Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti vállalnátok gyereket...

Ti vállalnátok gyereket húszévesen ilyen feltételek mellett?

Figyelt kérdés
Saját lakás hitelmentesen, saját kocsi, havi nettó 160.000. Ft összjövedelem (a férfi keres ennyit), egyetem levelezőn.
2019. márc. 3. 22:23
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
81%
Nem tudom miert kell lepontozni őt csak azert mert ok olcsobban jonnek ki. Van osztalytarsam aki szinten 150 ezerbol elnek ketto gyerekkel, es boldogan elvannak. Ha nekik igy jo akkor oke, nem hiszem h nelkuloznenek. Ha meg akarnak vmi nagyobb dolgot majd sporolnak gyujtenek v hitelt vesznek fel az o dolguk.
2019. márc. 4. 10:02
 32/48 anonim ***** válasza:
70%

Eszem ágában sincs.

Egyrészt 160k édeskevés, másrészt örülök, hogy végre kezdődik a felnőtt élet, saját külön lakással, párkapcsolattal, szabadabb vagyok mint valaha, nem hiányzik egy gyerek, ami a létező legnagyobb kötöttség egy ember életében.

2019. márc. 4. 10:02
 33/48 anonim ***** válasza:
74%
Felőlem aztán pontozgathatnak, nem hatott meg sohasem a százalékom. Akinek igénye van 6 hálószobás házra, 200.000 ftos babakocsira, meg 5 milliós kocsira, az ne vállaljon gyereket 160.000es fizetéssel, de ne jelentsük már ki, hogy nem lehet eltartani egy babát 200.000ből. Igen, ahogy nő egyre többe fog kerülni a gyerek, de én sem tervezek otthon ülni 18 éves koráig, 3 éves koráig meg bőven el lehet tartani egy 0-3 éves gyereket ennyi pénzből. Főleg, hogy a kérdezőnek saját lakása is van, így 50.000el több lesz nekik, mint nekünk.
2019. márc. 4. 10:15
 34/48 anonim ***** válasza:
62%

"ne jelentsük már ki, hogy nem lehet eltartani egy babát 200.000ből"

1.: Nem 200.000-ről van szó, hanem 160-ról.

2.: Ismerek olyat, aki így állt hozzá, hogy nem pénz kell a gyerekhez, hanem szeretet, most a fél megye van rendszeresen megmozgatva, hogy gyűjtsünk össze a gyereknek gyógyszerre vagy épp kerekesszékre pénzt, mert ők nem tudják kifizetni. Tök jó lehet.

3.: Anyukának NULLA jövedelme van.

2019. márc. 4. 10:23
 35/48 anonim ***** válasza:
93%

"Ha a nő jár egyetemre, akkor jogosult a diplomás gyedre"

Nem jogosult, mivel levelezőn nem jár.

2019. márc. 4. 10:26
 36/48 A kérdező kommentje:
A kérdésem csak elméleti volt, nem kell nekem esni. Nekem lakásom van, de csak érettségim van, a barátomnak kocsija és nettó 160.000. ft-os fizetése. Én még nem akarok gyereket, de volt aki azt mondta, hogyha szeretem a páromat és bízom abban, hogy támogat abban, hogy amíg a gyerek ovis nem lesz, le tudok diplomázni, akkor akár most is belevághatnék-e. Arra voltam kíváncsi, hogy nektek megfelelne ilyen körülények között a babavállalás.
2019. márc. 4. 11:18
 37/48 anonim ***** válasza:
92%

Nincs az az isten. Még ha akarnék is valaha gyereket (nem akarok, de ez annyira nem fontos). Saját, tehermentes lakásban élünk, kettőnk fizetése rég volt 800k alatt, de így is jelentős lenne az életszínvonalbéli visszaesés. Egy évben utazunk vagy 50 napot, az évekig évi néhány belföldi hétvégézésre esne vissza. Nem lehet este csak úgy kitalálni, hogy beülünk egy moziba vagy elmegyünk mozogni, esetleg valahova étterembe.

Amúgy nagyon jó, hogy az egyik válaszoló 150-ből albérletet is fizet, de hogy semmi élvezhetőre nem marad pénz, az is biztos. Egy sima fodrász vagy egy jobb cipő már gondot jelenthet, nem beszélve arról, ha mondjuk egyszerre romlik el a mosógép meg a hűtőszekrény.

2019. márc. 4. 11:25
 38/48 anonim ***** válasza:
72%

Nem. Ez a kereset nagyon kevés.

Gyerünk, pontozzatok le.

2019. márc. 4. 11:33
 39/48 anonim ***** válasza:
65%

Annyira előttem van az a fénykép, amikor a nővérem a diplomáját a 1,5 éves gyerekkel a karján vette át. Ott is csak a férje keresett, nem volt még saját lakásuk, autójuk is csak egy lerobbant régi vacak. Aztán mégis meg voltak valahogy, most már nagyok a gyerekeik. Aki akar, az tud.

Kérdező, akkor szüljél, amikor akarsz. A nővérem nagyon akart, és véghez vitte. Most leírhatjuk itt neked húszan, hogy nem szülnénk, meg tízen, hogy szülnénk, most ez alapján fogod eldönteni, hogy lesz-e gyereked? Egy internetes fórum alapján? Vagy nem akarsz gyereket, de akkor meg miért vársz megerősítést? Ezt tudod magadtól is, nem?

2019. márc. 4. 12:18
 40/48 A kérdező kommentje:
Nem meggyőzés, az volt a kérdésem, hogy TI vállalnátok-e. Én mondtam, hogy nem akarok 20 évesen szülni, míg votl aki azt mondta, hogy van egy lakásom, odaadó, kereső párom, és annyi pontom, hogy felvegyenek államira, erre ő simán szülne. Én viszont akkor sem szülnék 20 évesen, ha családi házba szülhetném egy milliomosnak.
2019. márc. 4. 12:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!