Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti vállalnátok gyereket...

Ti vállalnátok gyereket húszévesen ilyen feltételek mellett?

Figyelt kérdés
Saját lakás hitelmentesen, saját kocsi, havi nettó 160.000. Ft összjövedelem (a férfi keres ennyit), egyetem levelezőn.
2019. márc. 3. 22:23
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
56%

Én 25 évesen egyből suli után terhes lettem. Én csak gyest+családit kapok, a férjemnek 150.000 nettó a fizetése.

Albérletben lakunk.

1 éves a lányom, sosem kellett nélkülöznünk, sőt, ha keveset is, de félre tudunk tenni.

Babakocsiból tök felesleges 150.000est venni, mi használtan vettünk egy szuper babakocsit 50.000ért, de sehogy nem tudtam rávenni a gyereket, hogy megmaradjon benne, így eladtam és vettem belőle hordozót.

Ruhából sincs igénye egy 1-2 éves gyereknek M&S ruhákra, a pepcoban szoktunk szuper ruhákat venni pár száz ftért.

2 hónapos korától tápszeres, a pelenkát+popsitörlőt emagról rendelem.

Kb mindent használtan vettünk, arra az 1-2 évre amíg használja tökéletesen megfelelt.

Úgyhogy ennyit erről, hogy 300.000es fizetés kell egy babára.

Ha újra kezdhetném se csinálnám másképp.

2019. márc. 4. 07:16
 22/48 anonim ***** válasza:
77%

21, ugyancsak sírna a szád, ha pl: csak a nem támogatott gyógytápszert tudná meginni és gyógytornára kellene hordanod, és egy hónapban csak a gyerek vinne egy százast.

De majd sírni is fog, ha kinő a pepco babaruhákból, mert 98-as felett az se olcsó, cserébe szar minőségű.

2019. márc. 4. 07:26
 23/48 anonim ***** válasza:
34%

Ha a nő jár egyetemre, akkor jogosult a diplomás gyedre, ergok a férfi jövedelme mellé lesz még gyed, plusz csalasdipotlek is. Tehát anyagilag ugyanugy áll, mint az, aki két keresős háztartásban vállal gyereket.

Kérdés, hogy a saját lakás kié. A férfié, a nőé vagy közös? Ha a férfié, nem vallalnek gyereket. Ha meggondolja magát, mehetnek a híd alá.

2019. márc. 4. 07:32
 24/48 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nagyon kevésnek tűnik, nekünk 200e marad 3 emberre (2 kiskamasz és én) ha kifizettem a rezsit az albival. Kajából mondjuk nem a paprikáskrumpli-virsli rizzsel kombón élünk de nem is kaviár meg lazac....

Olcsón vettem anno én is mindent a gyerekeknek de ez akkor is kevés.

2019. márc. 4. 07:40
 25/48 anonim ***** válasza:
25%
78e lesz a diplomás gyed. 12e a családipótlék. Tehát 250ezer lesz anhavi jövedelem. Abbol simán megb lehet eljin
2019. márc. 4. 07:45
 26/48 anonim ***** válasza:
81%
Ha becsúszna nem vetetném el, de tudatosan nem vállalnám. A kor és a suli miatt. Nem érdemes elkapkodni. Időd, mint a tenger. Előttem kiszámolták, 250- ből már ki lehet jönni, ha nincs hitel, csak az a baj, hogy mi lesz utána? Szakma nélkül, pici gyerkőccel, ennyire fiatalon nagyon nehéz, segítség nélkül meg főleg.
2019. márc. 4. 08:04
 27/48 anonim ***** válasza:
57%

8 hónapig nem támogatott gyógytápot kapott, és jártunk dévénytornára feszes csípő miatt. Tény, hogy az első 8 hónapban nem tudtunk félre rakni, de nem haltunk éhen, és a gyerek is megkapott mindent. Köztük a havi 20.000 ftos gyógyszereket is, mert gyenge volt az immunrendszere és állandóan felsőlégúti betegsége volt.

A pepco-s ruhákkal meg nem tudom mi bajod van, szinte új állapotban adtam tovább az összes ruháját amit kinőtt. Tény, hogy kicsit el vannak szabva a méretek, mert az ujjai rendszerint hosszúak voltak, vagy az én gyerekem volt kicsi, de felhajtottam az ujját és tökéletesen jó volt.

Persze akinek az a legfontosabb, hogy a legmenőbb márkás ruhákban járjon már 1 hónaposan a gyerek, és hogy a legmodernebb babakocsija legyen 200.000ért az ne vállaljon ennyi pénzzel gyereket, de a legnagyobb hülyeség, hogy 200.000 ftból nem lehet eltartani egy babát.

Mindent megadtunk a gyereknek, a pampers pelenkán és popsitörlőn sem spóroltunk, mert az vált be, a létező összes cseppet megvettük mikor fájt a hasa, annyi ruhája, és játéka van, hogy dunát lehet vele rekeszteni, és mindezt úgy, hogy albérletet is kellet fizetnünk.

2019. márc. 4. 08:19
 28/48 anonim ***** válasza:
35%
Se 20, se 30, se 40 évesen nem vállalnék gyereket semmilyen körülmények között.
2019. márc. 4. 09:10
 29/48 anonim ***** válasza:
46%

27, kamuzz nagyobbat! :)

Ennyiből még egy albérlet se jön ki, max. valami világvégi kis faluban egy putri. Nemhogy Dévény (5000/fél óra) és nem támogatott gyógytáp.

2019. márc. 4. 09:16
 30/48 anonim ***** válasza:
67%
Nyíregyházán lakunk. 50 ezer a másfél szobás albérlet. Egyéb kérdés? :)
2019. márc. 4. 09:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!