Volt itt akinek nagyon elhanyagolták az egészségét a szüleik?
Igaz ők is kb. akkor mentek orvoshoz, ha összeestek volna.
Max. azt tudtam volna, hogy titokban elmegyek. Jó pár fogamat kirohasztottak.
13!
Nem, nem az iskola dolga,hanem, a szülőjé, ez egyértelmű. Ahogy az is, hogy egy átlag 10 évesnek már van annyi esze, hogy képes legyen önállóan gondolkodni és felismerni, hogy baxus, budos a szám, fekete a fogam, tan mosni kellene néha. Ennek semmi köze a fogszabalyzohoz. Hogy jön ez ide? Az átlag gyereknek nem kell szabályozni a fogat amúgy se. Nem mellesleg meg csak akkor lehet, ha az összes maradandó foga kint van teljesen. Ezenkivul úgy 12-14 évesen már önálló közlekedésre is képes, ergo elmehet a fogorvoshoz, háziorvoshoz egyedül is. Nyilván elsősorban a szulok dolga, hogy törődjön a gyerekkel egészségügyileg is, de ahogy írtam, tizenévesen hacsak nem ertelmi fogyatékos, fel kell higy érje saját esszel is. Mondjuk sosem értettem, mi értelme az ilyen szidjuk a szülőket posztoknak. Most jobban erzi magát a kérdező, vagy vissza megy a múltba és megrugdossa a szülőket, vagy mi?
Nincs gyerekem, nem értem, miért fontos, hogy "finomat igyanak". A víz kell, nincs mese, íztelen, szagtalan. Pluszba lehet mást is inni, de nehogy már sérüljön, mert nem finom a víz.
Egy csomó kaja van, ami nem finom, mégis meg kell gyerekként enni. Vagy csak csokit kapnak, mert az finom, a főzelék nem?
17!
Ha nem megy se a olvasás, se a szövegértés, ne erőltesd. -Azt írtam átlag gyerek, nem azt hogy normális gyerek. Átlag gyerekenek ertsd, 100bol mondjuk 98nak nem kell fogszabályozó.
-Tejfogat nem húznak, csak nagyon, nagyon ritkán, fogszabályozás miatt meg csak akkor, ha már az összes többi maradandó fog kint van
-Van gyerekem 10 éves korától egyedül járt a fogorvoshoz, a saját kérésére. Ő így érzi jól magát. Elvinni se kell, mert az utca másik oldalán rendel.
-Haziorvoshoz is ugyanúgy egyedül járt.
- Kb ugyanilyen idős koromtól jártam én is egyedül orvoshoz, sőt, kapaszkodj, egyetlen olyan osztálytársam nem volt, akit 5. osztály felett bárhová is a szülőnek kellett volna elvinnie.
- Nyilván nagyon tetszik neked a proli szó, azért ismételgeted annyit, mert értelme átereszen pontosan semmi nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!