Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Titeket nem idegesítenek az...

Titeket nem idegesítenek az ilyen szülői felfogások?

Figyelt kérdés

[link]

Engem nagyon idegesít amikor egy szülő elnyomja a gyerekét és azzal menti magát, hogy jót akar neki. Ez kisajátítás!

"A gyerekek nem lehetnek egyenrangúak a szülőkkel."

Ez mindent elmond erről a cikkről. Ez a 19. századi nevelés nagyon káros és ez az oktatásba is megjelenik. Az egész konzervatív ideológiát károsnak tartom nem csak ezt.

Ennyire jó szolgálni ezt az embertelen kapitalizmust? A kapitalizmus ellen kéne fellépni és nem kiszolgálni azt. Az egyenlőségre és a közösségre kéne törekedni és nem a versengésre és az elnyomásra. Amelyik szűlő ezzel nincs tisztába az aljas és jobb lenne, ha rendesebb emberekhez kerülne.

2018. nov. 14. 14:01
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
64%
Én a cikk minden mondatával egyetértek.
2018. nov. 14. 16:03
 12/29 Mansour ***** válasza:
85%

Nekem sem szimpatikus a cikk sikerorientált szemlélete, de azért tegyünk helyre pár dolgot:

Ezt minden épeszű ember így gondolja, függetlenül attól, hogy egyébként konzervatív vagy liberális elveket vall. Hogy gondolod egyáltalán, miben kellene egyenrangúnak lennie a gyerekeknek, és a gyakorlatban hogy valósulhatna ez meg?

"Ennyire jó szolgálni ezt az embertelen kapitalizmust?"

Te nagyon el vagy tévedve! A globalista kapitalizmus legnagyobb ellensége jelenleg a szilárd hagyományos értékrenddel, erős családi és nemzeti kötődéssel, valamint kellő önfegyelemmel rendelkező ember. A globalizmus céljainak megvalósításához a legjobb emberanyagot pedig éppen a liberális nevelés biztosítja!

"Az egyenlőségre és a közösségre kéne törekedni és nem a versengésre és az elnyomásra."

Egyenlőség soha nem volt, és soha nem is lesz, amíg ember az ember. Szolidaritásra, a közösségi érzés fejlesztésére, társadalmi igazságosságra viszont tényleg jobban kellene törekedni. A versengés tényleg túl van hangsúlyozva, érthetően, hiszen ez a gazdasági rendszer alapja. Ez nekem sem szimpatikus egyébként, de jelenleg nincs reális esély ezen változtatni.

"Amelyik szűlő ezzel nincs tisztába az aljas és jobb lenne, ha rendesebb emberekhez kerülne."

Szóval aljas az, aki nem a te világnézeted szerint látja a világot? Ha ilyen alapon minősítesz embereket, akkor téged is nyugodtan minősíthetnek mások ugyanilyen alapon. Ha pedig a mondatod második felében arra célzol, hogy el kéne venni a gyereket az olyan szülőktől, akik nem a neked tetsző világnézet szerint neveli, azzal olyan brutál totalitárius felfogásról teszel tanúbizonyságot, amihez képest a kapitalizmus embertelensége a fasorban sincs. Tipikus forró-(és üres)fejű forradalmár vagy, akik számtalanszor taszították már romlásba a társadalmat.

2018. nov. 14. 16:39
 13/29 anonim ***** válasza:
96%

Teljesen korrekt a cikk, és messze nem a kisajátításról szól. Sőt!

Ez így van, akkor is ha tiltakozol ellene. Egyészt a gyerek jogilag sem önálló, másrészt messze nincs akkora, sőt, szinte semmi élettapasztalata, hogy egyenrangú legyen.

Persze a kívánságait a lehetőségek szerint figyelembe kell venni.

2018. nov. 14. 16:44
 14/29 anonim ***** válasza:
3%
Rossz belegondolni, hogy itt néhány embernek gyereke van...
2018. nov. 14. 16:48
 15/29 anonim ***** válasza:
80%

Ahogy abba is rossz belegondolni hogy a legtobb kamasz csak a jogaira tart igenyt, kotelessegre nem.

"Az egyenlőségre és a közösségre kéne törekedni"

Vicces ezt olvasni a sultgalambos mamahoteles generaciotol, akik szemelyes sertegetesnek veszik ha huszonevesen is rajuk kell szolni hogy takaritsanak a szobajukban, vagy legalabb a tanyert amibol evett legalabb tegye a mosogatoba. Az hogy el is mosni az egyenlo a bantalmazassal...

