Az olyan növényeket, amik már teljesen benőtték a cserepet, hogyan kell átültetni?
Figyelt kérdés
Nem arra gondolok, amikor nagyobb cserépbe kell ültetni, hanem amikor a csak a földjét szeretném frissíteni.
Ma át akartam ültetni a szoba azaleám, de annyira behálózta a gyökere a földet, hogy le tudtam lefejteni anélkül, hogy a meg ne sértsem a gyökérzetet.
2018. júl. 14. 16:28
1/5 anonim válasza:
Földet frissíteni sehogy, öntözd tápoldattal.....
2/5 anonim válasza:
Ha már nagyon durván szövevényes, akkor fertőtlenített késsel vagy ollóval be kell vágni néhány helyen a gyökérlabda alját (függőlegesen, nagyjából a harmadáig), így fel tudod lazítani. Ez persze nagyon drasztikus megoldás, utána extra odafigyelést igényel a növény. Közel sem vagyok profi kertész, de eddig még nem okoztam nagy kárt ezzel a módszerrel.
3/5 anonim válasza:
Ilyenkor egy-ket szammal nagyobb cserepbe szoktam atultetni ugy, hogy annak aljaba szorok foldet, a novenyrol lehuzom a regi kinott cserepet mint egy cipot, es ugy ahogy van, gyokerestul-regi foldestul beleallitom az uj cserepbe. A regi fold teteje pont az uj cserep tetejeig erjen. Aztan a regi fold es az uj cserep fala kozti hezagot is kitoltom folddel, vegul meglocsolom jo alaposan, hagy tudjon tomorodni, igy a tove kicsit lejjebb is fog sullyedni, marad hely a tetejen ontozni.
4/5 anonim válasza:
Igen, leírták a lényeget, a föld felfrissítésének semmi értelme, hacsak nem valami rossz, betömörödött agyagos valami van a cserépben, vagy nem tette tönkre az egészet pl. a klóros csapvíz.
Ha csak elfogyott a tápanyag, akkor tápoldatot kell használni.
Ha kinőtte a növény a cserepet, akkor meg nagyobb cserépbe kell ültetni, és akkor 1-2 hónapig nem kell tápoldatozni, mert a virágföldek tartalmaznak némi műtrágyát.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2018. júl. 16. 08:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!