Szerintetek mennyire van joga a gyereknek vendéget fogadni a szülők házában?
Azt gondolom, hogy a szülő is, a gyerek is a tisztelet és udvariasság szempontjait figyelembe véve dönt vendégfogadásról, stb. Pl. nem rendezek otthon szülinapi bulit, ha a gyerekem másnap vizsgázik, a gyerekem pedig nem csinál sem nyilvános- sem átjáróházat a KÖZÖS otthonunkból. Nem vendég nálunk, hanem az ő otthona IS.
A szobája a magánszférája, eszembe nem jutna benyitogatni csak úgy, ahogy ő sem nyitogat a hálószobánkba akármikor. EZ nem jogi, hanem udvariassái kérdés megint, és az egymás iránti tiszetelt kifejezése.
"A gyerek igenis egy átmeneti szívességi lakáshasználó"
Ja igen, és amúgy is a k..va anyját hogy meg mert születni.
Csak mellékesen a gyerek nem szívességi lakáshasználó. Nem a "szülők háza" hanem a CSALÁD háza. Normális családban képesek az emberek megbeszélni a dolgokat, és KÖZÖSSÉGKÉNT meghatározni a szabályokat.
Szerintem pont az ilyenek miatt kellene korlátozni azt, kinek lehet gyereke és kinek nem. Mert sokan lefialnak egyszobás lakásra meg a semmire, aztán a gyerek azt is köszönje meg, hogy nem húzták le a WC-n azonnal.
Normális esetben előre kellene tervezni és megteremteni annak a lehetőségét, hogy hosszú távon a gyerek és a vele járó szociális élet, az Ő igényei is érvényesülni tudjanak a szülői igények mellett.
Az az igazság, hogy gyerekként, fiatalként sem egyszerű manapság. Ha felhívod a haverokat akkor ott zavartok. Ha átmentek hozzájuk akkor az ő szüleiket zavarjátok. Ha meg lementek az utcára akkor onnan kiabál ki valaki, hogy takarodjatok már haza.
"A gyerek igenis egy átmeneti szívességi lakáshasználó,"
Ja, még is mit képzel magáról az a büdös görény hogy megszületett.
Na, ez nálam verte ki a biztosítékot (az utóbbit én írtam hozzá.)! A lakás nem a szülőé, hanem a CSALÁDÉ. Igaz, nincs DÖNTÉSI joga hogy milyen legyen a csempe, de egy jó CSALÁDBANN mindenki mindenki véleményét meghalgata, és a szerint döntenek a szülök.
De te egy igazi hárpia lehetsz, hogy szerinted "A gyerek igenis egy átmeneti szívességi lakáshasználó," és így még véleménye se lehet, és szerinted a gyerek örüljön hogy van egy szobája (ahol nem döntheti el hogy pl. :milyen színű legyen a fal)
Nem mintha bármelyik oldallal teljesen egyetértenék, DE.
Sem óvodás, sem általános iskolás, sem gimis koromban, SOHA nem hívtam át úgy senkit, hogy előtte ne kérdeztem volna meg róla anyukámat, hogy lehet e.
Szerintem ez a minimum, és én nem voltam szigorúan nevelve...
Plusz aki átjön, annak is el kell kéredzkedni a saját anyjától/apjától.
Vagy ma már itt tartunk, hogy 10-12 éves gyerekek suli után szó nélkül elmászkálhatnak és nem is kell otthon szólniuk? Vagy mi?
Nem tudom miért csodálkoztok, hogy ez sok helyen így megy. Hányszor hallani a családban az "én házam!" kifejezést, amikor épp vita van? Ezért nem költöznék össze olyannal, aki örökölte a házát és nem együtt hozzuk össze, az mindig az ő háza lesz. A pénz a legrosszabbat hozza ki az emberekből. Ugyanez az ember fogja lakáshasználónak tartani a saját gyerekét, mert a pénz, a cuccok mindig előbbre valók neki. Aztán ott is marad a pénzével és cuccával egyedül, a gyerekei meg feléje se néznek többet. Vénségükre meg is szoktak szépen bolondulni, amikor a lakás már kínzóan üres, senki se akar a mellettük lenni, a vég pedig már közeleg, magányosan.
Ezért kell megismerni egymást alaposan a gyerekvállalás előtt, mert együttlakáskor ez a személyiség rögtön előjön. Az akarnok, erőszakos, pénzközpontú emberek nem viselik el a kompromisszumokat, amivel az együttlakás jár, mindig irányítani akarják a másikat és megváltoztatni a szokásait. Persze a kapcsolat elején ez még tréfás felhanggal történik, apróságokkal, aztán egyre több dologba fog belekötni. Ha már nyeregben érzi magát és nincs ellenállás, akkor mindenbe bele fog szólni és elviselhetetlenné válik, amint valaki mégis ellentmond neki.
Túl hosszú az élet ahhoz, hogy így éljük le.
Mikortól vagy hajlandó eldönteni, hogy a gyerekednek hány éves korától lesz döntési joga? Jelzem, nem ő választotta, hogy megszülethessen, de csináltad.
Azt akarod mondani, hogy míg kiskorú, neki semmije nincs? Én a macskáimról nem nyilatkozok így. Megszülöd, aztán még bérleti díjat is kérnél a szobájáért mi? Szánalmas barom vagy. Hogy neveled így bele a nagyvilága, mikor már most elnyomod? Mit tanul így az életből az a gyerek?
Átmeneti szívességi lakáshasználó? ????!!!! Melletted szocializálódjon?
Nem mondhat vélemény a csempéről? Így tanuljon jó ízlést és véleménynyilvánítást? Majd megtanulja az életből igaz? Majd a munkahelyen, mikor nem mer megszólalni, mert ő csak egy ide pottyantott izé, akinek nem lehet szavazati joga. Majd ő választja meg neked azt a kormányt, akire köpködni fogsz,. mert felnőtt korára azt sem fogja tudni mit szabad és mit nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!