2018. nov. 14. 17:29
 16/29 A kérdező kommentje:

Szerintem olvassatok Hegelt és Marxot aztán talán megértitek miről beszélek. Nem azt mondom, hogy a gyereknek mindent megkell engedni, nem kell teljesen elkényesztetni, de elnyomni se szabadna őt és igen a versengés az embereket idegeníti el és teszi tönkre őket, félelemben élnek, hogy nehogy hajléktalanok legyenek. Normális az, hogy létezik hajléktalanság mellé rengetek lakás szabadon áll? Lakhatást kéne adni nekik, hogy szabadon éljenek. Én a kényszermunkák ellen szólalok fel, hogy ne legyen hierarchia és elnyomás, hanem a termelőeszközök az emberek kezébe kerüljenek és akkor tényleg megalakulhatna az emberek közti egyenlőség. A szülők sokasága a kapitalizmusra neveli a gyerekét ahelyett, hogy a szabadságra nevelnék inkább. Az, hogy nem tekintitetek egyenrangúnak az elnyomás. A gyereket akarta, hogy megszülessen? Gondolom nem, ezért csak szeretet kéne nekik adni és arra törekedni, hogy élhetőbb egyenlőbb, nyugodtabb világban éljünk.

Ehez viszont egy teljesen új oktatási rendszer is kéne, az állami oktatást a waldorf mintájára kéne kreálni. Viszont ehez az egész jobboldali konzervatív ideológiákkal kéne leszámolni, mert ezek az ideológiák semmi fejlődést se hoztak csak romlást.

https://www.youtube.com/watch?v=B-9ncUwARxM

2018. nov. 14. 18:18
 17/29 anonim ***** válasza:
94%

"A gyereked akarta, hogy megszülessen?"

Kepzeld, apad, anyad sem akarta, hogy megszulessen.

Szocializmus mar volt. Megbukott.

2018. nov. 14. 18:32
 18/29 A kérdező kommentje:
Ja és Feldmár Andrástól hallottam azt, hogy Kandadában nem divat lefektetni a gyereket, hanem addig maradhat fent ameddig akar. Tudjátok mit mondott Feldmár? Ki vagyok én, hogy megmondjam a gyerekemnek azt, hogy mikor feküdjön le. Tőle és a kanadai emberektől kéne emberséget tanulni kedves magyarok. Én annak is örülnek, hogy nyugatról vagy északról jött ember alakítana itt egy kormányt.
2018. nov. 14. 18:33
 19/29 A kérdező kommentje:
Az alapjövedelmet is mindenképp bekéne vezetni ahoz, hogy ne legyen olyan, hogy valakire azt mondjuk, hogy senki. Ne legyen hajléktalanság. Az alapjövedelem azért lenne jó, mert ha az embernek nincs épp munkája akkor tudjon keresni gond nélkül és többet éljen a kreativitásanak és a tanulásnak. Egyetemistaként ne legyen rákényszerülve a tanulásnak. Látjátok annyi minden van ami előbbre vinné a társadalmat csak az ilyen jobberkedéssel és a konzervativizmus eszményeivel lelehetne számolni és jobb szabadabb jóléti világban élhetnénk.
2018. nov. 14. 18:40
 20/29 anonim ***** válasza:
95%

"Az alapjövedelem azért lenne jó, mert ha az embernek nincs épp munkája akkor tudjon keresni gond nélkül és többet éljen a kreativitásanak és a tanulásnak."

Aha, és minden emberre aki ténylegesen profitálna ebből, jutna tíz másik aki meg visszaélne vele, és egyszerűen nem dolgozna. Minek, ha úgyis kap pénzt, hogy csak otthon döglik?

Aztán nem sokat érnél az alapjövedelmeddel, ha a termelékenység visszaesne, és mindennek az ára az egekbe szökne.

Látod, ez egy jó példa arra, miért ne akarjon egy gyerek egyenrangú lenni. Mert csak úgy elképzeli hogy ha ez meg az megtörténne akkor hű de jó lenne neki, de nincs saját élettapasztalata, nincs annyi tudása a világról,ami alapján felfoghatná az ilyen döntések következményeit.

2018. nov. 14. 18:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!