Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nektek nem hiányzik egy jó apa?

Nektek nem hiányzik egy jó apa?

Figyelt kérdés
Eddig nem nagyon zavart, hogy nem az életem része apa, alkesz volt nagyon sok rossz dolgot tett. De mostanában azon gondolkozom milyen lenne, ha egészséges kapcsolatom lenne vele. Jelenleg sírni tudnék, egy film miatt. Egy fiúnak nagyon jó apukája van, de egyszerűen ezt nem tudja értékelni. Nekem nagyon rosszul esik most ez, sajnálom az apukáját. 19f
2019. febr. 15. 22:23
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:
Most meg meghalt az apja. Szörnyű.
2019. febr. 15. 22:34
 2/20 anonim válasza:
85%
Sajnos egyre gyakrabban látom az ismerőseim környezetében is, hogy az apaszerep elég eltorzult vagy van ahol nincs is. Én is rengeteget szenvedtem az apám miatt, igázából nem is nevezem így. Nagyritkán próbálja velem felvenni a kapcsolatot de én látni sem akarom. Terápiák sora után végre reálisnak látom, hogy mindenki pótolható, így ő is. Persze néha még rosszabb napokon rámjön a sírhatnék de már nem olyan intenzíven mint régen. 17L
2019. febr. 15. 22:36
 3/20 A kérdező kommentje:
Ez a mindenki pótolható dolog szerintem túlzás, de köszönöm, hogy megosztottad velem a gondolataid.
2019. febr. 15. 22:40
 4/20 anonim ***** válasza:
97%

Nem tudom, fogalmam sincs hogy érzek ezzel kapcsolatban.

Pár évvel ezelőtt rá kerestem angolul ( a több találat érdekében),hogy mit jelent az "apa" "mire jó egy apa", ugyanis teljesen kivonta magát az életemből, ha mégis találkozunk akkor 1-2 udvarias szó,amit kb egy szomszéddal beszélnék. Nem értem amikor mások arról beszélnek,posztolnak mit csináltak az apjukkal, csak nézem hogy ennek mi értelme.

2019. febr. 15. 23:00
 5/20 anonim ***** válasza:
97%
De, egy jó apai minta nagyon is hiányzik az életemből, viszont a személye nem. Mindig azt szoktam mondani, hogy legalább egy tanulsága van - milyen ember/apa ne legyen belőlem a jövőben.
2019. febr. 15. 23:09
 6/20 A kérdező kommentje:
Nem akarom elhinni, hogy ti így éreztek. Tényleg csak én vágyom ennyire egy ilyen apa-fia kapcsolatra? Olyan jó lenne úgy beszélni róla, hogy szeretem, de sajnos nem adott rá okot. Hiányzik az életemből, és ez fáj.
2019. febr. 15. 23:18
 7/20 anonim ***** válasza:
62%
Nem a ló...t nem hiányzik, bár lecsúsztam róla. Egy öntörvényű, másokra tekintettel nem nagyon lévő ember az apám (de legalább nem iszik) Fingom sincs róla, milyen az amikor apa és fia szeretetben és megbecsülésben élnek évtizedeken át, valami sci-fi lehet talán. Ez van, lehet gyűrögetni a zsebkendőket. Mindig érvényes a régi vicc, hogy egy tetves konnektor szereléséhez évekig kell iskolába járni, de a legbonyolultabb, legösszetettebb feladatot bárki végezheti.
2019. febr. 16. 00:52
 8/20 anonim ***** válasza:
93%

O, de meg hogy!

Komolyan, lassan szanalmasnak erzem magam, hogy az egyik ismerosomre vagyok feltekeny, mivel neki olyan igazi apja van. Szereti, megoleli, megpuszilja, dicseri, de tobbet var el toli, mint mastol, buszke ra, nem ordit vele, szepen beszel.

Olyan szinten hianyzik egy jo apa figura az eletembol, hogy mar lassan a tanaraimban keresem a kapaszkodot. Valakit, aki megdicserne, de megis lenne elvarasa felem, akinek van ertelme bizonyitani, mert buszke lenne ram. Es ezert meg szanalmasabbnak erzem magam.

Egyebkent egyutt elek apammal, kiskoromban meg jo volt a kapcsolatunk. Aztan megfelelesi kenyszerem lett, mindig azt akartam, hogy megdicserjen.

Ez a kesobbiekben teljesen elmaradt, ma mar egy jo szot sem kapok tole. Minden mondataval azt mondja, hogy en milyen szar vagyok, felesleges, keresi, hogy mit csinalok rosszul, gunyolodik, azt akarja, hogy rosszul erezzem magam, egy senkinek.

Szoval de, nagyon hianyzik egy JO apa.

2019. febr. 16. 01:48
 9/20 anonim ***** válasza:
88%
Lemaradt: 16/l
2019. febr. 16. 01:48
 10/20 anonim ***** válasza:
91%
De igen, hiányzik. Viszont az aki nekem jutott apának az nem. Próbálok beletörődni hogy nekem ez nem adatott meg és túl lendulni rajta mert ha nem teszem csak engem emészt a dolog. 22/l
2019. febr. 16. 07:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!