Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Ti elvárnátok a külön...

Szülők! Ti elvárnátok a külön élő gyereketektől, hogy a fizetése egy részét hazaadja?

Figyelt kérdés
Az unokatestvérem két éve elköltözött otthonról, dolgozik és teljesen ellátja magát. Albérletben él, otthonról nem kap semmilyen anyagi támogatást, ennek ellenére a fizetéséből minden hónapban 45 ezer forintot haza kell adnia. Ez csak nekem fura, vagy máshol is így megy? Ha a gyerek otthon lakik, akkor még meg is érthető, hogy be kell szállnia a költségekbe, de akkor is, ha már nem lakik otthon?

2018. dec. 3. 06:16
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
Egyik szülő sem tartósan beteg. Ez az egész úgy derült ki, hogy nagynéném panaszkodott, hogy nem utalta át időben a havi pénzt, és akkor kérdeztem rá, hogy mi is ez. Az, hogy miért 45 ezer forint én sem tudom, csak számomra ez nagyon fura. Én szüleim, akkor sem kértek tőlem pénzt, amikor még otthon éltem.
2018. dec. 3. 09:36
 22/30 anonim ***** válasza:
100%
Mi az h 19 évig ők nevelték?? A gyerek mondta az anyaméhbe h neveljetek már fel istenem a két ,,okos" szülő akart gyereket szoval ne is kérjék h törlessze a gyereke....istenem
2018. dec. 3. 10:03
 23/30 anonim ***** válasza:
39%

Dehogy várnám el!

Sőt, azt mondom: száradjon le a két keze annak a szülőnek, amelyik elfogadja!

2018. dec. 3. 14:59
 24/30 anonim ***** válasza:

Szerintem nem kell ez esetben hazaadni a penzt. En kulon elek mar a szuloktol, egyedul. Anyaek nem mindig allnak jol anyagilag, idonkent kisegitem oket egy tizessel, mert anya nemreg lett munkanelkuli, de nem kenyszeritenek, anyukam nem is mindig fogadja el.

24N

2018. dec. 3. 17:49
 25/30 babyboom567 ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Nem olvastam végig a válaszokat.

A normális emberek,nem azért csinálnak gyereket, hogy utána visszafizettessék vele ,hogy felnevelték.

2018. dec. 3. 20:45
 26/30 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem se ezért vállaljon valaki gyereket.

Viszont ez a durva általánosítás, hogy “száradjon le a keze annak, aki elfogadja...”

Szerintem meg ne száradjon le. Ha megteheti a gyerek, jószívvel adja, és a szülő rászorul, de ha még nem is szorul rá, fogadja el, nem kell lelkiismeret furdalása legyen.

Na a kérdésben leírt szülők elég undorítóak.

2018. dec. 3. 21:18
 27/30 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk férjem 160akat adott haza igy h együtt laktunk nálam,akkor lett vége mikor teherbe estem és a drága egy napot nem dolgozo anyucija közölte h megyek abortuszra ugye tudom a fattyammal ő nem fog kevesebbet kapni.. Na akkor férjem megfogta anyukáját kirángátta és közölte vele h ideje elhuzni dolgozni.. Azota nem láttuk.. Igen vannak élősködő családok azoktol jobb megyszabadulni..
2018. dec. 3. 21:29
 28/30 anonim ***** válasza:
Nincs (még) gyerekem, de külföldön élek, és itt a magyarok kb. 99%-a nagyjából azért dolgozik, hogy a családját támogassa, hazaküldjön pénzt. És tapasztalataim szerint ezek a fiatalok semmit nem tesznek félre, nincsenek céljaik, azt a kevéske kis pénzt, ami marad a keresetükből elszórják - elisszák, tetoválásokra költik stb. Semmi olyanra, aminek hosszútávon haszna lenne. Nekünk szerencsére nem kérik el a pénzünket a szüleink, nekem se, páromnak se, sőt nálunk még nagymamám segítette a szüleimet anyagilag, amíg élt, nem volt divat kihasználni a gyerekeket. Még így is nehéz félretennünk sokszor, folyamatosan spórolni kell, és jól beosztani a fizetésünket. Viszont ezeket a honfitársaimat végtelenül sajnálom, és nem fér a fejembe, hogy hogy képes ilyet tenni egy szülő.
2018. dec. 4. 02:06
 29/30 anonim ***** válasza:
A legtöbb szülő cigire piara lottora költ.. De a kiskorunak még ennnit se vennének de később adja le a fizuját a gyerek,nem csoda h ilyenek a magyarok h menekülnek egymás elől,aki külön él nem használ semmit miért fizzesen két helyre rezsit,a szülők meg tul vannak ,lihegve max főbérlo titulsa van semmi több, 10 % ahol a szúlú szőlő nem főbérlő. És amugy arra költök amire akarom a munkámért kapott pénzt tetkóra v epp oda adom a vöröskresztnek, nem jár alanyi jogon a köcsög szülőknek semmi,lehet majd nézni hány szar főbérlő szülő jön majd a rokontartási perrel h a felnőtt akár már családos gyerekén élősködjön, nem volt elég gyerek korábban,és kb azt sem tudja a gyerrmeke hol lakik,ennek oka van,sajnos sok szőlő cimet sem tud..... Főleg ott ahol a 14 éves szájábol kinézte a csap vizet is anyu,90 % a nők ilyenek nem az apák szarrágok azok kb 30 %,hanem az anyák a nők pénzközpontuak, bármit 5 forintért . ..
2018. dec. 4. 02:26
 30/30 anonim ***** válasza:
Itt csak pénzt ad haza szerintem érzelmi kapcsolat nulla van..
2019. febr. 2. 03:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!