Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van valami módja, hogy ne...

Van valami módja, hogy ne csesztessenek azért, mert nem eszek húst?

Figyelt kérdés

17/L vagyok. Szüleimmel élek nyilván. Kb. fél éve jött ez nekem, hogy valamiért egyáltalán nem kívánom a húst. Se csirkét, se sertést, se marhát, egyszerűen nem megy le a torkomon. Egyébként nem mondom magam vegának, mert nem elvi, etikai okokból döntöttem így, csak nem kívánom.

Szóval én a zsebpénzből, amit a suliba kapok, inkább veszek zöldséget/gyümölcsöt, fűszereket, tésztákat, azt elkészítem valamilyen főtt ételnek és azt viszem suliba. Illetve felfedeztem hogy sokmindennek van növényi változata, pl. a tejnek és mostanában erre is rákaptam.

Viszont nagyon rosszul esik amit itthon kapok ezért. Apum teljesen idegbeteg lett velem szemben. Ő bolti hentes, és állandóan azt mondja, hogy azok nem igazi kaják, amiket én eszek, meg majd anorexiás leszek, nincs rajtam semmit fogni. Meg régen megettem a hurkát is, a kolbászt is, most meg itt urizálok meg divatolok.

Igazából a mai vasárnapi ebéd után döntöttem úgy hogy itt kérek segítséget. Anyum fasírtot csinált, segítettem neki, után elkezdtem magamnak készíteni párat zöldségekből. Erre ebédnél apum kilökte az enyémet a kukába és elkezdett vergődni hogy mostantól befejezem a hülyeségeimet, megint normális leszek és mindezt a hajamat tépve, leültetett a székre. Mikor kicsi voltam is bántott (akkor is ok nélkül, volt hogy betört a fejem..), de egy ideje nem és most nagyon meglepődtem.

Mit zavarja ez őt egyáltalán? Nem változtam semmit, nem fogytam, egyáltalán nem szokásom "divatolni" sem ruhák értelmében, sem máshogy.

Ti mit csinálnátok?

2019. jan. 27. 13:16
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
1%
OK a húst nem kívánod a tejjel mi a gond? Én is néztem a növényi terheket, de abból 800 Ft egy liter, míg rendes tej meg 200 Ft. Apád nehezen fogadja el, a reakciója nem volt helyes, de azért kíváncsi lennék te hogy adtad elő magad.
2019. jan. 27. 16:47
 22/25 Metionin ***** válasza:
72%
Jól írják a többiek, itt rég nem a hús-nem hús a probléma. Apád egy uralkodásmániás s.eggfej aki mivel semmit nem ért el az életben, így tartja fenn a család ura-látszatot, miközben nem veszi észre hogy csak a gyenge, idegbeteg emberek rendezik így a konfliktusaikat. Gondolom anyukád is azért ül csendben, mert ha szólt is valaha, neki is kijárt a füles apádtól. Ilyen családból jobb minél hamarabb menekülni. Nálunk anyám ütött kisebb koromban és az utolsó ilyen hajtépős- rángatós sztorinál közöltem, hogy létezik ám a világon látlelet és ha még egyszer megüt, én orvoshoz megyek, ő börtönbe. Onnantól kezdve nem mert megütni, pedig súlyban 2x akkora mint én. Szóval én lépnék a helyedben. Mikor érettségizel? Tervben van továbbtanulás? Ha igen, akkor válassz messzebb lévő intézményt és költözz koliba.
2019. jan. 27. 20:15
 23/25 anonim ***** válasza:
0%
Ez a te választásod! Tiszteljék! Hentes apád sose fog belenyugodni az bizti.. viseld el a b asztatást, úgy hogy egyik fülen be másikon ki! Majd megszokják a dolgaid téged meg nem fog zavarni a véleményük.. igenis lehet hús nélkül egészségrsen élni! Söt! Valamit ki kell találni mert ma a föld 50%-át állattenyésztésre használja az emberiség! 2050-re 9 milliárd ember lesz a földön.. (jó vagy matekból?......) semmi szükség rá hogy az állatokat megegyük... Te még fiatal vagy, meg fogod látni nagyon nagyon rossz sok változás jön az emberiségre a te életed alatt... szó szerint “megesszük” ezt a bolygót...
2019. jan. 28. 13:06
 24/25 Karena26 ***** válasza:
89%

Kedves kérdező!

Én is vega vagyok, mert undorodom a hústól. 15 éves koromtól egyre kevesebb fajta husit bírtam megenni, majd 20 éves koromtól egyáltalán nem bírok semmi ilyesmit, azóta sem, a szagát sem bírom se nyersen, se sülve-főve.

A családom előszőr nehezen fogadta el, nem értették, hogy miért nem eszem meg, hiszen finom (:D), de később, ha vendégségbe hívtak, mindig gondoltak rám is, volt mit ennem. Azóta jópár év eltelt, a nagymamám már régóta nem próbálkozik be mindenféle cselekkel, hogy megetessen ("gombás" pástétom :D), mióta rájöttem, hogy miért van időnként hasmenésem a mama főztjétől, és közöltem is ezt vele, de a mai napig megkérdezi, hogy "diétázok-e még?" :D

A húsevést nem lehet se magunkra erőltetni, se másnak ránk.

Ha valaki megkérdezi, hogy miért nem eszek húst, és nincs kedvem magyarázgatni, azt szoktam válaszolni: "hogy neked több maradjon".

Ha valaki nem érti a viccet, meg szoktam kérdezni az értetlenkedőtől, hogy mi az az étel, amit úgy utál, hogy még a szagát se bírja? Ha válaszol, megmondom neki, hogy látod, nekem olyan a húsevés, mintha neked mindig x-et kellene enned. Ekkor csendbe maradnak, de aki nem így van ezzel, mint mi, sosem fogja ezt megérteni.

Az első verziót neked nem ajánlom apukáddal szemben, de a másodikkal bepróbálkozhatsz, ha nyugisabb kedvében van.

Visszatérve apukádra:

Sztem neki nincs rendben az önbecsülése, ezért elle irányuló személyes sértésnek veszi, lázadásnak, vagy tini divathóbortnak, ha nem eszel húst, vagy annak, hogy lebecsülöd a szakmáját, és hálátlan vagy, amiért nem értékeled, milyen munkával tesz kenyeret (húst) az asztalra.

Sajnálom, hogy ez a helyzet otthon, de nemigen tehetsz semmit, csak meghúzod magad, amíg otthon laksz. :(

Próbálj megbocsájtani a szüleidnek, hogy nehogy te is ilyen szülővé válj!

Biztos, hogy mindketten szeretnek téged, és a legjobbat akarják neked, de megvannak a személyes korlátaik nekik is, mint minden embernek.

Kitartás!!! :)

És próbálj sok túrót és tojást, (tejsavó protein port) enni, hogy pótold a kieső fehérjemennyiséget!

2019. jan. 28. 13:23
 25/25 anonim ***** válasza:
50%
Nekem ez a kérdés rémlik, valamikor régebben már olvastam ezt a sztorit
2019. jan. 28. 18:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!