Fiúk/lányok! Nőies/lányos-e a "átültetni" a fiúkhoz a
"színészesdit"?
Figyelt kérdés
Mikor az ember fiatal sok,látszólag felesleges balgaság megy át az agyán. Most velem is ez történik.
Tehát,a kérdésem a következő. A serdülőkorú lányoknál megfigyelhető enyhe/intenzív rajongás(kváziszeretet) színészek,zenészek iránt poszterekkel,telefonháttérképekkel stb.-nek megjelenése megbélyegezhető-e lányosnak fiúk körében(tegyük fel,hogy ez konszolidáltabb,de látványos azért)?
Válaszokat (erre az elvetemült kérdésre) előre is köszönöm!
Szerintem igen, mert lehet, hogy ez inkább talán lányokra jellemző. De talán nem feltétlenül gondolnák így. De talán megjegyeznék maguknak, hogy ez inkább lányokra jellemző; de még az is lehet, hogy egyáltalán nem érdekelné őket; nemhogy el kezdenének gondolkodni ilyesmin. Tehát már eleve lehet, hogy odáig sem jutnának el, hogy megállapítják, hogy "ez csajos." Mert annyira jelentéktelen számukra. Ez a rajongós-gyűjtögetés st.b
Csak, hogy biztos legyek benne, jól értem-e: azt akarod tudni, hogy lányos-e, ha egy fiú rajong valakiért, és posztereket ragaszt ki meg ő a háttérképe? Ha ez a kérdés, akkor a válaszom nem. Kamaszkorban tök normális a plátói szerelem, ez afféle átmenet az igazi párkapcsolat felé, mert ugye ha nincs elérhető célszemély, akibe szerelmes lehetek, akkor majd szerelmes leszek xy énekesbe/színészbe/sportolóba. Ez szerintem mindkét nemre jellemző.
2018. dec. 18. 23:05
6/9 A kérdező kommentje:
Igen,lényegében erre voltam kíváncsi.
Köszönöm.
2018. dec. 19. 06:41
7/9 anonim válasza:
Habár ez mindkét nemnél megjelenhet, tapasztalatom alapján a lányok esetén sokkal gyakoribb, nert a fiúk büszkeségét sérti ha egy agyonhypeolt csajba "szerelmesek", míg a lányoknál a női szerep miatt még belefér hogy agyonajnározzanak egy srácot.
Sztem erre a koncertek a legjobb példák: vannak olyan férfi énekesek akikért az első sorokban őrjöngenek a nők, viszont fordítotját még nem láttam.
2018. dec. 19. 12:05
8/9 A kérdező kommentje:
No de ne feledjük, a rajongás tárgy nem feltétlen agyonhypeolt,lehet akár retro is mondjuk a 90-es évek sztárja.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!