Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Fiatalok, akik még otthon...

Fiatalok, akik még otthon éltek, hány ezret adtok havonta a közösbe? Szülők, szerintetek mennyi az, ami elvárható?

Figyelt kérdés
2018. dec. 9. 11:08
1 2 3 4 5 6
 11/57 anonim ***** válasza:
96%
Nem kérnek semmit, csak mossak, mosogassak magam után, segítsek be a házimunkába. Természetesen minden ami nem főtt kaja, azt én fizetem magamnak. De rezsit nem kell.
2018. dec. 9. 12:35
 12/57 anonim ***** válasza:
20%

Húsz éve volt ugyan, de a fizetésem 2/3-át anyának adtam, kérés nélkül.

Egy felnőtt ember azért legyen már tisztában vele, hogy van rezsi.

Senkinél nem laknék ingyen ha van keresetem.Leégne a bőr a képemről.

Amúgy sem laknék senkivel, inkább albérlet.

2018. dec. 9. 12:41
 13/57 anonim ***** válasza:
21%
Utolsó làtod itt divat hogy még felnőttként is eltartják az embert. Nekem is lesülne a bőr a kèpemről ha dolgozó emberként is a szüleimen élősködnék.
2018. dec. 9. 13:19
 14/57 anonim ***** válasza:
25%
#13 pont erre gondoltam amikor olyan válaszokat láttam mint pl a #3 és társai, hogy jaj "hát nem kérnek semmit mert anyuci apuci jól keres és szívesen eltartja a léhűtő huszonéves fiacskáját is mellette" hát eszem fa szom megáll az ilyeneken. hogy büszkesége meg becsülete nincs az ilyennek az is száz. meg jó hogy amíg 18 nem leszel és nem tudsz dolgozni nem kérnek pénzt de utána már csak szimpla ingyenélés amit műveltek, mivel TUDNÁTOK pénzt keresni vagy eltartani magatokat, simán csak gehcilusták vagytok hozzá és kényelmesebb a mamahotelban anyuci pénzéből éldegélni. és még csodálkoznak az ilyenek hogy "férfi"ként nem találnak nőt, nőként meg annyit érnek hogy a következő ahova mennek az a csávójuk lakása, hogy azzal tartassák el a sheggüket. csak gratulálni tudok az ilyen életképtelen pondróknak.
2018. dec. 9. 13:28
 15/57 anonim ***** válasza:
100%

Hát pedig nálunk sincs összegszerű befizetés.

Ha vásárolok bármit, akkor azt "adom a közösbe" (ebben ha épp az kell, 20-30 forintos, nagyobb beszerzések is szerepelnek). Meg az időmet, munkámat (kert is van, nyáron pl. kifestettem a házat, szóval nem csak arról van szó, ki mosogat el 3-4 tányért).

Most anyám áll jobban anyagilag.

Ha meg majd én állok jobban, nyilván anyagilag is segítem majd.

De az összegszerű felosztás távol áll tőlünk családon belül (sőt, szűk baráti körön belül is - hosszú távon kiegyenlítődnek a dolgok).

2018. dec. 9. 13:59
 16/57 anonim ***** válasza:
89%

Mondhat barki bármit én tuti egy fillért sem kernek a gyerekeimtől ha már dolgoznak. Nekem se kellett fizetni mig otthon laktunk es a tesómnak se, es egyikunk se lett életképtelen. Vásároltunk sokat, én vittem utazásra a szüleimet, ezzel kompenzáltam.

A gyerekeim most is felreteszik amit kapnak ha keresni fognak (még sok év mondjuk), biztos elrakjak, lekötik, gyűjtik majd és mivel ezt látták biztos ők is beszállnak a közös vásárlással kérés nélkül.

2018. dec. 9. 14:22
 17/57 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a rezsibe szállok be. Arányosan amennyit én használok. Plusz a saját dolgaimat nyilván én veszem magamnak. A kajához valót meg egyszer én veszem meg, egyszer a szülők. Így oldjuk meg a dolgokat. Nem érezném jól magam, ha ingyen élnék a nyakunkon úgy, hogy én is ugyanugy fogyasztom a villanyt, vizet, áramot.
2018. dec. 9. 14:43
 18/57 anonim ***** válasza:
60%
MI változik azzal, hogy elmegyek dolgozni, félrerakom magamnak a pénzt? Ameddig nem volt keresetem, nem voltam "léhűtő" utána már rögtön igen, csak azért mert van fizetésem? Szerintem nem én vagyok léhűtő, mert nem fizetek magam után, a szülői házba rezsit, hanem az a szülő pénzéhes, aki azt lesi, hogy mikor hogyan fejheti meg a gyerekét. Na?
2018. dec. 9. 15:01
 19/57 anonim ***** válasza:
95%
Nem tudom, gáz-e, de nappali tagozaton tanulok, és egyelőre nem dolgozom mellette (20 évesen).
2018. dec. 9. 16:54
 20/57 anonim ***** válasza:
33%
18as, az változik, hogy már van kereseted, így nem kéne a szüleid vérét szívni azzal hogy eltartatod magad továbbra is. Gondolom azt bezzeg elvárod hogy felnőttként legyél kezelve, akkor is, ha a felelősségvállalásod otthon egy általános iskolás gyerek szintjén van.
2018. dec. 9. 16:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!