Anyám idegbeteg. Mit tegyek, hogy leállítsam?
Állandóan kiabál. Minden kis szarért.
Most is itt volt a nagybátyám, apám meg kicsöpögtetett pár csepp vizet. Erre anyám a nagybátyám előtt elkezdett kiabálni. Mindig mindenkit leszégyenít.
Apámnak oda kell adnia anyámnak a fizetését. Apámnak meg könyörögnie kell 200 ft-ért.
Múltkor is, amikor apa elfelejtette felvenni a bérletét (busszal jár dolgozni), kért pénzt anyától, anyám meg elkezdett kiabálni, hogy apám milliókba kerül, mert kért tőle 500 ft-ot.
Engem is állandóan leszégyenít. Volt olyan, asszem ötödikes voltam, és mentem egy tánc egyesülettel fellépni egy sportcsarnokba. Amikor oda akartam menni a barátnőimhez, akkor elkezdett velem ott mindenki előtt kiabálni. Nagyon ciki volt.
Se anyámnak, se apámnak nem él már az anyja. Anyám mindig anyázik apámnak. De ha fordítva történne ugyanez.....
Hogy állíthatnám le? Már nagyon idegesít. Néha-néha úgy fel tudnám pofozni...
Magne B6
Aktív meghallgatás
Ezek segítenek.
Ami nem segít, az a hibáztatás, számon kérés, visszabeszélés, minden, amit egy átlag tini csinálna az anyjával, akin látja, hogy túl van terhelve.
De te életed.
0%
1: köszönöm a gyors választ. Azt csinálom. Egyébként ha engem aláz vagy bánt meg, azt még úgy ahogy, de elviselem. De amikor az öcsémet, vagy apámat.... En úgy hiszem, nem ezt érdemeljük.
Bezzeg azokkal a családtagokkal, vagy munkatársakkal, akik tényleg megbántották, lealázták a sárga földig, na azokkal tud normálisan beszélni. Nálad is így van?
3: És mit jelent az, mire értetted azt, hogy az én életem 0 %?
De a te válaszodat is köszönöm!
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Mindenkinek ment a zöld kéz.
Félre érthető voltam. Tegnap meg elment a net.
0% = nyugodtan Pontozz le, nem ér semmit a %os pont rendszer gyk-n. Egyáltalán nem téged akartalak jellemezni ezzel. Elnézésed kérem.
Nem azt akartam írni, hogy tűrd, ha leqrváz téged. Azt, hogy hallgassad meg, mi a valódi mondani valója. A leqvázás indulatból fakad. Bántva érezheti magát és védekezésből bánt mást is. Ilyenkor mondd azt, hogy ugye te sem gondolod ezt komolyan, hogy..... lennék?
Jelezd neki, hogy látod rajta, hogy sík ideg. És jó lenne ha lenyugodna és nyugodtan beszélnétek meg a dolgot, nem egymás fejéhez vágva dolgokat, mert az csak kelti a plusz feszkót.
Lehet teljesen más bántja muttert, mint amit mutat. És ha lenne bárki, aki meghallgatná (ami nem feltétlenül a gyerek dolga lenne) , akkor bizalmasabb légkör alakulna ki és kiderülne a valódi feszültséget keltő dolog, amit utána kezelni is lehet és megszabadulni a feszültség forrásától, de legalábbis csökkenteni a hatását.
Nagybátyáddal is beszélhetsz erről, ő jobban ismerheti mutterod, miért ilyen.
Magnézium meg segít az idegrendszeri regenerálódásban. B6 meg segíti a magnéziumot hatni a szervezetre. Azaz a stressz kezelésében a kettőt egyszerre használják. Csak a B6 étvágyat csinál,ezért nem szívesen szedik egyesek. De sima magnézium is segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!