Fiatalok, akik még otthon éltek, hány ezret adtok havonta a közösbe? Szülők, szerintetek mennyi az, ami elvárható?
Most jöttem vissza haza, hogy exemmel szakítottam. Nekem nem enged anyum pénzt adni, örül h otthon vagyok.
Vásárolni mindig megyek, sokszor főzök és a takarítás egyéb amiben segítek. Míg külön éltem is mindig ha jöttem és láttam h van valami házimunka ami nincs elvégezve kérdés nélkül nekiálltam megcsinálni.
Viszont nekünk nagyon jó a kapcsolatunk. :)
Ez volt eddig a lehető leghasznosabb válasz!
A linked viszi a prímet, nagyon jó 👍
Amit írtál, én is egyet értek.
Sokaknak mintha az lenne a normális, hogy a felnőtt gyerek dögöljön meg, és szenvedjen. Mert csak. Mert mi az, hogy a szülei mernek segíteni. Ez szimpla irigység.
Nyilván én is örülnék, ha több segítséget kaptam volna, vagy kapnék, de ezért nem ugrok rá rögtön és hordom le minden szarnak, akinek nagyobb szerencséje volt/van. Sőt, tovább megyek. Ha anyagilag meg tudom oldani, eltartom a felnőtt gyerekem, amennyiben azt látom, hogy céljai vannak, és tesz érte. Ha egy link, aki nem csinál semmit, se tanulni, se dolgozni nem akar, hanem tőlem várja a megoldást mindenre, az nyilván más tészta, bár törekszem, hogy ne így legyen. De akinek addig tart a gyerekvállalás, amíg utalja rá az állam a családit, aztán rögtön húzná ki magát minden alól, hogyha nem is pluszba, de minimum nullába jöjjön ki a gyerek... Az nem más, mint megélhetési szülő.
Félreértesz. Más az, hogy valaki elvárja, hogy a szülők tegyenek a segge alá mindent, és nem csinál otthon semmit, az meg megint más, hogy otthon lakik, dolgozik, de a szülei felajánlják, tegye félre, amit otthonra szánna, hogy később legyen valamije, ha elköltözik, vagy épp abból finanszírozza a saját személyes kiadásait, és közben ugyanúgy kiveszi a részét a háztartási feladatokból. 1 főre eső rezsi legyen 20E Ft kb, lehet a szülő úgy van vele, nem ezen fog múlni. Kaját, mosószert stb meg ugyanúgy vehet ő is otthonra, amit közösen használnak el. (Az élhetetleneket, akik a mosogatóig nem találnak el, vagy egy söprűt nem tudnak rendesen megfogni, azokat nem bírom elviselni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!