Ti vállalnátok gyereket húszévesen ilyen feltételek mellett?
Én 25 évesen egyből suli után terhes lettem. Én csak gyest+családit kapok, a férjemnek 150.000 nettó a fizetése.
Albérletben lakunk.
1 éves a lányom, sosem kellett nélkülöznünk, sőt, ha keveset is, de félre tudunk tenni.
Babakocsiból tök felesleges 150.000est venni, mi használtan vettünk egy szuper babakocsit 50.000ért, de sehogy nem tudtam rávenni a gyereket, hogy megmaradjon benne, így eladtam és vettem belőle hordozót.
Ruhából sincs igénye egy 1-2 éves gyereknek M&S ruhákra, a pepcoban szoktunk szuper ruhákat venni pár száz ftért.
2 hónapos korától tápszeres, a pelenkát+popsitörlőt emagról rendelem.
Kb mindent használtan vettünk, arra az 1-2 évre amíg használja tökéletesen megfelelt.
Úgyhogy ennyit erről, hogy 300.000es fizetés kell egy babára.
Ha újra kezdhetném se csinálnám másképp.
21, ugyancsak sírna a szád, ha pl: csak a nem támogatott gyógytápszert tudná meginni és gyógytornára kellene hordanod, és egy hónapban csak a gyerek vinne egy százast.
De majd sírni is fog, ha kinő a pepco babaruhákból, mert 98-as felett az se olcsó, cserébe szar minőségű.
Ha a nő jár egyetemre, akkor jogosult a diplomás gyedre, ergok a férfi jövedelme mellé lesz még gyed, plusz csalasdipotlek is. Tehát anyagilag ugyanugy áll, mint az, aki két keresős háztartásban vállal gyereket.
Kérdés, hogy a saját lakás kié. A férfié, a nőé vagy közös? Ha a férfié, nem vallalnek gyereket. Ha meggondolja magát, mehetnek a híd alá.
Nekem nagyon kevésnek tűnik, nekünk 200e marad 3 emberre (2 kiskamasz és én) ha kifizettem a rezsit az albival. Kajából mondjuk nem a paprikáskrumpli-virsli rizzsel kombón élünk de nem is kaviár meg lazac....
Olcsón vettem anno én is mindent a gyerekeknek de ez akkor is kevés.
8 hónapig nem támogatott gyógytápot kapott, és jártunk dévénytornára feszes csípő miatt. Tény, hogy az első 8 hónapban nem tudtunk félre rakni, de nem haltunk éhen, és a gyerek is megkapott mindent. Köztük a havi 20.000 ftos gyógyszereket is, mert gyenge volt az immunrendszere és állandóan felsőlégúti betegsége volt.
A pepco-s ruhákkal meg nem tudom mi bajod van, szinte új állapotban adtam tovább az összes ruháját amit kinőtt. Tény, hogy kicsit el vannak szabva a méretek, mert az ujjai rendszerint hosszúak voltak, vagy az én gyerekem volt kicsi, de felhajtottam az ujját és tökéletesen jó volt.
Persze akinek az a legfontosabb, hogy a legmenőbb márkás ruhákban járjon már 1 hónaposan a gyerek, és hogy a legmodernebb babakocsija legyen 200.000ért az ne vállaljon ennyi pénzzel gyereket, de a legnagyobb hülyeség, hogy 200.000 ftból nem lehet eltartani egy babát.
Mindent megadtunk a gyereknek, a pampers pelenkán és popsitörlőn sem spóroltunk, mert az vált be, a létező összes cseppet megvettük mikor fájt a hasa, annyi ruhája, és játéka van, hogy dunát lehet vele rekeszteni, és mindezt úgy, hogy albérletet is kellet fizetnünk.
27, kamuzz nagyobbat! :)
Ennyiből még egy albérlet se jön ki, max. valami világvégi kis faluban egy putri. Nemhogy Dévény (5000/fél óra) és nem támogatott gyógytáp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!