Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan győzzem meg Anyumat,...

Hogyan győzzem meg Anyumat, hogy elengedjen sötétben is futni?

Figyelt kérdés

A Hadtudományi és Honvédtisztképző karra szeretnék menni. Oda pedig fizikai alkalmassági is kell, plusz lett rajtam pár hónapja egy kis felesleg is. Ezért elkezdtem futni járni nem régóta. Még az óraátállítás előtt kezdtem. Viszont most, hogy már 5 órakor majdnem teljesen sötét van, nem akar Anyum elengedni. Mert hogy sötétben ne menjek, mert megtámadnak. (Mintha napközben nem tudnának megtámadni).

Egyébként is, önvédelmizek elég régóta, van, hogy kutyával megyek, vagy 10-15 emberrel így is szoktam találkozni, a lakott területtől sem távolodok el nagyon. Szóval azt gondolom erre kb.semmi esély sincs.

De csak nem akar elengedni, ha meg fogom magam és elmegyek, akkor napokig azt hallgathatom, hogy meg is támadhattak volna. Vagy ha például Híradót nézünk, és valamilyen támadásos eset van, akkor is felhozza. Egyszóval elég idegesítő tud lenni.

2018. nov. 4. 18:11
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
20%

Vegyetek otthonra futópadot:)

Ha meg nem panelben laksz a szobában is lehet helyben futni,és így szoktam.

2018. nov. 5. 02:17
 32/48 anonim ***** válasza:
40%

A szobában helyben futni?? Hát te sem lehetsz nagy futó, utolsó😁😁😁

Suliban tornaórán lehet van ilyen, pár perc helyben futás, de azért azt ne hasonlítsuk már egy rendes futáshoz!

2018. nov. 5. 03:31
 33/48 anonim ***** válasza:
30%

Pedig a futógép se sokkal nagy különbség.

Igen,én 1 órát szoktam helyben futni a szobámban.

És hidd el,elfáradok ugyanúgy.

Nem szeretek kint futni,mert az utakon mindig van valaki,autók jónnek-mennek,igazodni kell a környezethez.

Nem városban lakok,így nincsenek parkok,ahol külön elszigetelve,zavartalanul tudnék futni.

A lényeg azon van,hogy a pulzusszámom zsírégető tartományban legyen.

Vérnyomásmérővel szoktam mérni.

Annál mindenképpen jobb,ha sötétben akar futni kint valaki.

Főleg télen,amikor egyre sötétebb és hidegebb lesz.

Persze lehet terembe is menni,akinek van rá lehetősége,de csak futás miatt nem vennék bérletet.

Én a súlyzós edzéseket is itthon végzem,vannak eszközeim.Persze nem egy konditerem felszereltségű,de nem versenyszerű sportoló vagyok.

Aki hobbi szinten sportol,annak jobb otthon,szerintem.

Meg én jobban szeretek egyedül lenni,átszellemülni,olyankor kizárom a külvilágot.

2018. nov. 5. 04:11
 34/48 anonim ***** válasza:
40%

Megértem anyukádat, én is félnék otthon rád várva, hogy mi van, ha nem jössz haza.

Anyukád/apukád nem kísérne el? Hétközben egy alkalom nekik se túlzás még. Egy másik alkalommal el tudsz menni reggel, hétvégén pedig még kétszer, egy hétre ennyi szerintem már korrekt és mindenkitől csak egy kevés kompromisszum kell hozzá.

Egyébként nem csak a támadás lehet gond. Én elmentem este, sötétben futni, hogy kitisztuljon a fejem, mert előtte jól összevesztünk barátommal. Hát sikerült úgy belelépnem egy gödörbe, hogy elestem és el is ájultam. Családi házas utcában volt ez, de senki nem volt körülöttem, mikor magamhoz tértem. Szóval vagy nem járt arra senki, vagy csak nem vettek komolyan. Barátomat hiába hívtam, ki volt kapcsolva, mást meg nem ismertem a környéken, szóval botladoztam haza magamban.

Légy nagyon óvatos, ha egyedül futsz

2018. nov. 5. 06:27
 35/48 anonim ***** válasza:
2018. nov. 5. 08:11
 36/48 anonim ***** válasza:
27%

És helyben lépegetés.

Én helyben futok.Ugyanúgy,mintha lenne alattam egy futógép.

https://www.youtube.com/watch?v=JPCRnzVHmcE

Nem nagyon találtam videót,ami hűen tükrözi,ennél gyorsabb tempóban kicsit,de hasonlóan.

2018. nov. 5. 08:44
 37/48 anonim ***** válasza:
20%

Egyébként,amikor nem volt itthon senki,akkor a lakásban futottam,egyenes pályán a folyosón,és kb akkor is ugyanannyira fáradtam el.

De alapvetően a túl magas pulzusszám nem is jó,mert az már nem zsírégetési tartomány,max erőnléti edzés.

A kardió edzésnek a lényege a hosszú távú,közepes intenzitás.

Az intervallum edzésben vannak terheléses és pihenő szakaszok.

Nyilván valamivel hasznosabb ha a tested is elmozdul a talajtól.

Nekem egy idő után elkezdett fájni a talpam,amikor így csináltam.

Ráadásul kint,a szabadban hidegben beszívod a hideg levegőt,megfázol.És akkor meg nem tudsz tovább edzeni.

2018. nov. 5. 08:51
 38/48 anonim ***** válasza:
87%
Fuss lakott terülten belül, vagy keríts futópartnert, biztosan akad a környékeden, aki elmenne veled futni. Unokahúgom is jár, ő is 17 éves múlt, de mindig van vele valaki, így a téli időszakban, mikor korán sötétedik, plusz a kutya (nyilván nem elrettentés, hanem lemozgatás céljából, lévén vizsla) és paprikaspray, ez utóbbi kettő mondjuk állandó tartozék. A bátyám térdsérüléséig együtt futottak, azóta meg ugye pont ő keresett mellé a futás kapcsán megismert ismeretségi köréből szintén apuka korú haverokat, akik közül legalább egy mindig kíséri (Duna-part, igaz, kiépített felső része, de jobb félni mint megijedni). 3 éve fut(ott) az apjával mikor lesérült, nem akarta abbahagyni. Ő a TE-re készül, de amúgy is ezt látta otthon, a hobbija lett neki is. Lehet megoldást találni, a legjobb a közösségi futás, a paprika spray meg úgy elve nem árt manapság, ha van egy nőnél, amilyen ocsmány világ van sajnos.
2018. nov. 5. 08:57
 39/48 anonim ***** válasza:
13%

Én sem engednélek, sőt, én sem futok sötétben.

A katonásdihoz meg hidd el, nem kell extra fizikum. Egész életükben enyhe vagy súlyostúlsúllyal ugrálnak az országhatáron belül ostoba rendszereknek, és maximum "gyakorlatoznak".

2018. nov. 5. 11:05
 40/48 anonim ***** válasza:
76%

"Egész életükben ... maximum "gyakorlatoznak""

Ez reméljük, így is marad - mondanám, ha nem tudnám, hogy azért van nekik dolguk a gyakorlatozásokon kívül is, gondoljunk csak az árvizekre például. Ahhoz is kell a jó kondi, ha hathatós segítségre van szükség.

2018. nov. 5. 13:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!