Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan győzzem meg Anyumat,...

Hogyan győzzem meg Anyumat, hogy elengedjen sötétben is futni?

Figyelt kérdés

A Hadtudományi és Honvédtisztképző karra szeretnék menni. Oda pedig fizikai alkalmassági is kell, plusz lett rajtam pár hónapja egy kis felesleg is. Ezért elkezdtem futni járni nem régóta. Még az óraátállítás előtt kezdtem. Viszont most, hogy már 5 órakor majdnem teljesen sötét van, nem akar Anyum elengedni. Mert hogy sötétben ne menjek, mert megtámadnak. (Mintha napközben nem tudnának megtámadni).

Egyébként is, önvédelmizek elég régóta, van, hogy kutyával megyek, vagy 10-15 emberrel így is szoktam találkozni, a lakott területtől sem távolodok el nagyon. Szóval azt gondolom erre kb.semmi esély sincs.

De csak nem akar elengedni, ha meg fogom magam és elmegyek, akkor napokig azt hallgathatom, hogy meg is támadhattak volna. Vagy ha például Híradót nézünk, és valamilyen támadásos eset van, akkor is felhozza. Egyszóval elég idegesítő tud lenni.

2018. nov. 4. 18:11
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
69%
17 évesen azért nem olyan nehéz megszervezni, hogy világosban futhass. Eleve ott a mindennapos tesi, amit ha komolyan veszel, akkor nem baj, ha pár hónapig nem is futsz. Ha mégis akarsz, akkor olyankor fuss, amikor még sötétedés előtt belefér. Gondolom, nincs minden nap valami fakultáció, ami miatt 3-kor vagy 4-kor végzel, úgyhogy megszervezhető párszor egy héten. Meg akkor fuss még, amikor nem kell reggel 8-ra menned suliba, hanem csak később kezdesz.
2018. nov. 4. 18:46
 12/48 anonim ***** válasza:
100%
Meg hétvégén.
 13/48 anonim ***** válasza:
82%
Én nem értem ezt... Futni nem mehet el “este” 5 órakor, mert az veszélyes. De pl. az iskolából vagy egy edzésről hazasétálhat egyedül, boltba elmehet, ha már sötét van? Vagy sötétedéskor már azt sem lehet? Csak mert nekem pl. többször is volt olyan, hogy 5-kor végeztem a gimiben és utána indultam haza vagy, ha volt valami plusz program (edzés, korrepetálás vagy szakkör), akkor pedig akár még később. Olyankor is ugyanúgy történthet bármi, legalábbis én nem tudok róla, hogy pont futó tinikre vadásznának az utcákon...
 14/48 anonim ***** válasza:
71%
Hétvégén - világosban - pótolhatod a hét közben kimaradt egy-két futást is.
2018. nov. 4. 18:47
 15/48 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem anyukad túlaggódja a dolgot, itt nálunk a lakótelepen is kismillio nő fut este, és nem hallottam még semmi támadást vagy bántalmazást.

Ennek ellenére ebben a helyzetben szerintem köss kompromisszumot vele, járj konditerembe futni futógépen! Ízületeidnek is jobb, és a felkészüléshez is sokkal jobb, be tudsz állítani konkrét sebességet, idôt, emelkedést, nezhetsz pulzust stb.

2018. nov. 4. 18:49
 16/48 anonim ***** válasza:
92%
Sötétben egyedül futni (még ha kutyával is), a lakott területtől is eltávolodva (ha nem is nagyon) azért egész más, mint olyan útvonalon elmenni vásárolni, edzésre, stb., ahol mások is járnak.
2018. nov. 4. 18:49
 17/48 anonim ***** válasza:
86%
Anyukád csak félt téged, nem kiszúrni akar veled! Az önvédelem más az órán, és más élőben, mert ha ténylegesen megtámadnak, akkor lehet leblokkolsz, és nem tudod olyan profin kezelni a szitut, mint az órán. Hallgass anyukádra, és próbálj meg nappal futni, vagy beszéljétek meg, hogy fizessen be egy konditerembe! Még mindig jobb, mintha aggódnia kelljen szegénynek!
2018. nov. 4. 18:50
 18/48 anonim ***** válasza:
64%
Sajnos nemcsak az életkorod maradt le, de a fiú-lány mivoltod is.......
2018. nov. 4. 18:55
 19/48 anonim ***** válasza:
34%

Fiú vagy?

Amúgy vegyél futópadot! Nem ugyanaz, mint a szabadban futni, de annál mindenképp jobb, mint otthon maradni futás helyett.

2018. nov. 4. 18:57
 20/48 A kérdező kommentje:
Azt hittem a kérdésből egyértelmű. Lány vagyok.
2018. nov. 4. 18:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!