Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek anyámmal? Ha...

Mit tegyek anyámmal? Ha valamelyik élelmiszer mondjuk 5-10 forinttal olcsóbb, bújja a reklámújságokat, vesz belőle egy csomót.

Figyelt kérdés

A házunk, lakásunk kb. egyenlő azzal, hogy a hűtőajtót sem lehet becsukni (nagy kombihűtő), mert hazahordja kilószámra a cuccot. Egyik nap kikapta a kezemből a szó szerint egész romlott-penészes citromot, hogy ki ne dobjam, mert azt ő még megnézi. Mellette volt egy kilónyi, csak átnéztem, mert büdös volt a hűtő. De sorolhatnám. A felvágottakat inkább megsüti magának. A csúcs, amikor beszólt, mert egy hót' szakállas kockamargarint kidobtam, hogy most boldog vagy? 600 éves kompótokkal van tele még a garázs is, találtam 1993-ast is, mert mindent eltesz kompótnak, vagy lekvárnak. Sokat dolgozik vele, de egyszerűen nem tudom, mit csináljak? Fél éves kefírből képes süteményt sütni, hogy nincs annak semmi baja. Karácsony előtt vett egy egész, majdnem másfél kilós trappista sajtot, amiből még mindig van. Kaptam ötletet, hogy dobjam ki, amikor nincs otthon. Csakhogy mindig pont azt keresi, amit kidobok, mert ezt is próbáltam.

Annyira idegesítő, hogy tele van lejárt szavatosságú dolgokkal a lakás. Legyen az csoki, desszert, szinte bármi. Ha békességet akarok, akkor viseljem el? Nagyon durva, mert már a rokonok sem akarnak semmit megenni, ha vendégségbe jönnek, csak a frissen főzött kaját, amit előző nap vett. Már teljesen el vagyok keseredve, mert helyette is én szégyellem magam. Máson nem veszekszünk, csak az ételfelhalmozáson. De belefáradtam.

2019. márc. 4. 14:33
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
51%
Hát azért hallottam már ételmérgezést több ilyen családnál. Egy darabig semmi, de aztán "valami vírus" eléri őket és fekszenek 1 hétig. Szerintem próbáld motiválni, pl mondd meg neki hogy nem tudsz tanulni, mert ettől hányingered van, nem akarod, de mégis van, és legalább amíg vizsgázol vagy dolgozatot írsz vagy a munkahelyeden nehéz feladatod van, mondjuk 2 hétre pakolja ki a nagyon régit. Lehet hogy rájön hogy enélkül is lehet élni. És hozz neki mindig mindenhonnan akciós kuponokat, mondd neki ezt ajándékba adod a hűtő szelektálásért cserébe.
2019. márc. 4. 20:34
 12/17 A kérdező kommentje:

11., jó ötlet, csak ezzel az a bibi, hogy ő saját maga gyűjti a kuponokat, sőt, az ismerősöktől, barátnőitől is kapja, akinek nem kell.

Egyébként tényleg nem értem az egészet, mert ő nem ruhavásárlás-mániás, hanem kaja.:( Ma tudjátok, mit hozott haza a barátnőjétől? Műanyag dobozban rakott krumplit. Esküszöm, nem bírom.

2019. márc. 4. 21:13
 13/17 anonim ***** válasza:
72%
Nem lehet vele megbeszélni, nem racionális, súlyos beteg! Extrém szorongásban szenved, amit így tud saját maga számára elviselhetően tartani. Komoly szorongásgátlót kellene szednie, talán egész életében. Pszichoterápia és gyógyszer. Mindent kövess el, hogy hajlandó legyen orvoshoz menni, és semmilyen romlásnak indult élelmiszert ne tűrj meg. Te vagy a főnök akkor is, ha súlyos pszichotikus nagyjeleneteket rendez. Ha már fizikailag is rosszul fogja érezni magát, mert nincsenek körülötte a biztonságot jelentő élelmiszerei, akkor talán könnyebben elmegy az orvoshoz.
2019. márc. 4. 21:29
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Az okot kell megtalálni. Gyerekkorában szegény volt ? Éhezett? Mi az oka a halmozásnak?
2019. márc. 4. 22:26
 15/17 anonim ***** válasza:
32%
Istenem a pszichológusok itt keresnek pácienst maguknak esküszöm mindenkit begyógyszereznének :) Ne már tényleg, minden ötödik 60 feletti hasonló a leírtakhoz, nehogy már az összeset be kelljen gyógyszerezni. Különben nehéz az biztos, mert amíg nem javul, nagyon nehéz velük. De amit én láttam hogy a gyógyszerek művelnek emberekkel, nem ajánlom hogy bedobjad anyukádat ezért a heppjéért a "süllyesztőbe". Inkább tapasztalatokat kell gyűjteni itt is, bárhol, hasonló esetekről, mert láttam sok helyen javulást minden gyógyszer nélkül, rengeteg ember küzd a felhalmozással kapcsolatban az idősebb generációval. Esetleg kineziológia vagy ilyen kis hobbi szintű dolgok is segíthetnek, pl jóga is akár.
2019. márc. 4. 23:09
 16/17 anonim ***** válasza:
76%
Mondjuk itt az az érdekes hogy anyukádnál ilyen gyorsan, egy év alatt alakult ez ki. De az is igaz hogy akiket ismerek és ilyenek, fiatalabb korában egyik se volt ilyen, idősebb korban kezdték. Különben tényleg dobd ki a nagyon rosszat, mert azt ki kell, a többin lehet alkudozni.
2019. márc. 5. 09:38
 17/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Igen, én tudom, hogy ez egy betegség (nem éhezett gyerekkorában, legalább is soha nem mondta), de amikor férjhez ment, apuval a nulláról kezdtek mindent, amit felépítettek. És igen, idősebb korosztály. Apu meghalt. Én odaajándékoztam a lányomnak a házat, ezért visszaköltöztem ide. Röviden ennyi az ok. Csodálkozom, hogy ezt nem tettétek szóvá, amit köszönök. Nem fogom tudni megváltoztatni. Kupleráj nincs, talán jobb is, ha itt vagyok, mert minden nap takarítom a lakást is, segítek neki, csak ez a hülye kajatéma ne lenne.

Köszi szépen a válaszokat!

2019. márc. 5. 13:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!