Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan kérjek pénzt a szüleimt...

Hogyan kérjek pénzt a szüleimtől védekezésre?

Figyelt kérdés
Eddig a barátom vett mindig óvszert és nem tudom, hogy hogyan szokás vagy kinek mi a normális, de kezdem hülyén érezni magamat, hogy mindig ő veszi, mindig neki kell rá figyelnie, hogy legyen, mindig hozza, viszi stb., illetve már szóba került az is, hogy majd esetleg kipróbálhatnánk a fogamzásgátlót. Viszont ő könnyebben meg tudja oldani, mert van saját pénze ösztöndíjakból és szakmai gyakorlatból, míg nekem nincsen rendszeres bevételem. Egy darabig én is tudnám fizetni vagy beleszállni az árába, viszont rendszeresen, hosszú távon nem. A szüleim biztosan adnának pénzt erre is, mint minden másra, csak azért mégis kellemetlennek érezném ezt, mert amúgy semmi intimebb dolgot nem szoktunk megbeszélni és így nekem már ez is sok.
2019. jan. 20. 13:16
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:

19-es

Gratulálok hozzá, ha ilyen ügyes vagy! Komolyan mondom, nem beszólásnak vagy hasonlónak szánom. Én nem orvosin tanulok, szóval igen, egy könnyebb szakot csinálok (építészmérnök), viszont én, személy szerint nem tudom megtenni azt, hogy elmenjek dolgozni az egyetem mellett, anélkül, hogy lerontanám a tanulmányi eredményeimet. Sokan képesek rá, sőt akár többre is, de én nem. Most akár felmerülhet a kérdés, hogy nekem való vagy sem, egyetemre való vagyok vagy sem, de engem ez nem foglalkoztat, mert úgy gondolom, hogy ez az én dolgom és nekem kell mérlegelnem, hogy számomra megéri-e csinálni úgy is, ha esetlegesen több időt kell ráfordítanom, mint másoknak. Lehetséges, hogy pl. többet tanulok és többet gyakorlok, mert nekem többre van szükségem ahhoz, hogy mindent megfelelően megértsek, elsajátítsak, megtanuljak és teljesítsek. Én azt is elfogadom, hogy egyesek szerint ez azt jelenti, hogy én gyengébb/butább/rosszabb képességű vagyok vagy akármi. Ugyanakkor az eredmények számítanak és engem is felvettek erre a szakra, én megteszek minden tőlem telhetőt, én is teljesítettem a tárgyakat, levizsgáztam mindenből (egy tárgyam lett négyes, a többi mind ötös) és az ebből a szempontból nem sokat számít, hogy most ezt én kiráztam a kisujjamból és mellette mindenre maradt időm, energiám vagy pedig kihívást jelentett számomra és keményen meg kellett vele küzdenem. Ez az első félévem (emiatt nem kaphatok ösztöndíjat, mert tanulmányi alapon egyelőre nem jár, a szociális alapú juttatásokra pedig nem vagyok jogosult), most kezdtem az egyetemet egy új városban és nekem ez sem volt egyszerű, meg kellett szoknom az új helyzetet, a környezetet, a követelményeket, elvárásokat stb. Lehetséges, hogy később majd könnyebben fog menni, ha már felvettem a ritmust és könnyebben eligazodok az egyetemi dolgokban, jobban be tudom osztani az időmet, meglesznek az alapok stb., de jelenleg még nem tudnék elmenni dolgozni, mert sok időt és energiát kell szánnom az egyetemre, ami mellett munkára már nem jutna.

A szüleim pedig mindketten dolgoznak, jól keresnek és megengedhetik maguknak, hogy támogassanak a tanulmányaim alatt, ami miatt én hálás vagyok, hiszen nagyon sokat segítenek. A testvéreimet is mind támogatták, így engem is támogatnak. Szerencsére ez nem okoz nekik problémát és önként, szívesen teszik ezt, ezért szó sincsen arról, hogy én pl. lehúzom őket vagy mondjuk bármiért is könyörögnöm kellene nekik. Mindenre adnak pénzt és mindent megadnak nekem, amire szükségem van (egyedül a lakhatási költségekbe szállok bele a nyári munkás pénzemmel, mert nem kaptam kollégiumot és emiatt albérletben lakom, ami nagyon drága). Ezért is írtam korábban, hogy biztos vagyok benne, hogy erre is adnának nekem pénzt. A kérdés is arra vonatkozott, hogy szerintetek hogyan kellene ezt megbeszélnem velük, mert számomra van különbség aközött, hogy kérek pénzt pl. ételre vagy bérletre és aközött, hogy kérek pénzt óvszerre vagy fogamzásgátlóra. Azért ez mégis egy intimebb kérdés, a szexuális élet része, ami a mi kapcsolatunkban egy kínosabb, kényesebb kérdés, hiszen a mindennapokban nem szoktunk ilyesmiről beszélgetni, emiatt én is kellemetlenebbnek érzem.

Ennyi. Nem gondoltam volna, hogy bármi miatt is magyarázkodnom kell vagy bármi ilyesmi, de akkor tessék, válaszoltam mindenre.

2019. jan. 20. 21:45
 22/23 anonim ***** válasza:
61%

A szüleim pedig mindketten dolgoznak, jól keresnek és megengedhetik maguknak..

Na és a lényeg,ez,ez az ami baxxa a csörét itt a szalagmunkás szülő 14 16 évesen már a gyereküknek is diák munkázni kell rétegnek.. :)

58N

2019. jan. 20. 22:33
 23/23 anonim ***** válasza:
62%

Bocsi, hogy idepofátlankodok, gondolom, már nem aktuális. Nem ítéllek el, hogy nem dolgozol, bár én megőrültem volna az egyetem alatt, ha nem lett volna minimális saját keresetem, értsd ezalatt a hajnali leltározásokat az Árkádban, meg a pólóhajtogatást...nem nagy pénz volt, de pl. óvszerre pont futotta volna. :D Viszont egyszerűen nem értem, miért kell konkrétan erre kérni. Számlát viszel haza az ételről, bérletről stb? Kiszámolják, hogy kislányom, neked heti 10ezerből futnia kell kajára és mondjuk tisztálkodásra? Ha nincs centire kiszámolva a költőpénzed, akkor meg főleg nem értem.

Ha ciki, akkor kérj másra, könyvre, tanszerekre stb.

Vagy állj eléjük, és mondd meg kerek perec: anya, apa, komoly kapcsolatom van, ti is - mint több gyermek szülei - tudjátok, hogy ez mivel jár, hiszen nem tizenévesek vagyunk. Szeretnék a barátomnak besegíteni a védekezés költségeibe, mert kellemetlenül érzem magam, hogy egyedül őt terheli. Tudnátok segíteni?

2019. máj. 15. 20:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!