Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nektek nem hiányzik egy jó apa?

Nektek nem hiányzik egy jó apa?

Figyelt kérdés
Eddig nem nagyon zavart, hogy nem az életem része apa, alkesz volt nagyon sok rossz dolgot tett. De mostanában azon gondolkozom milyen lenne, ha egészséges kapcsolatom lenne vele. Jelenleg sírni tudnék, egy film miatt. Egy fiúnak nagyon jó apukája van, de egyszerűen ezt nem tudja értékelni. Nekem nagyon rosszul esik most ez, sajnálom az apukáját. 19f
2019. febr. 15. 22:23
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
89%
mindenkinek hianyzik, akinek valamiert nincs, csak nem mindig van ennek tudataban az ember
2019. febr. 16. 07:23
 12/20 anonim ***** válasza:
66%

35/f

Nekem nem volt. Mégis élek. Nem mondom, hogy nem lett volna jobb mese világban felnőni, mint a "filmeken" és sors akarata által milliomosnak lenni és küzdelmek nélkül elérni a célokat és sosem hibázni... De én a valóságban élek és nem a filmekben.

Nekem nem jutott jó apa. Sok mindenben jó volt, de azért véresre is vert és minden héten csalta anyámat.

Nem én választom a szüleimet.

Nem én tehetek róluk.

Nem az én felelősségem, milyen apám van.

Az, hogy segítséget kérek és pótlom az apa szerepet máshonnan, az az én választásom.

Az, hogy a gondolatokat nem keverem az érzésekkel, az én erősségem.

Az, hogy próbálom nem máshoz mérni magam, hanem magamhoz, az én küzdelemem.

Az, hogy te ebben nem akarsz hinni, a te gondolkodásmódod.

Ha csak arra koncentrálok, milyen ne legyek és nincs előttem minta, hogy milyen legyek, követni fogom a rossz mintát. És gyűlölettel fogok magamra haragudni, hogy olyan lettem, mint az apám.

Nekem szükségem van a pótlásra és nem mástól várni, hogy majd de jó lenne, ha lenne egy jó apám.

Az apám nem jó. Állandóan kínoz meg 35 éves koromban is. Az ágyasainak meg házakat vesz, én meg szorongásokkal küzdök, hogy hol tudok majd lakni.

Nem. Nincs mese. Nem lesz apám jó apa.

Nem egy filmben vagyunk, ahol 250 nm házban laknak a szegények. Nem filmben vagyunk, ahol egyik színész megöleli a másikat.

A valóságban vagyunk. A valóság máshogy működik. Hibáznak az emberek és valaki sosem változik. Meg KELL tanulnom kezelni.

2019. febr. 16. 09:15
 13/20 anonim ***** válasza:
61%

Tudod, mikor tinedzser voltam, en is haragudtam sokat apukamra, mert lusta, semmirol sem erdeklodik, nulla a beszedtemank, semmi nem erdekli. Most kozel a harminchoz sem valtozott ez, de kicsit mar maskent latom a helyzetet. Tulajdonkeppen lehetett volna rosszabb is, egesz eleteben egy gyarban gurizett, hogy legyen penzunk, en egyetemet vegeztem, ha o nem dolgozik, egy fizetesbol biztos nem ment volna.

Persze tok jo lenne, ha lehetne vele beszelgetni, bizalmasan is, meg latnam az erdeklodest, de nala az unokara vigyazas is azt jelenti, hogy leulteti a gyereket a tablet melle, hogy o tevet nezhessen, hiaba akara gyerek joidoben mondjuk biciklizni.

Amit tehetsz, hogy beismered, hogy az elet sohasem tokeletes, es megprobalhatsz te jobb szulove valni.

2019. febr. 16. 09:17
 14/20 anonim ***** válasza:
64%
Most, hogy így olvasom az előttem írókat hálás vagyok azért, hogy az az édesapám aki. Ha ő nem lenne 14 évesen az utcán kötöttem volna ki mert anyám egy "kisebb" vita miatt egyszerüen a felvételi előtt se szó se beszéd kirakott. Egy jó anya. Az hiányzik az életemből. 18/L
2019. febr. 16. 11:38
 15/20 anonim ***** válasza:
72%

Nekem nagyon jó apám van. Ő nevelt fel 3 lánygyereket. Nekünk anyánk nem volt. Anyám amikor megszülte a húgomat akkor én 5 a nővérem 6 éves volt. A kórházban anyám úgy döntött neki élni kell, és ebben nem szerepel a 3 gyerek. Kilépett az életünkből, a húgomat a kórházban hagyta. Apám hozta haza a csecsemőt, és attól a naptól kezdve próbált anyaként-apaként is helytállnia.

