Nagyon gázul viselkedem?

Figyelt kérdés

A helyzet: szeretnék elköltözni a szüleimtől. Ők vettek nekem egy lakást még kisgyerek koromban, befektetés célból. Engem nyilvánvalóan nem kérdeztek meg, nem is tudtam róla. A lakás az én nevemen van, de én utálom.

A szüleim most mindenáron azt akarják, hogy oda költözzek, hiszen adva van.

Nem rossz lakás, de én hányok tőle. Nem tudom megmagyarázni. Főleg a környék miatt talán?

Tudom, hová szeretnék költözni, ezért megkértem a szüleimet, hogy adjuk el a régi lakást és vegyünk helyette egy olyat, ami az én elképzeléseimnek megfelel.

Ezen iszonyatosan kiakadtak, beletapostam az érzéseikbe és hálátlannak neveztek.

Már hónapok óta megy ez a vita. Nem tudom eldönteni, normális vagyok-e , hiszen van egy lakásom, örülnöm kéne neki. Tudom, más örülne neki :/

De közben azt is tudom, hogy képtelen vagyok ott lakni.

2019. febr. 3. 23:06
1 2 3 4 5
 41/44 A kérdező kommentje:
Igen, gyerekkorom óta üresen állt a lakás, sosem akarták kiadni, hiába mondtam nekik én is meg mindenki, hiszen ez lenne a logikus.
2019. febr. 4. 13:18
 42/44 anonim ***** válasza:
19%
Ne haragudj,de szoktal te híradót nézni?Hány embert tesznek ki az utcára,hajléktalanok,családok akiknek nincs hova menniük.Ha nekem anno házat vettek volna a szüleim,örülnek mint majom a farkànak.Hogy x évig csak a hazert kene dolgoznod (hitel) Nem így velekednel.Eléggé elkényeztetett vagy!!!!
2019. febr. 4. 13:19
 43/44 anonim ***** válasza:

" A lakás az én nevemen van, "

Akkor mi a probléma (a szülőkön kívül?)? Te neveden van, szépen eladod és majd az árából veszel olyat, amilyet szeretnél.

2019. febr. 4. 14:58
 44/44 anonim ***** válasza:

Hát az én olvasatomban az a lakás a szüleid részéről egy lánc, egy eszköz, amivel sakkban tarthatnak, érzelmileg zsarolhatnak.

Azt is simán el tudom képzelni, hogy később, ha esetleg mégis beköltöznél, beleszólnának, hogy odaköltözzön-e a párod vagy nem, hogy kicseréltetheted-e a konyhabútort, vagy festheted-e a szobákat hupililára meg jajvörösre (mert ugye normális esetben az ember ezeket megteheti a saját lakásában és egyedül dönt róla)

Könnyelmű dolog azt mondani, hogy ne költözz be, mert ez egy óriási segítség az életben való induláshoz.

Fel kell vállalnod a konfliktust és tisztáznod ezt a dolgot a szüleiddel.

Ha megtehetném, én intézném a lakhatásom önállóan, ahogy tudom, a lakást eladnám, és a pénzt egy sporttáskában egy köszönettel letenném eléjük. De nyilván ez csak az idealizált eset, huszonmilliókról beszélgetünk...

2019. febr. 5. 13:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!