Fiatalok, akik még otthon éltek, hány ezret adtok havonta a közösbe? Szülők, szerintetek mennyi az, ami elvárható?
29-esnre: Semmi köze a szeretethez és a szeretetlenséghez annak, hogy a saját p...ám alá fizetem a rezsit. A szülői ház még így is jobb, mert ott a saját környezetében van a felnőtt gyerek. Albérletben egy idegen szobája lenne idegenek között, és fizetne érte BÉRLETI DÍJAT .
És minő érdekes: Rezsit is fizetne! Ki gondolná, nem?
Tehát otthon lakva: csak rezsi.
Albérletbe menve: albérleti díj + rezsi.
A szülő NEM bérleti díjat szed, nem tudom, mit nem lehet ezen érteni.
Nem a "közösbe" kell adni ilyen esetben, hanem a saját költségeit kifizetni, nyilván,mintminden felnőtt embernek.
Ezen összeg nem a "szülőké",hanem a vízműveké, az áramszolgáltatóé, a közérté,hiszen az ételt sem adják ingyen csak azért,mert valaki úgy dönt, hogy kényelmesebb lenne kereső felnőttként ingyen kapnia mindent.
Alapvető, hogy egy felnőtt ember a saját kiadásait fedezi. Egy szülő pedig mindig szülő marad, ami nem jelenti azt, hogy 23 éves korán túl is el kellene tartania, etetnie-itatnia a már felnevelt, felnőtt,kereső gyerekét. Ez nem kötelessége senkinek. Ezt elvárni is bodorság lenne akáritől.
Más kérdés egy átmeneti segítségnyújtás, szükség esetén, de ne azt tekintsük már normálisnak, hogy egy 28 éves,dolgozó felnőttre az anyja fizeti a rezsit, vásárolja be és főzi meg számára az ingyenebédet éveken át, "segítség" címszóval.
Utolsó: igen, itt mindenki elmebeteg.
29
Erősen érdekelne,hogy egészen pontosan MENNYI FORINTOT jelent a szülőknek az, ha nem ők fizetik kihelyetted az elműnek a rád eső villanyszámlát például?
Egészen pontosan mennyiben "lehúzása" az a túlkoros,26 méhmagzatnak, ha neki nem ingyen csöppen az ebéd megfőzve a kis tányérkájára, hanem neki is pénzbe kerül az étel,mint mindneki másnak a világon. Gondolom, neked sem szállít ingyen a teszkó csak azért,mert vannak szüleid ...
32-es!
Arról beszélek, hogy a gyerek (akárhány éves is legyen) így normálisan félre tud tenni, és talán egyszer tud majd venni magának egy kis lakást. Össze lehet gyűjteni másként is, csak lassabban, és akkor még tovább él a gyerek a szülő nyakán.
Más a helyzet persze, ha a gyerek eleve nem is akar félretenni, csak elszórja a pénzt. Ilyen esetben tényleg nem árt felelősségre nevelni.
Vagy más a helyzet akkor is, ha a szülő tényleg rászorul a gyerek részére. Ilyen esetekben azt mondom, igazad van.
Szóval itt mindenki elmebeteg, csak mert a szüleim nem engednek fizetni a rezsibe? :D Fizetem magamnak a telóm, gépem, minden cuccom (ruha, kozmetikai cuccok, gyógyszer) ami kell, tankolok, fenn tartom a kocsim, fizetem a táncórám, a szórakozásom, a kutyám tápját, a kutyasulit, és emellett próbálok félre rakni. :D
Az isten ba***a meg tényleg a szüleim hogy a rezsiért nem fogadnak el pénzt, hogy egyszer a szar fizetésem ellenére is el tudjak költözni.
Élettelenek vagytok ezzel a rossz indulattal, tényleg. :D
Le lettem pontozva, de nem érdekel. Amíg gyerek vagy, eltartanak a szüleid. Aztán majd eljon (reméljük) az az idő, mikor fordul a kocka. A szülők öregek lesznek és már nem tudnak dolgozni, talán rád szorulnak részben. Mert tudom, hogy most az lesz a válasz, hogy mindig lesz annyi pénzük, hogy nem, de az élet hozhat bármit (ne így legyen) és akkor majd szettarod a karod, hogy hát oldják meg a szülők, hiszen felnőtt emberek, ők akartak házat, akkor most tudják is fenntartani a nyugdijbol?!
Én azt gondolom, amikor a gyerek már tudja támogatni a szülőt, akkor tegye meg, mert szép és nemes gesztus, ha valóban szereted őket!!
36
"Fizetem magamnak a telóm, gépem, minden cuccom (ruha, kozmetikai cuccok, gyógyszer) ami kell, tankolok, fenn tartom a kocsim, fizetem a táncórám, a szórakozásom, a kutyám tápját, a kutyasulit"
Tehát annyira rossz a fizetésed,hogy autót tudsz fenn tartani, fizeted több hobbidat, de a szüleid fizetik helyetted a közüzemi számláidat, hogy te spórolás ürügyén autót tarts fenn, és több hobbit fizess ... Hm,micsoda felnőttség ....
37
Ha valaki szülei gondoskodásra szorulnak, az lehet majd fizikai/szellemi romlás vagy kevés nyugdíj miatt. Ezen esetek nem ugyanaz,minthogy keresőképes embereket tartanak el legalább félig.
Hogy miért? Mert egészségesek,illetve nem fiatalok, így képesek magukról gondoskodni, nem úgy,mint egy beteg vagy idős ember.
És nem szülő, hanem gyerek vagyok.
"...és több hobbit fizess..."
Jaja, azt nem szabad. Fakírkodni kell, meg virtust csinálni a szeretetlenségből. Ez a nagy recept.
Szóval ne járjak el táncolni, mert szórakozni nem jár. Ne tartsam fenn az autót, gyalogoljak a munkahelyemre. Vagy menjek busszal. Ja, hogy nem jó a menetrend. De persze az neked nem számít. És bocsi hogy családtag a kutyám, és mivel én akartam, én vállalom a felelősséget érte. :) Igen, épp ezért a szüleim nem kérnek semmit, hogy ezek mellett is tudjak félretenni valamennyit.
És ugyan kérlek, ma ki vesz házat hitel vagy örökség nélkül? Nem, nem jó a fizum, de tudom tankolni az autót, fizetni a telefon számlát, a laptopomat, a táncot és a kutyát. :D Ezek közül mi a sznob dolog ami nem járna nekem? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!