faterom a csajokról és másról sem beszél velem,csak leszidni tud,meg utolsó bunkó paraszt hülye gyereknek nevezni.1 db rövidnadrágom van,én majdnem minden pénzemet ruhára/kiegészítőkre költöm mert ők képesek azt mondani hogy"most nem veszünk rövidnadrágot mert februárban kaptál 2 melegítőt".A számítógépem egyfolytában elfüstöl már 3 éve.Ha valaki idegen hozzájuk szól mindig félénken halkan válaszolnak vissza nekem emberkednek hogy így meg úgy meg fogják kapni azok az emberek(pl amikor valaki kicseszik velük)közben meg semmi tartásuk nincs.Most is egy telefonhívást halasztottak egy hétig mert ahhoz sincsen vérük hogy telefonon felhívjanak valakit,és lemondjanak vmit.Múlt héten odajött hozzám anyukám és azt mondja hogy nem meri leváltani a fodrászát mert bejelölte facebookon.Pár éve a kutyám majdem meghalt a szomszédok felelőtlensége miatt(a harci kutyájuk torkon harapta a kutyámat 2mm-en múlt az élete) de a szüleim még csak le sem szidták a szomszédokat.Régen 8-10 évesen(amikor még a szüleitől vesz példát a gyerek) ki voltmam közösítve,visszahúzódó voltam stb most hogy megváltoztam(kb 2 éve változtam meg) nap mint nap olyanokat kapok osztálytársaktól stb hogy "ez a csávó akkora arc hogy már csak miatta megéri iskolába járni"Félek attól hogy a testvéreim nem tudnak majd megváltozni.Olyan mentalitásuk van hogy pl a húgomat kiközösítik iskolában erre anyum:"sok hülye kislány biztos a mesék miatt ilyenek amiket néznek".Ez már beteges szeretnék rajtuk segíteni.Mit csináljak?.
Ajaj. Amikor a hulye szulok, meghulyebb gyereke azt hiszi hogy o hirtelen megvaltozott es okosabb, erettebb lett mindenkinel akkor igazan nagy gond van.
Ha nem vetted volna eszre, a szuleidnek azt rovod fel hogy mindig inkabb jo szinben akarnak feltunni mint vallalni a konfligtust. Te pedig 2 szinu vagy, mindekinek azt mondod amit hallani akar azert hogy nepszeru legyel.
Egyel tovabb jutottal a gerinctelensegi letran mint a szuleid.
a következőket ajánlom:
1) fogadd el az embereket, a szüleidet is - "amint vannak"
2) bármily változás-segítés-ráhatás csak az 1) pont teljesülésének kiindulásával várható.
3) nagy baj, hogy nem adnak zsebpénzt- jó, ha heti rendszerességgel nem túl nagy összeget ad a szülő ~7 éves kortól, mert akkor a gyerek megtanul a pénzzel bánni (ennek a felhasználásába nem szabad beleszólni, saját magának kell megtanulni, hogy ha hülyeségre elszórja, egyszerűen nem lesz, stb) Ezt próbáld megbeszélni - és egyúttal azt is próbáld megkérdezni, milyen alkalmi munkát tudnál szerezni, ahol pénzt kapnál.
Szívleld meg a fentieket.
Mi rossz van abban, hogy nyugodt környékre akartak költözni?
20 km neked távol a külvilágtól????
Inkább te vagy fura. 20 km, kb. 15 perces út :)
Azért rosszak, mert nem akarják a végeláthatatlan bulijaidat finanszírozni? Nem te leszel ám az első, aki dolgozik nyáron, hogy legyen egy kis zsebpénze. Nem kell ezért mártírkodni.
Szerintem semmi baj a szüleiddel, csak most lázadsz és azt hiszed, hogy te vagy a világ közepe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!