Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Titeket nem idegesítenek az...

Titeket nem idegesítenek az ilyen szülői felfogások?

Figyelt kérdés

[link]

Engem nagyon idegesít amikor egy szülő elnyomja a gyerekét és azzal menti magát, hogy jót akar neki. Ez kisajátítás!

"A gyerekek nem lehetnek egyenrangúak a szülőkkel."

Ez mindent elmond erről a cikkről. Ez a 19. századi nevelés nagyon káros és ez az oktatásba is megjelenik. Az egész konzervatív ideológiát károsnak tartom nem csak ezt.

Ennyire jó szolgálni ezt az embertelen kapitalizmust? A kapitalizmus ellen kéne fellépni és nem kiszolgálni azt. Az egyenlőségre és a közösségre kéne törekedni és nem a versengésre és az elnyomásra. Amelyik szűlő ezzel nincs tisztába az aljas és jobb lenne, ha rendesebb emberekhez kerülne.

2018. nov. 14. 14:01
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
81%

Manapság nagyon szélsőséges példákkal lehet találkozni gyermeknevelés terén.Még nem gondolkodtam rajta ez minek köszönhető.

De abban biztos vagyok, hogy államunk célja, hogy birkákat neveljünk a gyerekekből, ezt bizonyítja a katasztrofális oktatási rendszerünk.

2018. nov. 14. 14:14
 2/29 anonim ***** válasza:
82%

A gyermeknek korlátokat kell szabni. Ez nem elnyomás. A gyereknek meg kell tanulnia, hol vannak a határok. Mindent, amit az életről, a társadalomról tudni kell, a közvetlen környezettől, így elsősorban a szülőktől tanulja meg a gyerek.

A gyerek nem egyenrangú a szülővel. Akkor lesz az, ha cselekvőképessé válik, addig a szülők felügyelete alá tartozik. Ha a szülő azt mondja, hogy nem, akkor nem.

2018. nov. 14. 14:21
 3/29 anonim ***** válasza:
90%

Az idezet kicsit hosszabb mint amit te kimasoltat:

Azért, hogy valaki elérjen valamit az életben, meg kell dolgoznia érte.

Lehet hogy a szulok meg a nevelesuk nem tokeletes, de sok mai fiatal hallani sem akar az utobb mondatrol. A gyereknek igenis meg kell tanulni hogy a szulo nem a kivansagteljesito dzsin, a penz nem fan terem, es a nap se kamaszok korul forog.

2018. nov. 14. 14:25
 4/29 anonim válasza:
83%
Szerintem a szülő szabjon határt a gyereknek , ne pedig fordítva ...
2018. nov. 14. 14:29
 5/29 anonim ***** válasza:
84%
Ez egy teljesen korrekt cikk. A gyerek egyenlő lesz a szüleivel ha nagykorú és önállóan cselekvőképes. Nehogy már elnyomás meg kisajátítás legyen ha nem a 10 éves dönt a csalad ügyeiről! Sok szülő nagyon liberálisan neveli a gyerekét, meg is lehet nézni hogy viselkednek a kis szörnyetegek, ahol nincs kontroll otthon!
2018. nov. 14. 14:47
 6/29 anonim ***** válasza:
91%

T0ba-val értek egyet.

A szülő készíti fel az életre a gyereket, ha nem szab határokat, akkor a gyerek nem fogja megtanulni, hogy mit lehet és mit nem.

Attól, hogy leszidnak/tiltanak valamit és ez neked rosszul esik, attól még hosszú távon profitálhatsz belőle. Ez nyilván néha jogos, néha nem, nincs tökéletes szülő.

Akinek mindent megengednek otthon és semmilyen elvárások nincsenek vele szemben, abból senki nem lesz. Azt hiszi mindent megkaphat és semmiért nem kell megdolgozni, nem fog tisztelni senkit, aztán 30 évesen majd csodálkozik, hogy milyen szerencsétlen hogy még mindig otthon lakik.

A mostani gyerekek nagyon nagy része ilyen, az egyszerű % számítást sem értik, de szeretik azt firtatni, hogy ezt meg azt minek kell tanulni. Én ezt elsősorban a szülők hibájának tudom be.

Nagyon nehéz jól és következetesen nevelni.

A világban jelenleg szabad verseny folyik, egyelőre tudtommal még jobbat nem találtak. Minden ember ennek az állandó versenynek a részese, aki jobban/gyorsabban csinálja meg ugyanazt vagy olyat is tud, amit az emberek 95%-a nem, azt jobban meg fogják fizetni, többet fog érni a tudása.

Ehhez a tudáshoz sok szorgalom és némi tehetség kell. Ebből az előbbire lehet nevelni a gyerekeket és kell is.

2018. nov. 14. 14:50
 7/29 anonim ***** válasza:
53%

"Engem nagyon idegesít amikor egy szülő elnyomja a gyerekét és azzal menti magát, hogy jót akar neki."

Miért lenne már ez mentegetés? A szülő dolga hogy felnevelje a gyerekét és embert faragjon belőle. Ebbe beletartozik hogy felelősségteljes döntéseket hoz, mivel erre egy kiskamasz - akármennyire is önérzetes, és szeretné magát többnek gondolni, mint ami - még nem képes.

2018. nov. 14. 15:06
 8/29 anonim ***** válasza:
68%
Engem nem idegesítenek.
2018. nov. 14. 15:18
 9/29 anonim ***** válasza:
89%

A szulonek kotelessege a gyereket nevelni, mivel a szulo felel a gyerekert, es nem a gyerek a szuloert. Nyilvan nem mindegy mit ertunk elnyomas alatt. Egyenrangu nem lehet, mivel meg nem felnott ember, a jog sem ismeri el felelosnek a donteseiert, nem veletlenul.

Nyilvan nem a nagykoru, szulok nyakan lebzselo "gyerekrol" beszelunk itt, hanem a meg nevelendo korban levorol.

Mashogy kell kijelolni a hatarokat egy otevesnek, mashogy kell mar inkabb meggyozve/terelgetve mint parancsolva nevelni egy tizenevest, es megint mashogy kell viszonyulni egy meg velunk elo de mar felnott emberhez.

Akkor lesz egyenrangu, ha a donteseiert ugyanugy viseli majd a felelosseget mint a szulo.

Jol is neznenk ki ha "egyenrangu" lenne: el kene osztani a szulok fizeteset egyenloen aztan a gyerek venne hat vodor fagyit mert kb ennyit ert meg a penzhez.

2018. nov. 14. 15:21
 10/29 anonim válasza:
13%
Rövid pórázon kell tartani a gyereket, és már kiskorában is a fejébe kell verni hogy az van amit a szülő mond. Ha ellenkezik, adni kell neki egy taslit vagy szobafogság már kiskorában, így bele nevelődik hogy nem szabad ellenkezni a szülővel. Az van amit a szülő mond és pont.
2018. nov. 14. 15:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!