Fiatalok, akik még otthon éltek, hány ezret adtok havonta a közösbe? Szülők, szerintetek mennyi az, ami elvárható?
40
:D Ezek közül mi a sznob dolog ami nem járna nekem? :D
Valamit biztosan nem engedhetsz meg magadnak, kislány, ha nem futja a saját létfenntartásodra és takarékoskodásra mindezek mellett, csak úgy, ha a mamahotel meg a papabank fizeti helyetted ...
44
Nos, akkor a te stílusodban válaszolok. Felnőttnek kézeled magad te is és "más hasonló ember is", de ezt nem tudjátok megoldani? Én is voltam ilyen helyzetben (fél évig), amikor a szüleimnek kéthetente elintéztem a nagybevásárlását, a tisztítószerektől az ételekig, mert nem fogadtak el pénzt. Én pedig nem felnőpttet játszogattam, hanem az voltam, így nem a mamihotel-papabankban héderelgetve képzeltem azt, hogy felnőtt vagyok.
Remélem, segtítettem ebben az atomfizikai nehézségű feladvány megfejtésében!
Felnőttnek képzeled magad, de az érvrendszered az infantilis "nem tudod elviselni, ha neked jó"-múduszban mozog. Mint egy kisiskolás.
Kisbogár, nekem jó. Mindig is jó volt.
Te pedig kíséreld meg beemelni, hogy a felnőttség teljes körű anyagi felelősségvállalás kötelességét is jelenti. Így aztán, minden valódi felnőttnek felszalad a szemöldöke, hogy jön valami huszonéves, és közli, hogy ő felnőtt meg önellátó, mert maga fizeti az autóját meg a cicáját meg a kozmit meg a fitneszt meg ruhákat, és még spóóóóóórol is mellette úgy, hogy a rezsijét nem fizeti, meg a szülei mosnak rá és etetik.
Ezt nem önálló felnőtt embernek nevezik.
Önálló felnőtt ember tisztában van vele, hogy mennyire nevetésges "nehogy már sznob dolog legyen a táncóám meg a kutyusom meg a kocsikám meg a benzinem és nehogy már ne érdemljem meg" kezdetű mondattal pattogni, ha mellétesszük, hogy de a sjaát rezsidre vagy a mosóporodra azért nem fizetsz, azaz tartanak, hogy "spórolj". Mert ez nem spórolás, de ez meg mindegy is.
Majd egyszer, ha önálló felnőtt leszel, és képes leszel magadat eltartani úgy, hogy mindenre fussa, akkor meg fogod érteni. Addig meg ... hagyjuk.
*
"nem bírod elviselni, ha MÁSNAK jó"
47
Nem.
Ettől (sem) leszel az.
További cicaharcokat pedig a barinőiddel folytass.
"...felnőttség teljes körű anyagi felelősségvállalás kötelességét is jelenti"
Ilyet én is tudok. Aki rosszindulatú, és alacsony az érzelmi intelligenciája, az nem lehet igazi felnőtt.
Kisbogár! Arra amúgy nem gondoltál, hogy a szülei szeretik őt, és szeretnék, ha minél tovább maradna otthon velük? Durva, hogy ilyen is van, mi? Az megvan, hogy nem minden családi kapcsolat anyagi alapú, és bizonyos családtagok tényleg szeretnek együtt élni, nem csak "bemondásra megy" a szeretet? Az fáj neked, hogy pénz gyűjt, vagy az, hogy nem szenved közben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!