Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Volt itt akinek nagyon elhanya...

Volt itt akinek nagyon elhanyagolták az egészségét a szüleik?

Figyelt kérdés

Igaz ők is kb. akkor mentek orvoshoz, ha összeestek volna.

Max. azt tudtam volna, hogy titokban elmegyek. Jó pár fogamat kirohasztottak.

2018. dec. 7. 17:57
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
73%
Azt megértem ha a felnőt magával nem foglalkozik. De , hogy,a gyerekével se rendesen az elfogadhatatlan. Nálam is van ilyen hiba, hogy azt akarom finomat igyanak , de vizet is isznak, és kötelező a fogmosás, először én mosom neki, utána ők.
2018. dec. 8. 08:33
 12/23 anonim ***** válasza:
11%
Ti nem jártatok se óvodába, se iskolába? Csak mert oviban kötelező a fogmosás, el is mondjak hohy naponta kétszer minimum, iskolában pedig szinten téma. Amikor pedig sikoly fogászatra viszik a gyerekeket, szintén elmondják, hogy moss fogat minden nap. Persze egyszerűbb a szülőt szidnij mindenért
2018. dec. 8. 09:55
 13/23 anonim ***** válasza:
71%
12- ja értjük, a gyereket kipottyantani megcsinàlni tudjuk, de amikor a szülő a kötelességét, hogy óvja a gyerek egészségét, nevelje, figyeljen rà oda, és igen ezekbe a fogmosàs tisztàlkodàs is beletartozik, akkor toljuk a felelősséget az ovonöre, meg a tanàrra. Na ez a tipikus proli hozzààllàs. A gyereket megcsinàltam, de neveljék az iskolàban. Gratulàlok. Màr ne haragudj, de normàlis szülő nem arra vàr, hogy majd a tanàr, meg az óvoda. Vagy feneket törölni is ott kéne megtanulnia mig anyuka az Éjjel Nappal Budapestet nézi??:):)
2018. dec. 8. 10:29
 14/23 anonim ***** válasza:
24%
* a kötelességét NEM teljesiti
2018. dec. 8. 10:30
 15/23 anonim ***** válasza:
72%
Ja és képzeld, az iskolafogàsz esetleg szól, hogy kéne fogszabàlyzó, csak ha anyukàék szarnak bele akkor a 6-10 éves gyereknek egyedül fel kéne keresni egy rendelőt, hogy jöttem fogszabàlyoztatni?? Vagy a tanàrnéninek egyesével minden ilyen gyereket megfogni, elvinni az sztk fogszabàlyozàsra, kifizetni az önrészt (mert ott is van) majd 3 hetene mikor àllitani kell a fogszabàlyzón akkor tanàrnéni fogja meg az összes ilyen gyereket és vigye kontrollra?? Sőt mi több, talàn mikor elkezd kinőni a csontfog a tejfog alatt tanàrnéni menjen az összes gyerekkel időben kihúzatni a fogat, hogy ne legyen torlódàs és ne kelljen fogszabàlyzó???? Nem kedves 12-es, ilyen esetben a szülönek kell a kis popókàjàt megemelni és vinni a gyerekét, akit vàllalt, mert ez ezzel jàr. Aki ilyeneket nem tud vàllalni,annak nem kell gyerek.
2018. dec. 8. 10:36
 16/23 anonim ***** válasza:
12%

13!

Nem, nem az iskola dolga,hanem, a szülőjé, ez egyértelmű. Ahogy az is, hogy egy átlag 10 évesnek már van annyi esze, hogy képes legyen önállóan gondolkodni és felismerni, hogy baxus, budos a szám, fekete a fogam, tan mosni kellene néha. Ennek semmi köze a fogszabalyzohoz. Hogy jön ez ide? Az átlag gyereknek nem kell szabályozni a fogat amúgy se. Nem mellesleg meg csak akkor lehet, ha az összes maradandó foga kint van teljesen. Ezenkivul úgy 12-14 évesen már önálló közlekedésre is képes, ergo elmehet a fogorvoshoz, háziorvoshoz egyedül is. Nyilván elsősorban a szulok dolga, hogy törődjön a gyerekkel egészségügyileg is, de ahogy írtam, tizenévesen hacsak nem ertelmi fogyatékos, fel kell higy érje saját esszel is. Mondjuk sosem értettem, mi értelme az ilyen szidjuk a szülőket posztoknak. Most jobban erzi magát a kérdező, vagy vissza megy a múltba és megrugdossa a szülőket, vagy mi?

