Támogatnátok, ha a gyereketek albérletbe akarna költözni a kollégiumból? Ha nem, mivel lehetne meggyőzni?
Én támogatom, de először albérletbe menni úgy érdemes, ha van valaki, akivel osztozhat.Nem kell nagynak lennie, de ketten legyenek, mert úgy könnyebb fizetni. Ismerek embereket, akik így kezdték, és nekik bevált.
Egyébként a nyári (vagy esetleg tanévközbeni, de azt nagyon nehéz megoldani) diákmunka is segít a költségeknek. ;)
Mondjuk az érdekes, ha fiatalon, diákként zavarnak ezek, akkor mi lesz később?
Amikor olyan munkatársaid meg főnökeid lesznek? Hetente váltasz melót, vagy kérsz apádtól egy saját céget?
Vagy ha a lakhatásod úgy alakul, hogy szobát bérelsz, egy lakásban 4 emberrel, a 12, vagy 24 órás melód mellett?
Persze tudom, te villát fogsz örökölni, és annyi pénzed lesz, hogy nem kell másokkal laknod, és a saját főnököd leszel. Persze.
Mindenképpen lakótárssal, pont azért, hogy a költségeket meg lehessen osztani és úgy olcsóbban kijön.
A nyáron dolgozott, azzal a pénzzel tud hozzájárulni és ennyi. Szorgalmi időszakban nem tud elmenni dolgozni, mert mindenképpen az egyetem rovására menne és azt senki sem szeretné. Ösztöndíjat pedig egyelőre nem kaphat (majd a következő félévtől már valószínűleg kap tanulmányit, 6-10 ezer forint között). Szóval egy kevés pénze van, de egyedül semmiképpen sem tudná fedezni magának. Azon pedig nem tudom, hogy mi a meglepő, ha valaki tudja, hogy a szülei mennyit keresnek és ebből hogyan élnek.
Kérdező, a szüleid mit mondanak, hogy miért nem támogatják az ötletedet? ... már amennyiben tényleg megtehetnék
Mert ez fontos lenne!
Mivel én magam is utáltam volna kollégiumot, igy biztos. De nálunk van saját szoba, kétlem hogy majd 3 ev múlva el akarna költözni. :-) Főleg osztozni vmi idegennel albérleten .
Tanuljon, ezt maximalisan segitem, dolgoznia se kell mert nehéz szakra készül, ott nonstop tanulás lesz.
Szerintem az normális dolog, ha a szülő támogatni fogja a gyerekét, ha megteheti. Ha nem teheti meg, mert szűkösek az anyagiak, akkor egy 16-8 éves gyerek általában már van olyan értelmes, hogy felfogja, ez nem fog menni, sajnos. Minden más csak kitalált provokáció.
Nincs gyerekem, de a menjen el dolgozni 18 éves korában meg a nem támogatnám, mert már nagykorú és ehhez hasonló szövegelést nyomatókat jó lenne párszor megrázogatni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!