Szerintetek mennyire van joga a gyereknek vendéget fogadni a szülők házában?
Hát azért az szerintem meredek, hogy a gyerek "szivességi lakáshasználó". Te szülőként nem szivességet teszel a gyereknek, hogy lakhat nálad, hanem ezt vállaltad, amikor világra hoztad. Nem kötelező gyereket vállalni ha nem szeretnél legalább 18 évre nem fizető lakótársat.
A vendégekről annyit, hogy akár szülő-gyerek viszony van, akár szimpla lakótársi viszony, az alapvető illem azt diktálja, hogy legalább bejelenti mindenki, ha vendéget vár a lakásba. Egy gyereknél mondjuk ez kiegészülhet azzal, hogy nem csak bejelenti, de engedélyt is kér. Ebben speciel igazad van.
És még annyit, hogy elég szar lehet a hangulat egy olyan lakásban, ahol arról megy a diskurzus, hogy kinek mihez van joga. Lehet, hogy neked van jogod csak eldönteni, hogy milyen csempe legyen a fürdőben, de azért normális helyzetben ez egy közös döntés. És például hiába én fizetem a festéket és enyém a lakás, ráhagyom a gyerekre, hogy milyen szinű falakat akar. Ez egy normális családi viszony, nem pedig a jogászkodás.
#33-as van egy jó hírem számodra: nem kötelező gyereket vállalni! :)
Ezzel a felfogással, ami neked van, Te ne is vállalj! Ne csak az én anyám ne akarj te lenni, hanem senkié, nem hiszem, hogy jó anya lennél.
*21 voltam.
Szerintem bizonyos mértékben igazad van... de a szülőnek, ha szül, azt kell belátnia, hogy a gyereke nem a csicskája, és igenis a nevelés része az is, hogy kikérik a véleményét.
De azt én is meredeknek tartom, hogy megkérdezés nélkül mindenféle embereket visz fel a gyerek, "mer' az az én szobám", igen, akkor is, ha 25 éves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!