Szerintetek nagyon problémás, ha a válásom után külföldre költözöm?
Neked van gyereked és szerinted ennyi infó alapján tud itt valaki választ adni? Azt se írtad te az anyuka vagy az apuka vagy.
Fontos lenne tudni, hogy a válás hogyan végződött. A másik fél belegyezne-e.
Anyagi helyzeted, mennyire távol mennél.
Hány éves a gyerek, ovis, sulis, stb. A gyerek szeretné-e.
A másik szülő milyen gyakran tudná látni, stb.
Ha a gyerek MO-on marad - azaz nem nálad van elhelyezve -, akkor elvileg oda költözöl, ahová akarsz. (Ha a gyerekkel együtt akarnád, akkor az elég problémás, de a kérdésedböl nekem nem ez jön le)
Viszont azt azért gondold át, hogy csak a házastárstól válsz el, a gyerektöl nem. Ha külföldön élsz, akkor a láthatást hogy akarod megoldani? Vagy egyszerüen el akarsz a gyerek életéböl tünni? Ez normál esetben neki igencsak nagy törést okozhat, ha eddig jó kapcsolatban voltatok.
Emellett láthatásra külföldre nem köteles a mási fél odaadni, tehát neked kellene minden esetben MO-ra jönni erre az idöre.
A külföldre költözés semmi esetre sem mentesít a tartási kötelezettséged alól, szóval emiatt nem érdemes ezen gondolkodni.
Ha a válaszom nem kielégítö, akkor részletesebb infókra van szükség, a kérdésed alapján pontosabban nem lehet többet mondani
Apa vagyok, és én közös megegyezés alapján lépnék ki a házasságból.
Az anyagi helyzetem rendben van, leginkább Bécsbe mennék a gyerek miatt (igazándiból Németországba, vagy Skandináviába, de az nagyon messze lenne).
A gyerek 8 éves, iskolás, és nem szeretné.
A másik szülő milyen gyakran tudná látni, stb.
Becs szerintem jo valasztas. Nem tudom amugy merre laksz (es hol a gyerkoc), de pl. Gyorbol mindegy, hogy Pestre vagy Becsbe mesz. Van ismerosom messzebb is (nemet-holland hatarnal), aki eleg rendszeresen hazalatogat (Gyor kozeleben elnek a szulei, illetve van Pesten is lakasa), siman belefer neki.
Magyarorszagon belul amugy nagyobb tavolsagok is vannak kelet-nyugati iranyban ennel..
Azert az is szamit, hogy milyen szakmad van. Informatikanal nem ritka, hogy valaki hazakoltozik nyugatrol, mert a gyerek kint (pl. Angliaban) sokkal tobbe kerul, mint ami a kinti es a hazai fizetes kozti kulonbseg. Foleg, ha az asszony kint nem talal olyan munkat, itthon meg igen, lakas/hazarak meg rettenetesen el vannak szallva.
Szoval ez nagyon sok dologtol fugg, es - szakmatol fuggoen - nem biztos, hogy ezzel jarsz jobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!