Milyen gyakran várnátok el a felnőtt gyereketektől a látogatást ilyen esetben?
4-5 órányira lakok a szüleimtől.
Egyetemista vagyok, de eltartom magam (dolgozok)
Hét közben csak nagyon nehezen tudom megoldani, hétvégéken meg a párommal szeretnénk programokra menni, otthoni teendőket végezni, vagy csak lazítani, nem utazással tölteni két napot.
Szüleim ragaszkodnak hozzá, hogy heti egyszer legalább menjek haza... (Igazából nekik az lenne az ideális, hogy egy hétköznap + egész hétvégén velük lennék)
Hogy lehet megoldani egy ilyen helyzetet? Hogy fér bele egy hétbe minden?
Mások hogy csinálták ezt, ha messzire költöztek, vagy a gyerekük messzire költözött?
Nincs tesóm.
Próbáltam már velük beszélni, de a heti egy látogatásból nem akarnak engedni...
Magam is kéthetente jártam haza annak idején, pedig egyke voltam. A szintén egyke évfolyamtársnőm hetente haza ment, és plusz két évet ráhúzott az egyetemre. Gondolom a szülei fel se fogták, milyen részük volt ebben.
Azóta már szülő vagyok, most se tartom egészségesnek hetente haza járni. Az egyetemen tanulni kell, meg a saját társaságával tölteni az időt egy fiatalnak. Ha már barátnő is van a képben, a havi egy látogatás teljesen korrekt.
Már bocs, de nekem is megvan a saját életem, gondoskodnom kell az idős szüleimről, és a heti munkám után is nehezebben regenerálódom. Még jó is, hogy a gyerekek kezdenek a maguk lábára állni. A világért se kívánnám, hogy minden idejük csak rólam szóljon.
Állj ki magadért!
Először ritkítsd két, majd három hetentére a látogatásaidat. De, előre szólj, ne lehessen az, hogy jajj a kedvencedet főztem, és mégse jössz.
Légy határozott. Idővel megszokják.
Régebben 3 órára laktam,évente 2x-3x jártam haza.
Most kocsival fél óra,vonattal 1 óra,de kb negyedévente megyünk.Dolgozunk férjemmel(én most gyeden vagyok),mikor még nem volt gyerek, a munka miatt(főleg márciustól szeptemberig),bonyolult volt megszervezni.
Állj ki magadért,jöjjenek néha ők,szervezz programot velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!