Kaptam szaktanárit, hogy mondjam el anyumnak? (lent kifejtem)
A feleselésért tényleg jogos a szaktanári, szerintem beszélj anyuddal és a tanárral is. Nagyjából ugyan az a szöveg: tudod, hogy jártattad a szádat, nem értetted az anyagot,úgy érzed, hogy a többiek több segítséget kapnak, félsz,hogy lematadsz a tanulásban.
A tanárok ugyan nem ismerik be, de igenis kivételeznek, talán értékelné, hogy beszélsz vele. A lényeg, hogy ismerd el, hogy hibáztál és mond meg miért tetted.
Szerintem meg mindketten hibáztatok.
A tanár nem végezte megfelelően a munkáját, ugyanis ha tényleg többen jelentkeztek egyszerre, hogy nem értik, akkor az előadás módjával van probléma.
Másrészt nem tudom hány éves vagy, de főiskolán mindig neked kell majd megérteni és elsajátítani a tananyagot. Persze nálunk a táblagyakorlatokon és a laborokon nagyon segítőkészek az oktatók (OE KVK), de például egy BME-n nem biztos... Illetve ha nagyon nem megy a tananyag, szólj a szüleidnek ha a tanár nem figyel rád.
Te ott hibáztál, hogy szájaltál, ráadásul a beszólásod elég gáz volt. Feltételezem, hogy nagyon fiatal vagy, fiatalkorban az ember mond ilyeneket, de ez életkori sajátosság... Ettől függetlenül ne mindig mondd ki, amit gondolsz. Később ez a munkahelyedbe is kerülhet!
Őszintén mondd el a szüleidnek, valószínűleg egy esetleges hazugság miatt jobban haragudnának, mint a szaktanárik miatt.
Kedves tízes! Idézem magamat: Tanárnő legyen szíves segíteni,nem értem hogy hova kell berajzolni a szöget.
Hátul ülök,előttem lévő padban is jelentkeztek segítségért,nekik segített,sőt!! továbbmegyek. A padtársamnak is segített!!! látta hogy én is ott jelentkezek és még szemkontaktus is volt erre visszamegy a táblához. Nem,nem érzem magam szemtelennek! Szerintem tök jogosan voltam felháborodva.
Milyen érdekes egyébként, a diák szemszögéből MINDIG a tanár a csúf, gonosz, igazságtalan szörnyeteg, a jó diák SOHA, semmi rosszat nem csinál, mindig szorgalmasan készül, megírja a házikat, készül az órákra, odafigyel, jelentkezik, stb., csak valahogy mindig a csúúúnya, gonosz tanárok bántják szegény kis ártatlant, minden ok nélkül, mert igazából pszichopaták, akik arra tették fel az életüket, hogy a 30 fős osztályból pont a Kovács Pistinek írogassanak be szaktanárikat szórakozásból...
Azért kaptál szaktanárit, kedves kérdező, mert nem vártad meg türelmesen, amíg a tanárod a többieknek is segít. Nem csak te vagy az osztályban, ott van még huszonakárhány gyerek, nekik is pont ugyanúgy kellett a segítség, mint neked.
Ne nyavalyogj és ne magyarázz be a tanárnak, mert semmi jogod hozzá. Ha még másnál van, akkor szépen leteszed addig a kezed és vársz türelmesen, CSÖNDBEN. Nem kell mindent kommentálni. Oda fog menni hozzád is, hidd el.
Az órákra pedig tessék készülni, márcsak azért is, mert kevesebbet fognak "csesztetni", ha látják, hogy igenis érdekel a dolog és hajlandó vagy kicsit tenni a jó jegyekért.
A magadban motyogást meg szintén felejtsd el. Van egy tippem, hogy az osztályban nem a "sárkány" kifejezést használtad, inkább valami sokkal csúnyább jelzővel illetted a pedagógust. Szerintem egyértelmű, hogy ezt miért nem kéne.
Amúgy meg FÉL ÉVE oda jársz, szerintem ez már nem számít "új" sulinak, és nem most mutatkozol be.
Egyébként nem kell egy (vagy két) szaktanáritól kétségbe esni, azon kívül, hogy 5 tollal írt sor az ellenőrzőben, és nem lesz év végén 5-ös a magatartásod, nem jelent az égvilágon semmit.
Szépen állj oda anyukád elé, mutasd meg, mondd el, hogy igen, igaza volt a tanárnak, mert tényleg nem készülsz mindig, de megígéred, hogy ezen változtatni fogsz és jobban fogsz igyekezni, és azt is megígéred, hogy nem beszélsz többet csúnyán egy tanárral.
Ha rögtön elkezded mentegetni magadat, hibáztatni a tanárokat meg a többieket, és verni az asztalt, hogy márpedig te semmi rosszat nem csináltál, és mindenki más a hülye, azzal csak magad alatt vágod a fát.
Ha építgetni akarod a jövődet ott a suliban, akkor hétfő reggel a tanárodhoz is odamész, aki beírta a szaktanárit, és kedvesen elnézést kérsz a múltkori viselkedésedért, és neki is megígéred, hogy jobban fogsz igyekezni. Nem számít, hogy tényleg így gondolod e, akkor is ezt mondd.
Tudom, kamaszként baromi nehéz mások véleményét megfogadni, úgy érzitek, minden úgy a jó, ahogy ti gondoljátok, de nem.
SENKIT nem érdekel, ha egy tanár igazságtalan, senkit nem érdekel, hogy te miért nem készülsz otthon az órákra, és az sem, hogy új vagy. Épp, hogy nem kivételeznek, senkivel.
Ha jóban akarsz lenni az osztálytársaiddal és FŐLEG a tanáraiddal, akkor ugyanaz a megoldás, mint ami majd a felnőtt életben is lesz: jó mélyen benyalni és a bizalmukba férkőzni. Ez van, ilyen világot élünk.
Ha csapkodod az asztalt, visszabeszélsz, hisztizel és nyávogsz, hogy veled milyen igazságtalanok, azzal azt éred el, hogy tényleg az arcodra fognak osztályozni, mindenből rosszabb jegyeket fogsz kapni, rossz lesz a magatartásod, és nem fognak kedvelni.
Ha viszont felnőttesen odaállsz, beismered, hogy hibáztál, elismered, hogy nekik volt igazuk, és elmondod, hogy szeretnél több segítséget, mert nagyon nehéz neked, ésatöbbi, akkor azt fogják látni, hogy jaj, milyen éretten gondolkodik ez a fiú, és mennyire igyekszik... bla bla bla, na érted.
Gondolom még lesz egy pár éved ebben a suliban, szóval csak ügyesen, megfontoltan. MINDIG vegyél egy mély lélegzetet és gondold át, hogy mit mondasz, mielőtt kimondod.
8-as valoszinuleg neked anyadek de meg te is egy gyari munkas vagy:) meg is erdemled...
Nem a meghunnyaszkodas miatt lesz valaki gyari munkas ennek sok oka van, igaz a te esetedben a tudatlansag es az hogy fac van az agyad helyen, 8 altalanossal. Biztosan meghunnyaszkodtal amikor tanulni kellett volna.
Kerdezo ha valoban ihgy tortent akkor oszinten elmondod anyukadnak es kesz, mindig csak legyel oszinte es egyenes ez a legfontosabb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!