Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti vállalnátok gyereket...

Ti vállalnátok gyereket húszévesen ilyen feltételek mellett?

Figyelt kérdés
Saját lakás hitelmentesen, saját kocsi, havi nettó 160.000. Ft összjövedelem (a férfi keres ennyit), egyetem levelezőn.
2019. márc. 3. 22:23
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
69%
Akkor kell szülni mikor te ugy érzed,a pároddal közösen nem mikor a szomszéd beszol h vágjatok bele,nem leszel több egy purdétol csak kevesebbek sajnos.
2019. márc. 4. 13:43
 42/48 anonim ***** válasza:
58%
Azt senki sem veszi figyelembe, hogy levelezőn jár egyetemre a kérdező, amire 0 ft támogatás jár?
2019. márc. 4. 17:04
 43/48 Karena26 ***** válasza:

Ne vezessétek félre a kérdezőt!!!

Diplomás GYED csak nappalis hallgatónak/exhallgatónak jár, ha minimum 2 szemesztert végzett szülés előtt!!! Még van valami időkorlát ezzel kapcsolatban, nem emlékszem pontosan, de fent van neten az infó!

2019. márc. 4. 18:27
 44/48 anonim ***** válasza:
100%
Nem, még akkor sem ha enyém a lakás. Jelenleg lejárt a gyedem majd gyesem. Volt munkahelyre nem tudok visszamenni költözés miatt és annyit beteg a gyerek, hogy az első munkahelyről kirúgtak. Teljesen jogosan. Fel is adtuk egy évre, hogy munkát keresek.. (segítség nincs). 30as vagyok, azért vállaltuk a gyereket, de a 20as évek elején akkor sem, ha már dolgoznék és gyedet kapnék. Nettó bevételünk olyan 220eft, hitelmentes lakás, kocsi bár azt cserélni kellene..de ugye még nem fogjuk. Szóval csak a párom dolgozik. Pont kijövünk a hónapban. Nem kuporgatunk, de nem is tudom megvenni amit akarok. Szóval ebből kevesebből is meg lehet élni, de az a színvonal olyan is. Ezt úgy mondom, hogy nagyon nem vagyunk nagyigényüek! Engem meg a kistesóval találnak be. De őszintén kit érdekel, hogy mások mit mondanak.. Erre a bevételre még egy gyerek?🙄
2019. márc. 4. 19:15
 45/48 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Tervezetten semmiképpen, de lehet hogy becsúszva sem.

Egyrészt saját életemből kiindulva (!!!!) én 20 évesen még csak tanulom az egyedül élést, most szerzem a gyakorlatot a főzésben, háztartásszervezésben, önellátásban. Egész tűrhetően megy, de van hogy elcsúszok valamivel és sajtos tésztát eszem két napig, mert elszámoltam a bevásárlást és nincs otthon más, vagy vizsgaidőszakban nincs tiszta edényem vagy két hétig nincs kiporszívózva. Ez teljesen nyilvánvalóan nem megfelelő környezet egy babának, egy anyának nem lehet elfelejteni kaját venni, nem kitakarítani, meg hasonlókat. Egyszerűen nem alakult még ki a háztartásomban egy olyan szintű következetesség és rendszer amibe vállalni mernék egy kisbabát.

Másrészt félkész egyetemmel, munkatapasztalat nélkül nagyon könnyű belecsúszni hogy nem végzed el időben, vagy egyáltalán,vagy ha mégis, nem a karrieredet előremozdító álomállást keresel hanem olyat ami gyerekbarát. Nekem fontos a szakmai előremenetel, és pont a korai húszas évek azok amikor be lehet vállalni a túlórákat, a rugalmasságot, a szakmára koncentrálást, ami elvisz egy biztos pozícióba ahonnan lehet szülni menni. 30 évesen bajban leszek, mert nem fognak felvenni, ha ott van mellettem a 23 éves ugyanannyi munkatapasztalattal, de frissebb tudással, rugalmasabb élethelyzetben, gyerek nélkül.

Harmadrészt nem tudom milyen hosszú a párkapcsolat és mennyi volt abból az együttélés, de ilyen fiatalon gondolom nem sok. Annál pedig nincs rosszabb mint hogy valamilyen feloldhatatlan elköteleződés (lakáshitel, gyerek) után jöttök rá, hogy mégse működik, mert nem ugyanúgy képzelitek el a mindennapokat, vagy a jövőtöket, vagy simán csak pár éven belül az egyik megunja a felelősséget, különösen ugye ha az egyik fél még diák, fix jövedelem és munkahely nélkül.

2019. márc. 5. 01:10
 46/48 anonim ***** válasza:
100%
Ennél jobb körülmények közé sem vállaltam volna én speciel ennyi idősen gyereket, ahhoz nem voltam akkor elég érett. De sztem ahhoz, hogy egy gyereket élményekben, tartalmakban gazdagon neveljetek úgy, hogy azért anyu-apu se vonjon meg magától mindent, ennyiből sztem kicsit necces...
2019. márc. 5. 01:52
 47/48 anonim ***** válasza:
100%
160 ezer lóf...szt nem ér. Azzal kb. kitörölheted a segged. Attól mert a lakás saját, még a rezsit és közös költséget fizetni kell. A pelenka eleve havi 12 ezer forintnál kezdődik.
2019. márc. 5. 22:39
 48/48 anonim ***** válasza:
Ez még két főre is édes kevés pénz, nemhogy háromra!
2019. márc. 23. 09:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!