2018. dec. 8. 11:16
 17/23 anonim ***** válasza:
47%
16/ "elmehet egyedül a fogorvoshoz/hàziorvoshoz 12-14 évesen. Jah a proliknàl :) Normàlis csalàdban 12 évest még elvisz a szülő. A fogszabàlyzó úgy jön ide, hogy ahol a szülők szarnak a fogmosàsra, ott nem viszik a gyereket időben foghúzàsra sem, hogy ne csàlén nőljenek ki a maradandó fogak. Meg nincs olyan h rodhad a gyerekem foga, mert ha megérzem hogy elsunyizza a fogmosàst, akkor mehet is a fürdőbe. Ha egy foga romlàsban indul mégis elviszem dokihoz. Nem vàrom meg mîg szétrodhad az összes foga. Én az ilyenektől aki nem foglalkozik a gyerek fogàval elvennék minden tàmogatàst, mert ez nem egy nem észrevehető egészségügyi probléma. "Normàlis gyereknek nem kell fogszabàlyzó"- képzeld ez nem normàlissàg, de csak még nem is fogmosàs kérdése. Ha a tejfof nem esik ki időben, alatta pedig nőni kezd a csontfog, és a tejfog nincs kihúzva akkor torlódnak a fogak, van olyan csontfog, ami eleve rossz irànyba nő, illetve ha kicsi az àllkapocs, akkor is problékàk vannak. Az az értelme az ilyen kérdésnek, hogy kérdezőt érdekli màsnak is voltak-e ilyen felelőtlen szülei. Ha szerintrled ez igy rendben van, hogy egy szülő engedi rodhadó szàjjal közlekedni a gyereket, akkor gondolom az is oké ha a gyerek hetente 1x fürdik, vagy retkes a ruhàja. Remélem nincs gyereked, ha igen akkor szànom.
2018. dec. 8. 12:27
 18/23 anonim ***** válasza:
56%

Nincs gyerekem, nem értem, miért fontos, hogy "finomat igyanak". A víz kell, nincs mese, íztelen, szagtalan. Pluszba lehet mást is inni, de nehogy már sérüljön, mert nem finom a víz.

Egy csomó kaja van, ami nem finom, mégis meg kell gyerekként enni. Vagy csak csokit kapnak, mert az finom, a főzelék nem?

2018. dec. 8. 14:04
 19/23 anonim ***** válasza:
28%

17!

Ha nem megy se a olvasás, se a szövegértés, ne erőltesd. -Azt írtam átlag gyerek, nem azt hogy normális gyerek. Átlag gyerekenek ertsd, 100bol mondjuk 98nak nem kell fogszabályozó.

-Tejfogat nem húznak, csak nagyon, nagyon ritkán, fogszabályozás miatt meg csak akkor, ha már az összes többi maradandó fog kint van

-Van gyerekem 10 éves korától egyedül járt a fogorvoshoz, a saját kérésére. Ő így érzi jól magát. Elvinni se kell, mert az utca másik oldalán rendel.

-Haziorvoshoz is ugyanúgy egyedül járt.

- Kb ugyanilyen idős koromtól jártam én is egyedül orvoshoz, sőt, kapaszkodj, egyetlen olyan osztálytársam nem volt, akit 5. osztály felett bárhová is a szülőnek kellett volna elvinnie.

- Nyilván nagyon tetszik neked a proli szó, azért ismételgeted annyit, mert értelme átereszen pontosan semmi nincs.

2018. dec. 8. 15:27
 20/23 A kérdező kommentje:
Ezzel nem értek egyet. Nekem is kellett volna fogszabályzó, mert nagyon durva torlódásom volt, a felső két 2-es szinte teljesen ki volt fordulva, vámpírnak csúfoltak vele...
2018. dec. 8. 16:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!