Mit tegyek, ha anyukám idegbeteg?
A hölgy nem olyannak tűnik, akivel el lehetne beszélgetni. Főleg hogy a Kérdező szembesítette őt a dolgokkal és csak hallgatott.
Ömm... én nem mondanám, hogy légy türelemmel. Miért kellene elviselned, hogy az anyád minden ok nélkül bántalmaz? Felejtsd el azt a hülyeséget, hogy a szeretet mindent megold! Nem old meg mindent.
Egyetértek az egyik válaszolóval, hogy kerüld. És igen, ha megkérdezi, miért mész el mindig, akkor viszont mond meg az igazat.
Az ilyen jellegű problémáknál az erős szembesítés a legjobb megoldás. Csak az ilyen ébresztheti fel, ha képes a felébredésre. Állíts neki tükröt. Csinálj egyszer egy apróságból Te is galibát.
Egy példa. A mély alkoholisták tagadják, hogy azok lennének. Mit csinálnak olykor a hozzátartozók? Kamerára veszik, hogy viselkedik bódulat állapotában a kedves alkoholista. Visszanézetik vele, és ott nincs esélye a tagadásra.
A felnőttek arra is hajlamosak, hogy a gyerekeik szavát semmibe veszik, mert "egy ilyen taknyos nekem ne mondja meg, mit csináljak" - édesapád? Vagy elváltak a szüleid? Nincs valami olyan rokonod, akinek anyud valamennyire ad a szavára? Vagy bárki a baráti körében?
Megkérdezhetem, hány éves vagy?
Még egyszer mondom: nem kell SEMMIT eltűrnöd. Ne fojtsd el saját magad az ő dühe kedvéért! Nem normális, amit csinál. Ha problémája van a munkahelyén, párkapcsolatban vagy bárhol, akkor sem a saját gyerekén kellene ilyen módon levernie. Mindenkinek vannak feszült pillanatai, de nem mindenki teszi tönkre emiatt a gyereke életét.
Szerintem ez nem a te feladatod. Te ebben a kapcsolatban gyerek vagy az anyukádnak pedig felnöttnek kellene lennie, ez most megfordult. Ha ő nem tudja az indulatait kezelni úgy, hogy még sportol is, elég nagy baj lehet, pszichológus, vagy pszichiáter szakorvos segitségét kell kérni.
Ez mellett a te testi épséged is veszélyben van, ma a távirányítót, holnap mit vág hozzád egy tányért vagy egy kést?! Ha kiskorú vagy, gyermekvédelmi szakszolgálat, családsegítő bevonása is szóba jöhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!