Sok esetben egy anya hiány sokkal erősebb

2019. febr. 16. 12:09
 16/20 anonim ***** válasza:
23%

Az apa a társadalomban feláldozható figura, néha kifejezetten akadályozó tényező, ha az anya új kapcsolatot akarna és pótapát. Ha elmegy, akkor sem azon háborognak hogy majd apa nélkül nő fel a gyerek, hanem azon, hogy mikor mennyit fizet és kivel folytatja az életét. Ha egy anya elmegy, akkor sajnálni kell, miért hozott áldozatot, a gyerek mellett a helye, stb. Az sosem kerül elő, hogy az apa hogy áll helyt egyedül és kap -e tartásdíjat.

Majd akkor lehet érdemben erről beszélni, ha megszűnik a kettős mérce, a nők áldozati szerepbe állítása és a férfiak lebecsülése szülőként. Vagyis soha.

2019. febr. 16. 12:27
 17/20 anonim ***** válasza:
47%
Engem az "apám" intézetbe akart adni, Anyámtól pedig más módon akart megszabadulni, mert új nője akart. Azt mondta, hogy ő tanulni akar, élni világát, s szórakozni. Nem kaptam tőle semmit, csak egy családnevet, amit a terveim között szerepel lecserélni, nem is látogatott, pedig nem lakik messze tőlünk. Az ilyen nem apa, úgyhogy a személye egyáltalán nem hiányzik, csupán az ember ilyenkor elgondolkodik, hogy: "Mi lett volna, ha.". Borzalmas volt a kamaszkorom, még azt is mondták a gimiben az osztálytársaim, hogy engem a nevelőintézetből hozott Anyám. - Hozzáteszem: pedig anyakönyvezett házasságból született gyerek voltam, csak Anyám a válás után visszavette a lánykori nevét. Mikor diplomáztam, a nagyszüleim azt akarták, hogy hívjam meg a diplomaosztómra, de megmondtam, hogy nem vagyok rá kíváncsi. Az ilyen csupán spermadonor. Már Hamurapi is annak a gyereknek vágta ki a nyelvét, aki arra mondta, hogy nem az apja, aki felnevelt. Az meg egy hatalmas nagy ostobaság, hogy attól a tudattól elkezd valaki szeretni valakit, mert kiderült, hogy ő szülte/nemzette. Az ember többre megy egy olyan nem vér szerinti hozzátartozóval, aki bármit megtenne, hogy a másik boldoguljon. A vérségi köteléknek csupán abból a szempontból van jelentősége, hogy ha halálos beteg valaki, donor lehetne. Egy ilyen szülőnek nem nevezhető valaki, amilyenről én írok, s több hozzászóló a kérdéshez, alighanem akkor is hagyná meghalni a gyerekét, ha segíthetne.
2019. febr. 16. 12:33
 18/20 anonim ***** válasza:

"én 5 a nővérem 6 éves volt. A kórházban anyám úgy döntött neki élni kell, és ebben nem szerepel a 3 gyerek. Kilépett az életünkből, a húgomat a kórházban hagyta"

De durva... Le a kalappal édesapád előtt!

2019. febr. 16. 12:34
 19/20 anonim válasza:
Én személyesen soha nem láttam a vérszerinti apámat, de sokszor elgondolkozok a barátaimat látva hogy milyen lehetett volna ha nekem is van.Nevelő apám volt 15 évig aztán elvátak anyámmal 7évnyi mindenapos veszekedés után.Most hogy én is éretteb vagyok (19) sok dologra rá jöttem de attol még mindig nagyszerepet tölt be nálam h nem volt sose apám, amit végülis nem is bánok mert így eléggé "erős" személység alakult ki bennem.
2019. febr. 16. 14:12
 20/20 anonim válasza:
Lány vagyok. Apámmal jobban el lennék mint anyámmal. Apásabb vagyok/voltam. Enyém is iszik. Egyre durvább, nem törődik velem. Kezdünk eltávolodni
2019. febr. 18. 18:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!