Meddig tart a leánygyermek részéről az apja iránti rajongás, "szerelem"?
Persze, hogy hisztizik, hisz ez neki még új. Nem érti ezt az egészet. Eddig apa anyát szerette, őt puszilgatta, most meg egy szinte vadidegen nőt.
5 éves az a szerencsétlen kislány, hagyj neki időt!
42. Épp az a baj, hogy ha felnőtt fejjel gondolkodna, megértené, hogy egy kisgyerektől nem lehet elvárni, hogy rögtön elfogadja és szeresse az apukája új párját...
Nekem a kérdezőről inkább egy felnőtt testébe zárt óvodás jut eszembe. Kérdező, szerintem ne akarj szaporodni, nem kell a világra még egy ember, akinek tönkreteszed az életét, ahogy szegény kislánynak is épp.
38, 41-es válaszoló vagyok.
Nekem is időbe telt elfogadnom, megszeretnem anyám új párját, a nevelő apámat, pedig én mégcsak nem is szerettem a vérszerinti apámat.
Azt is vedd figyelembe egyébként, hogy ti mégcsak nem is együtt laktok a kislánnyal. Csak 3 napot találkoztok 1 héten, ami szintén megnehezíti a dolgokat.
Ráadásul egy gyerek érzi azt, ha nem szeretik őt és te nyilvánvalóan nem szereted őt úgy, hogy ha ilyet nézel ki belőle, hogy megfojtaná a közös gyereketeket. Ezzel szintén rá teszel egy lapáttal.
Én mára már a második legjobb barátomnak mondhatom a nevelő apámat, csak mert szeretett és türelmes volt velem.
Igaz, te nem a nevelő anyja vagy a gyereknek, de szerintem ez most mellékes.
Második vagyok. Én nem "dobálóztam" azzal, hogy Ödipusz-komplexus. Ez abszolút nem egy betegség. Éppen ezt a rajongást ("""szerelmet""") írja le, ami ilyen korban megfigyelhető a gyerekeknél az ellenkező nemű szülő iránt. Teljesen normális jelenség. Mielőtt mindenki lepontozna, tényleg nem ártana utána olvasni.
Pszichológiát hallgatok, nem laikusként szopom ki az ujjamból.
Mielőtt kioltasz valaki mást, talán neked sem ártana legalább beírni a keresőbe, hogy miről hadovál.
Segítek. [link]
Ez Elektra-komplexus, és életkori sajátosság, amit anno én is megéltem.
Két lányom van, a 9évesnél már elmúlt, a 4,5 evesnél még lángol.
Látszik, hogy nem értesz a gyerekekhez.
Emlékszik az rá bőven.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!