Szülők! Ti jobban szeretitek a gyerekeiteket mint a párotokat?
"Szülők! Ti jobban szeretitek a gyerekeiteket mint a párotokat?" - kérdező, egyértelműen NEM.
Egyfelől - mint sokan írták - mindkettő teljesen más jellegű szeretet... szóval a kérdésed valami olyasmi, mint ha azt kérdeznéd valakitől, hogy a vizet vagy a levegőt szereti jobban.
Másfelől a párom az egyetlen, akit önként és szabad akaratomból választottam.
Egyébként bízzunk benne, hogy te is megtalálod azt a társat, párt, akivel a legfontosabbak lesztek egymásnak.
Egy gyerekben meg leginkább az szokott nyomot hagyni, ha a szülei nem szeretik egymást, nem az, ha szeretik.
#21 "Ez egy evolúciós drive. Az anya a kicsinyét védi. Bármi áron. Még a párja és a saját kárára is..."
Ez egy teljességgel hamis meglátás... nyúlban meg a tigrisben az a közös például, hogy mindkettő jó étvággyal felfalja a rosszkor született almot... a kenguru minden gátlás nélkül kidobja az erszényből a kölykét, ha az a menekülésben akadályozza... anőstény oroszlán párosodni fog a kölykeit likvidáló hímmel... stb...
(egyébként magyarul evolúciós út)
Ezt de bírom, nem olvastam végig a hozzászólásokat, de az elején látom, h ugyanaz megy, mint minden ilyen kérdésnél. Le van pontozva mind, aki kimondja, hogy a gyerekét jobban szereti, és éljen minden önző egoista, aki büszkén kimondja, hogy sz@rik a kölökre, mert a párja a fontosabb (kis túlzással, de a lényeg ez).
A gyerekeimet szeretem jobban, nem is kell rajta elgondolkodnom, ahogy a férjem is jobban szereti a gyerekeket.
És ez a normális, nem a fordítottja. A kb 4 éves lányomnak egyszer kicsúszott a száján, hogy apa, te kit szeretsz a legjobban? A férjem pedig mondta neki, hogy téged (akkor még egyedül volt), de láttam, h közben engem néz. Magyarázta a kicsinek, h őt szereti a világon a legjobban, azután anyát. És ennek én örülök, mert szerintem ez a normális, nem fogok a gyerekeimmel vetélkedni, mert tudom, hogy engem is szeret, ahogy én is őt.
Mi ketten még szeretjük egymást, vannak céljaink, életünk, olyan dolgaink, amelyekbe a gyerekeknek nincs beleszólásuk és nem is lesz, a gyerek nem nő egyikünk fejére sem, nem adunk nekik igazat a másikkal szemben, de szeretni mindketten őket szeretjük a világon a legjobban.
Na, meg, aki azt írta, hogy a gyereket kölcsönbe kaptuk, aki egyszer majd elhagy, ezért nincs értelme jobban szeretni ....pfffü, szegény gyereked (ha van!).
Igen, a gyerek egyszer elmegy, lesz saját élete, de ez milyen apropóból nyomná már rá a bélyegét a mi addigi (vagy az utána való) érzéseinkre?!
Egyébként pedig, a gyerekem félig az apjából van, tehát őt is szeretem általa. Persze, ez a mai világban már nem olyan egyszerű, főleg ott nem, ahol minden 3 évben más az apuka.....
31es, el is hiszem, hogy ilyen hideg nő mellett gyorsan önállósodnak a gyerekek.
Amúgy meg, ott van a Kérdező nyitó posztja: ő világosan megírta, mit érzett. Vagy az is hülyeség, ugye, nagyon okos egoisták?
Bár, nem tudom, mi lehetne hülyeség egy érzésen..
És ez is milyen szánalmas már, aki a gyerekét szereti jobban, azt biztosan otthagyja a párja....miért hagyná ott, kedves társfüggők, akik fenngangon tüntetnek, hogy idenézz, kedves nekem jutott hím, én ám téged sokkal jobban szeretlek, mint a gyerekeimet, ugye értékeled??
Gyávák vagytok, féltek attól, hogy ha nem a pasi lesz a legelső, akkor mentek a levesbe.
Engem nem hagyott ott, szép családunk van, az életem szerelme pedig a férjem, nem a gyerekeim. Az a beteg, aki azt le tudja írni, hogy "életed szerelme a gyerek".
Nem is értem, ilyen hogy jön ki valakiből 🤔🤔.
"Le van pontozva mind, aki kimondja, hogy a gyerekét jobban szereti, és éljen minden önző egoista, aki büszkén kimondja, hogy sz@rik a kölökre, mert a párja a fontosabb " - mitől lenne egoista, pláne "önző egoista", akinek a PÁRJA fontosabb? Tudod mit jelent az, hogy egoista?
"egoista (főnév)
Csak magára gondoló ember, aki csak a saját érdekeit nézi, és másokéra nincs tekintettel. Őt csak a saját vélt vagy valós céljai ösztönzik."
Akkor már - a saját gondolatmenetedből kiindulva - a gyerekét jobban szerető sokkal egoistább, hisz azt írod, hogy "Egyébként pedig, a gyerekem félig az apjából van, tehát őt is szeretem általa" - félig meg belőled, tehát magadat is szereted általa... ugye?
35ös, ez jellemző 🤣.
Te itt is mindjárt arra a félre gondoltál, aki te vagy, aki belőled van!
Köszönöm, hogy így demonstráltad a példámat 👍👏, rendes vagy!
"Te itt is mindjárt arra a félre gondoltál, aki te vagy, aki belőled van!" - hehehe...ez a kontra akár be is jöhetett volna... HA nem írtam volna le, hogy ""Szülők! Ti jobban szeretitek a gyerekeiteket mint a párotokat?" - kérdező, egyértelműen NEM." (#32)
Úgyhogy nekem nem a saját 50% "gyerekrészem" ugrott be, nem is a párom 50%-a, hanem a párom 100%-a, vagyis ő maga...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!