Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez normális egy szülőtől?

Ez normális egy szülőtől?

Figyelt kérdés

Ma nem mentem suliba, mert beteg voltam, és lementem biciklivel a tőlünk elég messze lévő orvoshoz. Az eső is esett, az esernyőt is tartottam, fájt a fejem, torkom stb.

Mikor leértem az orvoshoz, ott mondták hogy csak 11kor lesz rendelés. Ez volt olyan 8óra körül. Elindultam hazafele, de nagyon rosszul lettem. Már alig láttam, és le is szálltam a bicikliről. A lábam remegett, a mellkasom szorított. Teljesen eláztam, de nagy nehezen hazaértem. Otthon az udvaron ledobtam a biciklit, és bementem a házba. Ott pedig alig kaptam levegőt, szó szerint sipolva vettem a levegőt. Félig homályosan látva betapogatóztam a szobámba, ott ledobáltam a ruhámat, és lefeküdtem az ágyra fehérneműben, a levegőt folyamatosan kapkodva, szinte fuldokolva. Ez csak a dolgok előzménye.

Mikor felhívtam anyámat, ő leszidott, hogy miért nem megyek vissza. Apám szintúgy. Én meg szinte sírtam, hogy én ezt mégegyszer nem teszem meg, mert én erre nem vagyok képes, és nem akarok megint ilyen rosszul lenni. Most anyám nem szól hozzám, hogy miért sírok folyton(pedig csak tényleg emiatt a dolog miatt sírtam) és hogy őt inkább ne is idegesítsem ezzel.

2018. szept. 24. 08:28
 1/10 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem pihenj egy kicsit, és menj vissza 11:00-re. Ha lehet, busszal menj.

Lehet hogy a szüleid nem vettek komolyan, de amúgy más orvos nem lát el ha nem sürgős. Én sem vártam volna 11:00-ig, és legközelebb nézd meg reggel a neten hogy aznap mikortól van a rendelés.

2018. szept. 24. 08:35
 2/10 A kérdező kommentje:
Ez nem kamu. Ilyen 7:45fele indultam haza az orvostól, és azért írtam azt hogy 8körül mert pontos időt nem tudtam. Egyáltalán miért is kamuznék egy ilyen dologgal??!
2018. szept. 24. 08:35
 3/10 A kérdező kommentje:

Nekünk a háziorvosnál nincs kiírva a rendelés, és busz sem jár arra.

2018. szept. 24. 08:37
 4/10 A kérdező kommentje:
Jár, csak nem falun belül, hanem másik falvakba. A buszmegállók a főutcán vannak, ahogy az orvosi rendelő is. Én egy elég hosszú mellékutcában lakom, ahová nem jár be a busz. Szóval ha ki akarok menni akár csak a buszmegállóba, bicikliznem kell.
2018. szept. 24. 08:52
 5/10 A kérdező kommentje:
#6 a rendelési idő rendesen 8tól van, de most helyettesítő doki lesz, azért lesz 11től. És az interneten nincs kiírva, de az orvosi rendelő ajtaján igen, hogy 8tól van a rendelés.
2018. szept. 24. 08:55
 6/10 anonim ***** válasza:
32%
Jaj, hát a válaszokat töröltetni is tudod, annyira nem vagy beteg.
2018. szept. 24. 09:04
 7/10 anonim ***** válasza:
42%
Hülye kamu kérdés. Ne is foglalkozzatok vele.
2018. szept. 24. 09:15
 8/10 anonim ***** válasza:
36%

Mégis mit vársz? A szüleid igazolnak neked 3 napot?

És még csak 3 hete van suli!! Mi lesz a többi olyan nappal, amikor hisztikézni fogsz, mert nem akarsz suliba menni?

Kutya bajod sincs, illetve semmi olyan, ami a háziorvosra tartozik. Csak egy klasszikus "pánikbeteg" életképtelen tini vagy, akinek meghaladja a képességeit, hogy esőben esőkabátot vegyen, ha biciklivel akar menni.

Egyszerűen felheccelted magad azon az "emberfeletti kihíváson", hogy elmenj dokihoz. "Erre én többször nem vagyok képes. Brühühü." Megoldás: gyógypofon.

A szüleid viselkedése normális.

A tiéd nem az. Akkor se, ha az osztályod fele így viselkedik.

2018. szept. 24. 09:22
 9/10 anonim ***** válasza:
70%

Ha faluban laksz, akkor az önkormányzat honlapján tudod megnézni a háziorvos rendelési idejét.

Ha nincs erőd visszamenni, hívd fel az orvodt, ki kell hogy menjen hozzád.

Jobbulást!

2018. szept. 24. 09:50
 10/10 Yoda m. ***** válasza:
0%

Mi az, ami nem hihető ebben a történetben? Kérdezem én.

Szerintem igenis hihető. És a gond nem az, hogy időnként megbetegszik az ember (még hogyha csak esetleg rá is játszik), hanem az, hogy egyedül, esőben kell kerékpárral közlekedni és nyilván nem csak 1 km-t. Mert azt még gyalog is meg lehetne tenni.

De, a kérdésedre válaszolva Kedves Kérdező...

Hogy normális-e, vagy nem egy (két) szülőtől, az azon múlik, hogy mennyire megszokott, köznapi jelenség volt ez is, meg az ehhez hasonló estek nálatok. Ha például rendszeresen és gyakran történik ilyen, hogy beteget jelentesz, s menned kell orvoshoz... akkor joggal merülhet fel szüleidben a kétely, hogy talán csak szimulálsz... tehát természetes a reagálásuk. De még ez sem jelenti azt, hogy helyesen cselekednek, ha lecsesznek téged... Mert ezt esetben lehet másról is szó. Például figyelmetlenek veled szemben, s nem akarják tudomásul venni, hogy a gyermekük ilyen, megfázós, beteggé könnyen váló alkat. Ugye, ez is lehetséges.

Másfelől Ők, mint szüleid nyilván edzettebbek a betegség kérdésében is, ezért aztán azt szeretnék, az a vágyuk, ha Te is olyan edzett lennél, mint Ők maguk. De hát azt tudjuk, hogy ez csak vágyuk lehet, s nem rendelkezhetnek egészségügyi állapotod felett. Mert Te olyan génekkel születtél meg, amilyen vagy. Legfeljebb csak annyiban, hogy sok zöldséget, gyümölcsöt, vagyis vitamindús ételeket tesznek az asztalra, ami ugye, mint tudjuk immunerősítő hatással tud bírni. Meg egy sor más lehetőséget kínálnak fel, amely szintén immunerősítő, s így válhatsz edzettebbé, erősebbé. De ebbe még az az is beletartozik, hogy olyan nevelést nyújtanak számodra, amiben időnként elhangzik még olyan is: - Kislányom, ha iskolában a többiekkel barátkozol is, lehetőleg ne puszilkodj olyan osztálytárssal, amelyikről látod, hogy tüsszög, zsinórban hapcizik, folyik orra... - Ugye érted, mire gondolok.

Szóval azt mondom én, ami a szüleidnek lehet természetes megnyilvánulás, az még neked lehet természetellenes is. Ezt igazából Te tudhatod csak (a körülmények függvényében), neked kell eldöntened.

Az ERŐ legyen Veled!

2018. szept. 28. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!