Nagyon gázul viselkedem?

Figyelt kérdés

A helyzet: szeretnék elköltözni a szüleimtől. Ők vettek nekem egy lakást még kisgyerek koromban, befektetés célból. Engem nyilvánvalóan nem kérdeztek meg, nem is tudtam róla. A lakás az én nevemen van, de én utálom.

A szüleim most mindenáron azt akarják, hogy oda költözzek, hiszen adva van.

Nem rossz lakás, de én hányok tőle. Nem tudom megmagyarázni. Főleg a környék miatt talán?

Tudom, hová szeretnék költözni, ezért megkértem a szüleimet, hogy adjuk el a régi lakást és vegyünk helyette egy olyat, ami az én elképzeléseimnek megfelel.

Ezen iszonyatosan kiakadtak, beletapostam az érzéseikbe és hálátlannak neveztek.

Már hónapok óta megy ez a vita. Nem tudom eldönteni, normális vagyok-e , hiszen van egy lakásom, örülnöm kéne neki. Tudom, más örülne neki :/

De közben azt is tudom, hogy képtelen vagyok ott lakni.

2019. febr. 3. 23:06
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
87%

Mintha előre eldöntötték volna a sorsomat, itt fogsz élni, itt fogsz megrohadni, ha akarod ha nem.

Itt a kapcsolattal lesz a baj..

2019. febr. 3. 23:38
 12/44 anonim ***** válasza:
48%
Van munkád,elkötözöl,albiba..
2019. febr. 3. 23:39
 13/44 A kérdező kommentje:

10-es: nem, a szüleim NEM akarják, hogy elköltözzek. Öregek, és utálnak egyedül lenni.

Mint írtam, nem a pénz miatt akadtak ki, és NEM akarok drágább lakást az eredetinél.

9-es: Pesten van a lakás, nem extra gáz a környék, de a munka miatt napi 2 órát utaztam, míg ott laktam.

2019. febr. 3. 23:40
 14/44 anonim ***** válasza:
82%
Nem értem, a szüleidnek miért probléma az, hogy te nem abban az x kerületben szeretnél élni, ahol azt ők kitalálták ned? Erre rákérdeztél, hogy ők miért ragaszkodnak annyira ahhoz, hogy te mindenképp abban a lakásban maradj? Kötődnek ahhoz a helyzehez valamiféle szép emlékek talán, vagy miért? Lehet, hogy te nem tudsz konkrét indokot mondani, hogy miért nem tetszik a lakás (de amúgy mondtál, pl ingázás), de ők tudnak akármi indokot arra hogy nekd miért kéne mindenáron itt maradni? Ez nem hálátlanság szerintem, ha te keresel magadnak másik helyet, olyat, ami megfelel az igényeidnek (ez már a te életed, nem nekik kell ott lakniuk és nem nekik kell, hogy tetsszen a hely), elintézel minden ezzel járó munkát, esetleges pluszköltségeket állod, akkor ez miért probléma nekik? Pláne ha olcsóbban is találnál másik lakást, akkor még ők is jól járnának. Én a helyedben leülnék erről komolyan beszélni velük még egyszer.
2019. febr. 3. 23:42
 15/44 A kérdező kommentje:
12-es: mikor felvetettem, hogy albérletbe költözöm, majdnem letépték a fejem. Hiszen "minek fizetnél százezret havonta albira, mikor van saját lakásod" stb
2019. febr. 3. 23:42
 16/44 anonim ***** válasza:
87%
Várj, kitalálom: ez a saját lakás közelebb van hozzájuk, mint az a hely, ahova te költözni szeretnél?
2019. febr. 3. 23:44
 17/44 anonim ***** válasza:
39%
Kifogás Kifogás....
2019. febr. 3. 23:46
 18/44 anonim ***** válasza:
82%

Tehát vesznek lakást neked, miközben nem akarják h elköltözz? Gyanitom h itt más a probléma,te inkább tőlük menekülnél,a lakás a tünet,amit nem csodálok h menekülnél. :(

36N

2019. febr. 3. 23:47
 19/44 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek a kommenteket, és hogy végigolvastátok az uncsi rizsát.

14. válaszadónak, igen köszönöm, próbálom de a vége mindig sértődés lesz.

16: igen, nagyon jó emberismerő lehetsz. Ha elköltöznék, majdnem egy órányira lennék tőlük.

2019. febr. 3. 23:50
 20/44 anonim ***** válasza:
88%
Jól tudják, hogy nem akarsz majd abba a mostani lakásba költözni, de azt nem akarják, hogy másik lakást vegyetek. Ők egyetlen dolgot akarnak: hogy te otthon maradj. Hogy ők ne legyenek egyedül. Ne gondold magad hálátlannak. Ők az önzőek sajnos. Itt neked kell szerintem a sarkadra állnod.
2019. febr. 3. 23:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!