Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan győzzem meg Anyumat,...

Hogyan győzzem meg Anyumat, hogy elengedjen sötétben is futni?

Figyelt kérdés

A Hadtudományi és Honvédtisztképző karra szeretnék menni. Oda pedig fizikai alkalmassági is kell, plusz lett rajtam pár hónapja egy kis felesleg is. Ezért elkezdtem futni járni nem régóta. Még az óraátállítás előtt kezdtem. Viszont most, hogy már 5 órakor majdnem teljesen sötét van, nem akar Anyum elengedni. Mert hogy sötétben ne menjek, mert megtámadnak. (Mintha napközben nem tudnának megtámadni).

Egyébként is, önvédelmizek elég régóta, van, hogy kutyával megyek, vagy 10-15 emberrel így is szoktam találkozni, a lakott területtől sem távolodok el nagyon. Szóval azt gondolom erre kb.semmi esély sincs.

De csak nem akar elengedni, ha meg fogom magam és elmegyek, akkor napokig azt hallgathatom, hogy meg is támadhattak volna. Vagy ha például Híradót nézünk, és valamilyen támadásos eset van, akkor is felhozza. Egyszóval elég idegesítő tud lenni.

2018. nov. 4. 18:11
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
87%

Én is futok, és igazat adok anyukádnak. Nálad sokkal idősebb vagyok, akár a lányom is lehetnél. De sötétben már én sem megyek ki. Főleg, hogy írod, lakott területtől nem nagyon eltávolodva...sötétben lakott területtől semennyire ne távolodj el. Az, hogy valamennyire önvédelmizel, futás közben nem sokat ér. Hátulról valaki megtámad, észre sem veszed, nincs időd reagálni. 17 évesen annyira elfoglalt még nem lehetsz. Fuss még világosban egy rövidet, hétvégén meg jöhet a hosszú futás. Habár ha most kezdted nemrég, olyan nagyon hosszúakat gondolom még nem futsz.

Ja, azt még nem is említettem, sötétben sokkal könnyebb felnyalni az aszfaltot, úgyhogy csak óvatosan.

2018. nov. 4. 19:10
 22/48 anonim ***** válasza:
100%

"Fuss világosban, forgalmas, lakott területen. - Ha zenével futsz, az egyik füledből mindig vedd ki a fülhallgatót, hogy figyelni tudj a külső zajokra."

Forrás:

[link]

2018. nov. 4. 19:15
 23/48 anonim válasza:
36%
Maradj szepen a seggeden es menj el egy fitness terembe..
2018. nov. 4. 19:17
 24/48 anonim ***** válasza:
58%
Nem tudom, Pesten laksz-e és hol, de nálunk a gazdagréti lakótelepen van futópálya és elég biztonságos környék, sokan járnak le futni este is. Gyakorlatilag két utcányi panelház néz rá (persze van, akit pont ez feszélyez). Fitnesspark is van.
2018. nov. 4. 19:18
 25/48 anonim ***** válasza:
77%

Edzőterem

Igaza van anyukádnak

2018. nov. 4. 19:25
 26/48 anonim ***** válasza:
87%

Egyedül én sem engednélek el, veszélyes lakott területen kívül futni, főleg sötétben.

Esetleg keress társakat, fussatok többen együtt, vagy menj edzőterembe, használj futópadot.

2018. nov. 4. 19:28
 27/48 anonim ***** válasza:
100%
keres futoközösségeket hogy együtt fussatok .
2018. nov. 4. 19:35
 28/48 anonim ***** válasza:
45%
Igaza van anyukádnak, még átlagosabb sráccal se fuss sötétben, csak kifejezetetten kemény legénnyel.
2018. nov. 4. 19:42
 29/48 anonim ***** válasza:
87%
Az nagyon jó ötlet hogy ne egyedül fuss. Az edzőtermi önvédelemmel az a baj, pláne ha küzdősport, és nem kifejezetten önvédelemre készít fel-hogy valós harcban, támadásánál egyszerűen semmit sem ér. Hogyha valaki kifigyel, esélyed sem lenne felfogni mi történt mire leütnek, nemhogy reagálni. Ha állandó útvonalon futsz, akkor meg jóformán potenciális célpontnak is hívhatod magad.
2018. nov. 4. 20:23
 30/48 anonim ***** válasza:
58%
Lehet én nem olvastam csak végig mindent, de hol az istenbe laksz te, hogy a sötétbe nem mehetsz futni?? :D Most hogy 5kor már sötétedik mindig korom sötétbe megyek kutyámat sétáltatni. Pedig hogy a kutyám senkit nem bántana semmilyen esetben az is biztos, szóval ilyen szempontból nem ér sokat..
2018. nov. 4. 21:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!