Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Fiatalok, akik még otthon...

Fiatalok, akik még otthon éltek, hány ezret adtok havonta a közösbe? Szülők, szerintetek mennyi az, ami elvárható?

Figyelt kérdés
2018. dec. 9. 11:08
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
18%
És 18-as! Gondolom, ha otthon anyádek megkerdezik hova mész és várhatóan mikor jössz, fel vagy háborodva, mert te "felnőtt" vagy, milyen jogon kérnek számon! Tipikus...
2018. dec. 9. 17:10
 22/57 anonim ***** válasza:
73%

"18as, az változik, hogy már van kereseted, így nem kéne a szüleid vérét szívni azzal hogy eltartatod magad továbbra is."

Hát kedves kommentelő, az én szüleim nem kérik, és NEM IS FOGADJÁK EL a pénzt, hanem azt mondják (ŐK MONDJÁK) tegyek félre mindent amit tudok, hogy tudjak majd lakást/kocsit venni.

Te meg süllyedj el a rossz indulatúságoddal, meg hogy mindenkit lehordasz. :D

2018. dec. 9. 18:26
 23/57 anonim ***** válasza:
84%

Az vérszívás, hogy a rezsit nem, csak a kajámat, szórakozásomat és a megtakarításomat fizetem? Előtte, mikor ezt is ők finanszírozták nem volt az? Hirtelen lett munkám,a te logikád szerint ha nem fizetek villanyt-gázt-vizet-szemétszállítást rögtön léhűtő vagyok? Nálatok a gyerek amint felnő albérlő lesz, nem családtag? Férjeddel, feleségeddel is csak együtt élsz, egy helyrajzi számon? Tiszta öröm egy ilyen "család"-nak csúfolt közösség.

Amúgy meg már idestova 6 éve nem kell elkéretőznöm, mert nem otthon élek. De ezek a kérdések mondog felcseszik a vérnyomásom, mikor látom, hogy a gyerek, a szülő vére, akit annyira akart a világra hozni, azonnal fizessen bele ugyanabba a közösbe, ahol eddig is ugyanúgy élt, használt rezsit...

2018. dec. 9. 18:52
 24/57 anonim ***** válasza:
73%
Már volt ilyen kérdés és ott is lepontozásra kerültem. Megismétlem most és hivatkozom arra a pár válaszolóra, akikkel egyező a véleményem. A válaszok zöme tükrözi azt a felelős gondolkodás hiányát, ami egyébként is jellemző mind a szülőkre, mind a már felnőtt, kereső, de szülőkkel élő gyerekekre. Mintha sosem hallottak volna arról, hogy a gyereknevelés utolsó eleme az, hogy a szülő rávegye a gyerekét a pénzzel való racionális gazdálkodásra, a pénzügyileg is önálló, egyben felelős viselkedésre, a költségek természetszerű megosztására. Tudatosuljon a gyerekben, hogy már nem gyerek, hanem kereső felnőtt ember, aki a szülőtől való elszakadás végső pontja előtt van, tanuljon bele abba, hogy a saját maga fogyasztását saját magának kell biztosítania és "addig nyújtózkodjon, ameddig a takarója ér". Az már csak a szülői gondoskodás netovábbja, ha a szülő a rezsiben való részesedése fejében a gyerekétől kapott összeget félreteszi és a gyerek külön költözésekor azt segítségként visszaadja a gyerekének.
2018. dec. 9. 20:27
 25/57 anonim ***** válasza:
35%

Nem is értem, miért ne kellene beadni a közösbe. Vagy ha nekem nem kell, akkor anyunak és apunak se kelljen, de akkor miből tartjuk fenn magunkat? Nekik miért kötelességük jobban, mint nekem?

Aki nem értené, amíg tanultál és nem volt bevételed, az az ötös volt a fizetésed, amit hazavittél. Miután munkába álltál, a kis forintodból azért kell beadni a közösbe, mert valamiből ki kell fizetni a kaját és a rezsit, ami nem csak a szülők kötelessége, a gyerek is használja a vizet-villanyt-stb., eszik, annak pedig költsége van.

Ilyen hol van, hogy ingyen lakunk és étkezünk? Mert akkor mindannyian odaköltöznénk!

33/N

2018. dec. 9. 20:29
 26/57 Metionin ***** válasza:
89%
Én nem laktam otthon 19 éves koromtól, viszont azt tartom normálisnak, hogy ha a fiatalnak főállása van (tehát nem egyetem mellett dolgozik) akkor a rezsi + kaja rá eső részét állja. Azon felül hülyeség lenne pénzt kérni, hiszen ha elköltözne se adnák ki a szobáját albérletbe.
2018. dec. 9. 21:31
 27/57 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem a pénzzel való felelősségteljes bánasmódot nem a hazaadott fizetés x részével kell megtanítani, hanem előbb.
2018. dec. 10. 09:30
 28/57 anonim ***** válasza:
21%

3-as, ezt írtad:

"nekem nem szimpatikus, hogy ahol eddig laktam, és otthonnak volt nevezve, hirtelen, amint munkaképes leszek egy albérletté alakul át"

Attól miért albérlet, hogy a saját költségeit fizeti? NEM azért fizet, hogy ott lakhat, tehát nem egy bérleti díjat fizet, hanem a rezsi és a kaja rá jutó részét fizeti (víz, villany, gáz). Ezt NEM a szüleinek fizeti, hanem a közműveknek, nem tudom, ebben mi olyan nehéz?

2018. dec. 10. 10:57
 29/57 anonim ***** válasza:
73%

"Tudatosuljon a gyerekben..." "tanuljon bele abba, hogy..."

Nagyon életszerű, amit írsz...

Csak a legritkább esetben van szó átgondolt szülői döntésről. A legtöbbeknél csak arról van szó, hogy (elnézést a frivolságért) a világra sza*ták a gyereket, és alig várják, hogy elhúzzon otthonról, és/vagy ne jelentsen anyagi terhet. A gyerek persze érzi, hogy igazán sose szerették, csak "tartották", és ebből a miliőből menekül, majd egy életen át igazolja, hogy így volt tisztességes, pedig csak elüldözték otthonról az szeretetlenséggel. Inkább él egy albérletben, mint a szüleivel.

Egyébként meg gondolod, hogy azzal nem tanulja meg, hogy fizeti a saját holmiját, telefonszámláját, egyéb kiadásait? Persze, húzzuk még le tanító jelleggel.

"...gyerekétől kapott összeget félreteszi és a gyerek külön költözésekor azt segítségként visszaadja a gyerekének."

Kíváncsi vagyok, hányszor történt ilyen a belbudai villákban és hányszor pl. Kelet-Magyarországon.

2018. dec. 10. 13:26
 30/57 anonim ***** válasza:
51%

A 28-as miért lett nullára értékelve, gyökerek?

REZSI, amit NEM A SZÜLŐNEK FIZET.

Itt mindenki elmebeteg?

2018. dec. 10. 16:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!