Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek mennyire van joga...

Szerintetek mennyire van joga a gyereknek vendéget fogadni a szülők házában?

Figyelt kérdés
Néha olvasok itt olyan véleményeket tizenévesektől, mintha legalább a szobájukat megvették volna x millióért, annyira jogokat követelnek maguknak minden téren. Joguk van kérdezés nélkül áthívni bárkit, joguk van egy éjjeli bulin összeszedett idegent hazavinni, joguk van az otthoni nemi élethez, és ahhoz hogy a "párjuk" ott aludjon minden hétvégén. Sőt sokan azzal érvelnek, hogy a szülők is kérdezés nélkül áthívják a szomszédot meg a barátaikat. Szép dolog az elnyomás mentes, liberális nevelés, de azért ez már mégis csak túlmegy egy határon. A gyerek igenis egy átmeneti szívességi lakáshasználó, aki nem dönthet abban, hogy milyen csempe lesz a fürdőben, vagy milyen legyen, az új konyhabútor. Így abban sincs döntési joga, hogy kit hív át, és kit fogad éjszakára. Kicsit durvának tartom ezt, hogy 16 évesek felnőttesdit játszanak a szülői házban, anélkül hogy legalább a rezsiköltségbe beszállnának.
2019. febr. 3. 19:11
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
80%

Hát azért az szerintem meredek, hogy a gyerek "szivességi lakáshasználó". Te szülőként nem szivességet teszel a gyereknek, hogy lakhat nálad, hanem ezt vállaltad, amikor világra hoztad. Nem kötelező gyereket vállalni ha nem szeretnél legalább 18 évre nem fizető lakótársat.

A vendégekről annyit, hogy akár szülő-gyerek viszony van, akár szimpla lakótársi viszony, az alapvető illem azt diktálja, hogy legalább bejelenti mindenki, ha vendéget vár a lakásba. Egy gyereknél mondjuk ez kiegészülhet azzal, hogy nem csak bejelenti, de engedélyt is kér. Ebben speciel igazad van.

És még annyit, hogy elég szar lehet a hangulat egy olyan lakásban, ahol arról megy a diskurzus, hogy kinek mihez van joga. Lehet, hogy neked van jogod csak eldönteni, hogy milyen csempe legyen a fürdőben, de azért normális helyzetben ez egy közös döntés. És például hiába én fizetem a festéket és enyém a lakás, ráhagyom a gyerekre, hogy milyen szinű falakat akar. Ez egy normális családi viszony, nem pedig a jogászkodás.

2019. febr. 4. 19:04
 42/45 anonim ***** válasza:
60%

#33-as van egy jó hírem számodra: nem kötelező gyereket vállalni! :)

Ezzel a felfogással, ami neked van, Te ne is vállalj! Ne csak az én anyám ne akarj te lenni, hanem senkié, nem hiszem, hogy jó anya lennél.

*21 voltam.

2019. febr. 4. 19:09
 43/45 anonim ***** válasza:
80%
Nem tudom, a 40-es és 41-es válasszal mi a baj. Most akinek trágya családja van, az pontozgatja így le, vagy a kérdező, ki tudja...
2019. febr. 5. 10:51
 44/45 anonim ***** válasza:
60%
Ahol a gyerek "atmeneti szívességi lakáshasználó", meg nem hívhatja át a barátait, mert az idióta anyja idegbeteg lesz, az valóban egy trágya család, nincs mit hozzáfűzni! És hiába pontozgatja le pár álkonzervatív, elmaradott felfogással bíró, besavanyodott ember a normális kommenteket, akkor sem lesz ettől még igazuk. Csak remélem én is, hogy az ilyeneknek nem lesz gyerekük, mégpedig a gyerek érdekében!
2019. febr. 5. 13:47
 45/45 anonim ***** válasza:
64%

Szerintem bizonyos mértékben igazad van... de a szülőnek, ha szül, azt kell belátnia, hogy a gyereke nem a csicskája, és igenis a nevelés része az is, hogy kikérik a véleményét.

De azt én is meredeknek tartom, hogy megkérdezés nélkül mindenféle embereket visz fel a gyerek, "mer' az az én szobám", igen, akkor is, ha 25 éves.

2019. febr. 5. 15:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!