30 körüli fiatalok, akik kimentek külföldre és jó volt a viszony a szülőkkel - nehéz volt itthon hagyni őket?
30 körüli házaspár vagyunk, évek óta érlelődik bennünk a külföldre költözés gondolata. Angolból mindketten perfektek vagyunk, férj tudna vállalni irodai munkát is az eddigi munkája alapján és később remélhetőleg én is az egyszerűbb munka után válthatnék.
No de a bökkenő, hogy mindkettőnknek a családjával jó a kapcsolat és ezért lelkileg húzzuk-halasztjuk a kimenetelt. 60 körüli mindkét szülőpár és nehéz szívvel hagynánk itt őket. Viszont ami itthon folyik, azt se sokáig viseljük már el...Unoka sajnos nem lesz részünkről, túl vagyunk sok kör lombikon, talán ebbe is belefáradtunk már és kell egy újrakezdés. Ti hogy lendültetek/lendülnétek át azon, hogy a családot hátrahagyjátok és mondjuk évi 1x találkoznátok?
A világ számos országában, százmilliók élnek így. Tök normális, pláne a skype világában.
Ha évek óta nem bírtok azért elköltözni, mert a szüleitek lassan 60 évesek, akko nem is fogtok.
Hát... köszi a válaszokat. Amíg volt remény rá, hogy lesz gyerekünk, addig tologattuk, de mivel nyilvánvaló (fizikai) okok vannak, így már ez sem ok.
Az talán nem bűn, hogy az ember nem 2 perc alatt hoz meg egy ekkora döntést, hogy elköltözik az országból. Ha mi megyünk, akkor 2 év múlva nem szeretnénk visszajönni már.
Nem 2 perc, de nem is két év :D
Szóval szerintem ezt hagyjuk... én kb. öt hónap alatt elintéztem a küföldre költözést.
Aki akar, az megy, nem kifogásokat gyárt, hiába pontozgatsz le.
Nem kellene támadni a kérdezőt. Mindenki más tempóban hozza meg a döntéseit.
Konkrét ellenpéldát tudok a családomból, évekig készült, bizonytalankodott, aztán belevágott, és megvetette a lábát külföldön, 10 éve kint van már Németországban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!