Aki tartósan/végleg külföldre megy dolgozni, miért nem viszi a szüleit / nagyszüleit is?
Olvasgatom a külföldre kibotorkált honfitársaim beszámolóját, hogy Magyarországon milyen rossz volt, bezzeg az új helyen.. Mennyire korrekt az, hogy ők már egy másik országnak dolgoznak és adóznak, addig az itthon maradt felmenőiknek fizessenek nyugdíjat az itthon maradottak?
(A nyugdíjrendszer kirovó - felosztó, tehát a mostani nyugdíjasok a mostani befizetők pénzét kapják meg.)
Cserébe viszont a Magyarországon élő bevándorlók a te nagymamád nyugdíját fizetik a sajátjuké helyett.
Amúgy meg pl ahol én lakok, ott nem kapna a nagymamám vízumot azon a jogcímen, hogy "XY nagymamája" szóval, ha akarnám, se tudnám kihozni :P
"én 384.000 kmre költöztem"
A Holdon élsz? Milyen az időjárás arrafele?
"A nyugdíjrendszer kirovó - felosztó, tehát a mostani nyugdíjasok a mostani befizetők pénzét kapják meg."
Így van. Az egy generációval ezelötti nyugdíjasok meg a mai nyugdíjasok befizetését kapták meg. Mi a gond vele?
A kérdésed viszont nem értem. A szülő-nagyszülő felnőtt ember, el tudja dönteni hol akar élni.
Az én gyerekem is külföldön él, dolgozik, ott alapított családot. Az ő választása volt. Az enyém meg az, hogy jól érzem magam, ahol vagyok, itt az életem, az otthonom, nem vagyok kiskorú, hogy más döntse el helyettem, hol éljek.
A pofátlanság az, amikor a mostani adót stadionra költik és nem egészségügyre, amire azért nagyobb szüksége lenne a mostani időseknek.
Meg oktatásra, amire ahhoz lenne szükség, hogy a következő generáció is megállja a helyét és fizessen adót rendesen, mellette maradjon is nekik bőven.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!