Nagyon gázul viselkedem?

Figyelt kérdés

A helyzet: szeretnék elköltözni a szüleimtől. Ők vettek nekem egy lakást még kisgyerek koromban, befektetés célból. Engem nyilvánvalóan nem kérdeztek meg, nem is tudtam róla. A lakás az én nevemen van, de én utálom.

A szüleim most mindenáron azt akarják, hogy oda költözzek, hiszen adva van.

Nem rossz lakás, de én hányok tőle. Nem tudom megmagyarázni. Főleg a környék miatt talán?

Tudom, hová szeretnék költözni, ezért megkértem a szüleimet, hogy adjuk el a régi lakást és vegyünk helyette egy olyat, ami az én elképzeléseimnek megfelel.

Ezen iszonyatosan kiakadtak, beletapostam az érzéseikbe és hálátlannak neveztek.

Már hónapok óta megy ez a vita. Nem tudom eldönteni, normális vagyok-e , hiszen van egy lakásom, örülnöm kéne neki. Tudom, más örülne neki :/

De közben azt is tudom, hogy képtelen vagyok ott lakni.

2019. febr. 3. 23:06
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
62%

Nem olvastam vissza, így nm tudom, miért nem akarsz ott lakni. ha csak nem tetszik a tapéta, akkor bizony gázul viselkedsz.

Egyébként én tökre megértelek, hasonlóan jártam. A szüleim lecsaptak egy jó lehetőségre, vettek egy lakást a településen, ahol felnőttem. Na most ott aztán semmi munkalehetőség az én végzettségemmel, mindig is az volt a törekvésem, hogy Budapestre költözzek, kocsim meg nincs, hogy ingázzak. Ezt már akkor is láttam, mikor megvették, mondtam is nekik, de nagyon nem pattogtam, mert még a végén hálátlannak neveznek. De a szüleim úgy oldották meg, hogy kiadtuk a lakást, és a befolyó pénzből tudok bérelni a munkahelyemhez közelit, kisebbet. Rossz, amikor megpecsételik így előre a dolgot azzal, hogy vesznek egy olyan városban lakást, ahonnan húznak el az emberek. De persze hálátlannak tűnsz, ha ezt elmondod. (Én egyáltalán nem vártam el, hogy vegyenek nekem.)

A szüleidnek talán rosszul esett elsőre, de adjátok ki,tekintsétek befektetésnek.

2019. febr. 4. 08:05
 32/44 anonim ***** válasza:
79%
Egyébként ha a lakás a neveden van és fenőtt vagy, akkor adod ki, amikor akarod. Így használod is az ajándékuka, de mégis elmehetsz, és nem a ti pénzetekből fizetsz százezret, hanem nullszalldóra jössz ki. Mondom, ugyanezt csinálom. Pláne, ha a lakás Pesten van, könnyebb is neked, nekem Pesten kisebb telik a vidéki albérletem árából.
2019. febr. 4. 08:14
 33/44 anonim ***** válasza:
95%
Ha a te neveden van, nem adhatod el?
2019. febr. 4. 09:12
 34/44 anonim ***** válasza:
94%

Ja, most látom, hogy erre már válaszoltál. Akkor add el, és vegyél máshol. Sajnos sokan atesunk ezen, hogy mi lesz, ha megbantjuk a szüleinket.

33

2019. febr. 4. 09:14
 35/44 anonim ***** válasza:
26%
Tisztában vagy a mostani ingatlan árakkal, hogy mennyivel több vagy kevesebb egy-egy kerületen belüli is akár az értéke? Ha a mostani lakás ára tegyük fel 15 millió, de te a belvárosba vágysz, ahol 25nél kevesebbért nincs olyan lakás, ami neked megfelel, akkor nincs igaza a szüleidnek?
2019. febr. 4. 09:32
 36/44 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat.

Utolsó: a lakásom többet ér, mint 25 M. Már írtam, hogy nem azért akarok megszabadulni tőle, mert gagyi, én meg egy luxuslakásra vágyom.

Eleve túl nagy nekem, ez egy családnak való tisztességes méretű lakás, nekem meg egy kisebb is elég lenne.

2019. febr. 4. 09:57
 37/44 anonim ***** válasza:
88%
Mért nem adod ki a szobákat, bevételed is lenni és a rezsin is osztoznátok tudom mekkora mázlid van
2019. febr. 4. 11:24
 38/44 anonim ***** válasza:
53%

"ez egy családnak való tisztességes méretű lakás, nekem meg egy kisebb is elég lenne"

Ez a létező legrosszabb érv... és ha párkapcsolatod lesz? Családod? Gyereked?

2019. febr. 4. 11:26
 39/44 kovpet ***** válasza:
100%

"ha eladom az ajándékukat, megsértődnek"

De nem eladod, hanem elcseréled, hiszen veszel helyette másikat.

De ez a "túl nagy" tényleg béna érv. Ha kisebbet veszel, lehet, sosem tudsz majd ismét nagyobbra váltani, vagy ha igen, akkor is csak évtizedes hitellel.

2019. febr. 4. 12:18
 40/44 anonim ***** válasza:
100%

"Ők vettek nekem egy lakást még kisgyerek koromban, befektetés célból."

"A bérbeadást hónapokig hajtogattam nekik, de teljesen elzárkóztak tőle, így többet már nem hozom fel. "Idegenek nem mehetnek abba a lakásba", ennyi."

Kisgyerek korod óta üresen áll az a lakás???? (Leszámítva azt a két évet, amikor ott laktál.)

A bérleti díjból azóta kb. egy másik lakás ára összejött volna!

Nincs több kérdésem, kérdező. A szüleid hajmeresztően gondolkodnak. Lépj le tőlük, akár konfliktus árán is, mert totál abszurd az egész gondolkodásmódjuk, életfelfogásuk.

2019. febr. 4. 13:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!