Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek normális, hogy a...

Szerintetek normális, hogy a gyerek 75 ezerért vett magának kabátot?

Figyelt kérdés
Elment dolgozni már egy ideje, és az összes pénzét ruhákra veri el, 75ezerért vett nemreg egy kabátot, cipőt 50 alatt nem is vett magának, 65körüli lett neki az új. Ok, dolgozik, de azt nem azt jelenti elkéne ba szni ilyen dolgokra. 17 eves a kolyok
2018. nov. 26. 18:20
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
92%
Remélem ezt egy korabeli utálója írta ki és nem a szülője :/
2018. nov. 26. 20:25
 22/46 anonim ***** válasza:
100%

Normális.

17 éves, gondolom, nem régóta dolgozik.

Gazdálkodni majd ráér akkor, ha külön megy a szüleitől. Az első fizumból én is egy régóta áhított, ám kissé túlárazott dolgot vettem.

2018. nov. 26. 20:52
 23/46 anonim ***** válasza:
100%
És amúgy Kérdező, ha szerintünk "nem normális", akkor leszeded róla és kabát nélkül lesz egész télen a gyerek? (Mert gondolom te nem adnál rá pénzt neki, hogy vegyen másikat.) Ha pedig "normális, akkor mosolyt erőltetsz az arcodra, és engeded, hogy hordja?
2018. nov. 26. 20:56
 24/46 anonim ***** válasza:
84%

Szia

Meg tudnád adni, melyik diákszövetkezetnél dolgozik? :P Hajdúszoboszlón és környékén csak ilyen max 50 ezreket láttam. Szívesen beállnék mellé melózni ha ilyen jól fizet.

16l

2018. nov. 26. 21:15
 25/46 A kérdező kommentje:
Nem Magyarban élünk, több a fizetése. Nem tépném le de elvettem volna a pénzét.
2018. nov. 26. 21:22
 26/46 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem a fizetés max 20%-át lehet ruhára költeni. Meg kell tanulnia takarékoskodni. Akinek nincsen félretett pénze, az teljesen kiszolgáltatott helyzetben van. Majd később látni fogja, amikor pénzhiany miatt nem mer majd munkahelyet váltani, vagy nem lesz pénz temetésre, stb.
2018. nov. 26. 21:27
 27/46 anonim ***** válasza:
97%
de elvettem volna a pénzét. loptad volna dolgozz meg a pénzedért magyar sajnos lopós nem csoda h magyar családban dugni kell a pénzt kézkrémet és hazudni mennyit kerestek és egy sütire kabátra fröcsögö irigység van,jön a Karácsony eljátszhatjátok viszont az összetartást a kamu fa alatt :(
2018. nov. 26. 21:52
 28/46 anonim ***** válasza:
100%

Én is diák vagyok, 18 éves, heti 4-5 napot dolgozok, és hidd el, azért a 75 ezerért itt magyarba' és máshol is megkell ám dolgozni.

Miért vetted volna el? És mit csináltál volna vele? Amiért valaki megdolgozik, az ne más zsebében landoljon már. Rengeteg barátom közül összesen hármat ismerek, aki dolgozik, igenis nagy szó tanulás mellett dolgozni, 17 évesen.

Még akkoris, ha az az iskola 4 napos. Teljesen mindegy szerintem ki mire költi a SAJÁT pénzét. Ha te ennyire féltékeny vagy, keress jobb munkahelyet, HA egyáltán dolgozol.

Illetve tanulj meg tisztelettel beszélni embertársaidról. "Ez"...

Ui: Én vettem 120 ezres TVt egy éve, mégsem folyik ki a kezemből, és tudok gazdalkodni, nincsenek nagy igényeim. Ennyit erről is. :)

2018. nov. 26. 21:54
 29/46 anonim ***** válasza:
52%

A nagyobbik lányom pont ezt csinálta anno, és most a kisebbik is :)

Néhány hét alatt kifolyt a kezéből a pénz. Ruhákra, sminkekre és egyéb külsőségekre költötte. Próbáltam beszélni vele. Kamasz, makacs és jogosan érezte hogy ne szóljak bele így nem hagyta magát. Végül is 1 év után már szépen megtanulta kezelni a pénzt. Magáról gondoskodik, habár nem szorul rá. Nem kötelezem hogy adjon be a "közösbe".

Most 20 éves, egyetemre jár. Normális mértékkel költekezik, épp eszű ár-érték arányban.

Most a kisebbik (16) kezdett el diákmunkázni. Ugyanolyan mint a nővére. Néha agygörcsöt kapok hogy lehet ennyi pénzt baromságokra költeni :D

De amíg nem száll el, nem fordul ki magából és amíg továbbra is jól tanul (pénz ide vagy oda, ez most a legfontosabb) addig a saját megkeresett pénzét arra költi, amire akarja. Én max segíteni próbálok

2018. nov. 26. 22:04
 30/46 anonim ***** válasza:
100%
Normális szülő,normális nő dolgozik nem a 17 éves gyereke diákmunkás fizeteset szedi el és költi magára ugyanugy flancra, és nem segget meresztve várja a tartásdijat is tudom sok nőnek ez tükörkép.. :(
2018. nov. 26. 22:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!